Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2016 20:29 - Капитализмът се представя като революционен, и подготвя пътя за комунизма
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1076 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.02.2016 20:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Погледнете снимката. Тя подтиква към разказ по картинка, с каквито другарите учители при социализЪма смятаха, че развиват въображението на децата от поколението на дъщеря ми.

Кадрото е щракнато на вечерята след „успешните преговори“ и „сделката“ между Лондон и Брюксел в петък, 19 февруари 2016 г. Личи доволната мутра на Дейвид Камерън, който като млад три седмици се шляел из СССР, придружен от момчета с нежни китки. Възможно е такива да са били мечтите на всички заможни британски младежи по онова време. Не знам. Помня съществуването на Ким Филби и Кеймбриджката петорка. Те също произлизаха от заможни семейства…

Към датата на фотографията популярността на Камерън сред британците се беше сринала до там, че „сега половината от страната гледа неблагосклонно на него“.

 image

И това е най-положителната оценка на премиера, направена без данни и по задължение. Тъй като е публикувана в „независимото“ издание на един от онези, с чиито подчинени младият Камерън е обикалял Ялта, Сочи, Москва… Точно така – в “The Independent”, собственост на члена на КПСС и старши офицер от КГБ Александър Лебедев, който във Великобритания беше преквалифициран в… банкер?!

Какво чудно? Нямахме ли невролога Любомир Владимиров Павлов – Любо „Пъпката“, оглавявал „Общинска банка“? После инженер-химика Левон Хампарцумян, който все така стои начело на “UniCredit Bulbank”? Ами Христо Ковачки, който наследи „Пъпката“ в „Общинска банка“ и в „Общинска застрахователна компания“ – София? През 1988 г. роденият в Самоков в семейство на комунистически убийци „дялан камък“, бивш школник, незавършил шуменското Висше военно-артилерийско училище, има диплома от Ленинградския институт за точна механика и оптика, който днес за удобство представят като… Санкт-Петербургски университет.

С кои служби мислите, че са свързани изброените „молодцы“ на компартийната „демокрация“? „Пъпчо“, синчето на личния Тодор-Живков оториноларинголог, избра „тежката чужбина“ и пребивава в разкошно имение за милиони долари в Монако. В соцвремената Хампарцумян е заминал „при своя леля в Канада“. Работил е за укрепване на братските канадско-съветски търговски връзки. Има ли смисъл да хабя приказки за Ковачки – политически партньор на „демократичните“ комунистически ченгета Емил Кошлуков и Мирослав Севлиевски, Красимир „Иван“ Каракачанов, Мария Филева – „Мисса“ Капон, Любен Дилов-червен, Николай Бареков, барабар със свата на комунистическата вицепрезидентка Мария Попова – алчно червеното другарче Светлин Танчев?

  image

Но да се върнем към снимката от вечерята на 19 февруари того. Виждате въодушевената муцуна на Дейвид Камерън, който разяснява правилната политика на Европейския съюз на двама свои по-нископоставени колеги – президентите на Румъния Клаус Вернер и на Кипър Никос Анастасиадес (вдясно). Да забелязвате възторг, задоволство или поне елементарен израз на радост и облекчение върху лицата на балканските ръководители? Няма как.

image

Камерън се завърна в Лондон подобно на Невил Чембърлейн от Мюнхен през 1938 година. Триумфално размаха списъка с привилегии, които извоюва за Великобритания в новия СССР. Още в самолета той заявил, че е „дарил Великобритания с „особен статут“ в рамките на Евросъюза“. Ден по-късно, „в реч пред 10 “Downing Street”, министър-председателят потвърди, че референдумът за запазване или зарязване на членството на Обединеното кралство [в ЕС] ще бъде проведен в четвъртък, 23 юни“, тази година.

Ала какво ще обяснят на своите народи другите двама от снимката – уж държавните глави на Румъния и Кипър? Ами останалите?

Как Ангела Меркел ще убеди германците, че са водещата сила в Евросъюза, щом като единствено Обединеното кралство си осигури привилегировано положение в него? Какво ще кажат „левият“ Франсоа Оланд на французите или „десният“ Анджей Дуда на поляците? Как Виктор Орбан ще погледне сънародниците си, след като и той клекна пред евродиктата на тайния елит? Излишно е да се занимаваме с нашата Тиквония – другарката Б.Б. То би било непотребно, неоправдано губене на време.

Едно е ясно: Както пръв посочи Владимир Буковски, Европейският съюз все повече заприличва на Съветския. И в рамките на социалистическия блок съществуваха разглезени режими – например тези в ГДР, Унгария, донякъде в Полша. По-малко – в Чехословакия. А тук „деряха“ диктатора, който не се противеше. Мазохист, Тато беше кандисал на това московските касапи да му свалят и две кожи, но да опази привилегиите на своето семейство и на алчно червената фашистка номенклатура.

Успя.

 image

Преди да припомня, какви преимущества пред другите отпуснаха на Великобритания членовете на Върховния съвет на ЕССР, нека подчертая: Не, това не е началото на края на новия Съветски съюз. То беше поставено още с неговия замисъл и уедряване. Като Общ пазар – Европейска икономическа общност – това наднационално образувание имаше шанс да устои изпитанията на живота. Но в сегашния си вид на Съветски европейски щати – никакъв.

В момента на приемането на Чалгария в него обявих от екрана на вече несъществуващата пловдивска телевизия „Евроком – България“, че с това начева упадъкът на Европейския съюз. Ако не ме лъже паметта, беше май 2007 година. Десетина месеца преди това Владимир Буковски беше произнесъл своето прочуто обръщение към депутатите в Европейския парламент:

„Европейският съюз е чудовище, което трябва да бъде унищожено. Колкото по-рано, толкова по-добре…“

Веднъж, преди няколко лета, писах, че за 99 на сто от жителите на Стария континент програма “Europaische Wirtschaftsgemeinschaft” – „Европейска икономическа общност“, е напълно непозната. (Вижте илюстрацията.) Нея, а не някакъв план „за окончателно решение на еврейския въпрос“, са обсъждали и приели водачите на национал-социалистическа Германия по време на прословутата Конференция от Ванзее, проведена на 20 януари 1942 г.

Програмата е налице. Докато досега не е представен никакъв документ, какъвто и да е, който да доказва съществуването на план за „изтребление на европейското еврейство“. Подобно нещо не е занимавало лидерите на Третия райх. Те са имали съвсем различни грижи.

image

С какво Братството дари британците в Брюксел на 19 февруари 2016 година? Нормално – приписвайки го като заслуга на Дейвид Камерън. От този миг нататък той ще се превърне в ревностен защитник на европейската идея. Прочее, каквито бяха неговите предшественици – лидерите на Консервативната партия и британски премиери Харолд Макмилън, Едуард Хийт, Маргарет Тачър и Джон Мейджър, както личи от снимките? (Вижте илюстрацията.)

Какво успя да постигне в Брюксел „милият“ и нежен Дейвид, отколешен любимец на офицерите от КГБ с лява резба?

Привилегии за британските власти, каквито никоя друга държава-членка не ползва. Даже Германия – смятана за безспорен локомотив на европейския влак.

На първо място – четиригодишно замразяване на социалните помощи за граждани на Евросъюза, работещи в Обединеното кралство. С уговорката, че тази британска привилегия няма да се прилага спрямо работещите пришълци, които вече се трудят на Острова.

Как Вишеградската четворка кандиса, поляците, унгарците, словаците и чехите да питат своите управници. За мен повторното „изваждане“ на досието на агент „Болйек“ беше опит за отклоняване на вниманието в най-голямата страна от въпросното каре. Това е брадата „новина“, отдавна известна „вест“…

Преди осем години поляците се редяха на опашки, за да се сдобият с книгата, разкриваща мръсните тайни на Лех Валенса из лабиринта на Służba Bezpieczeństwa Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Сега вадят нови документи – написани на ръка. След графоложка експертиза, от тях няма да има бягство.

image

Дали заради Валенса убиха президента Качински, ще узнаят идните поколения.

Но да се върнем към непризнатия евротриумф на Камерън. Друг успех за закъсващия британски бюджет е приемането индексиране на детските надбавки на имигранти, работещи на Албиона, чиито деца не живеят там. Има ли разум в това? Безспорно, ако не гледате от камбанарията на социалистическия храм. Дейвидчо се провали в искането за пълната отмяна на тези незаслужени благинки…

Помислете. То е като отглеждането на „мигрантите“ у нас, което струва на държавата около хилядарка месечно на калпак. Докато един милион пенсионери се гърчат със социални помощи до 250 лева! Без принос към една държава, да претендирате тя да ви издържа? Не само вас, но и семействата ви! Даже и комунистите не даваха така.

Мярката пак не ще важи за онези в заварено положение. Но от 1 януари 2020 година ще бъде валидна за всички небритански граждани, живеещи в кралството.

Не чак такова предимство е отказът Великобритания да се присъедини към еврозоната. Което подсказва, че тази високоскоростна част на Европейския съюз върви към разпад. Гърците масово си искат обратно драхмата. Германците отказват да бъхтят, за да помагат ленивите…

За мен най-значимото постижение на Камерън е, че принуди брюкселските бюрократи или по-точно лобистите зад тях, да зарежат мечтата за още по-голямо сближаване между държавите-членки. Сиреч, Европейските съветски съединени щати се отлагат. Засега.

image

Общо взето, най-прав се оказа млад карикатурист, определил „тежките усилия“ на министър-председателя по начина, който виждате на илюстрацията.

А след като казах „А“, припомняйки кой е Питър Менделсън и Ротшилдовия курт-капан[Ченгесарски термин, буквално означаващ капан за вълци. На старобългарски „курт“ означава „вълк“. И това е било запазено сред ловците. Иде реч за метод, при който ченгетата изкуствено създават съответната необходима им обстановка, която толкова много да прилича на действителна, та жертвата им да се подлъже и да попадне в клопката. Поради своите „изключителни умствени способности и образованост“ милиционерите досега го наричат „кур-капан“.] с финансирането на Консервативната партия през октомври 2008 година, е редно да се стигне и до „Я“.

От самото си начало руският комунизъм
открито се стреми към световна империя


Да ви попитам: Спомняте ли си кога Дейвид Камерън взе да заплашва Брюксел с извиване на ръце? През април 2015 година в рамките на предизборната кампания на партията си – едно от двете крила на единната управляваща върхушка. Тогава той за пръв път стресна евродилетантите, поставяйки въпроса за предоговаряне на британското членство в съюза.

Като знаете – ако сте възприели истината – кой е застанал зад гърба на товарищ Камерън, Дейвид Уилям Доналдович, сигурно се досещате, че това не е негова идея. Ще ви покажа кратък епизод от интервю на лорд Джейкъб дьо Ротшилд, дадено през октомври 2014 година на гръцка телевизия. Бащата на Нат е приел екипа в същото имение на остров Корфу, където през 2008 година се разиграха есенните драми на торите. В него доайенът на фамилията се изявява, все едно е държавен ръководител на Гърция, което пропускам. За мен важно е да разберете, откъде спускат заповедите. Кой командва парада.

www.youtube.com/watch


Как възприемате току-що чутото, когато знаете, че шест месеца по-късно то залегна в предизборната платформа на Консервативната партия и лично на Дейвид Камерън? А днес е факт, макар и не съвсем свършен.

И още нещо. Смятаният за главен Ротшилд не скри, че „ако реформите не станат вътре в Европа, има риск общността в нейния сегашен вид да се разпадне“. Което издава, че командват Европейския съюз някъде отвън. Така излиза. Знаем ли откъде и кой се занимава с това?



Не. В такъв случай, защо политиците – избраниците на народите – не казват, а журналята не питат?

image

Липсват отговори. Даже не висят във въздуха. Явно никой не се интересува от тях. Което води до диагнозата за естествената склонност към неестествена смърт не само на туземното ни население, но и на останалите европейци.

Voluntatem tuam.[Ваша воля, лат.]

А онзи, който помогна за издигането на съветския агент Дейвид Камерън – лорд Майкъл Хауърд, бивш лидер на Консервативната партия, сега си посипва главата с пепел:

„От близо 25 години познавам Дейвид Камерън. Възхищавах му се. Той ръководеше страната ни твърде изискано. Не ми е лесно да съм на противната страна в спора с него. Но всички ние трябва да се осъзнаем относно пътя, по който смятаме, че най-добре ще служим на нашите национални интереси…

Министър-председателят твърди, че за европейците възможността от по-нататъшни преговори е „нежелана“. Ако е прав, това би означавало само, че европейските лидери най-естне са решили да се противопоставят на фундаменталните и трудни реформи, които той казва, че е поискал. Ако е така, по добре да напуснем Евросъюза.“

Лорд Хауърд сам припомня, как някога беше в А-отбора на британските консерватори, зовящ за оставането на Обединеното кралство в Европейската икономическа общност на всяка цена. Тогава с мощен глас пееше други рефрени. Виждате ли какви са последиците, когато приемате, че всеки има право да се променя?

Here they are – ето ги.

Докато пиша тези редове, в Британския парламент другарите „демократични“ депутати се горещят – „за“ или „против“ членството на кралството в Европейския съюз – новия СССР. И Питър Менделсън изкукурига от страниците на партийния си орган, „лейбъристкия “The Guardian”, както някога го наричаха по радио Би Би Си. Някои от редовните читатели сигурно помнят, кой е той.

image


Накратко – наследник на прочутата равинско-банкерска фамилия Менделсон, дала на музиката и композитора Феликс, че и Бартолди при това. Съученик и близък приятел на Нат Ротшилд, Питър Менделсън участва в капана, който през октомври 2008 година наследникът на сър Джейкъб устрои на сегашния британски кабинет. По онова време Джордж Осборн и Дейвид Камерън бяха опозиционери на лейбъристката власт. Участваха в т. нар. правителство в сянка.

За да ги постави в поза „партер“ и да ги подчини окончателно, Нат Ротшилд скалъпи и разигра сценката с предложението за дарение, което близкият до Владимир Путин „руски“ олигарх Олег Дерипаска, израелски гражданин, отправил към тогавашните ръководители на Консервативната партия на Великобритания. Епизодът прерасна в гротеска – порнография. В скандал, чийто пръв залп изстреля Нат Ротшилд във вид на отворено писмо до ръководството на подопечния му и смятан за най-авторитетен английски всекидневник “The Times”. В него, с чисто доноснически, клеветнически маниер, младият Ротшилд „издаде четата“, както се казва в популярна някога хумореска на Тома Измирлиев.

Цялата заварка, казано на жаргон, беше станала в собственото имение на младия трилионер на гръцкия остров Корфу. Като спестявам подробностите, само ще посоча, че един от приятелите на Ротшилд, използван като посредник, предупредил:

     image

„Нат [Ротшилд] не желае да довърши Джордж [Осбърн], но сега топката е в полето на торите – ако те продължават да го правят на глупак, да мамят неговия инвестиционен фонд и приятелството му с [евреина и лейбъристки еврокомисар] Питър Менделсън, той няма да се поколебае и ще действа.“

Накрая се намеси бившият партиен шеф лорд Тебит. Той размаха пръст към връстника на Ротшилд, настоящия министър на финансите и икономиката на Великобритания:

„… Човек трябва да каже: Джордж Осбърн беше длъжен да помни, че онези, които спят с кучета, ще прихванат бълхи.“

Два дни след сензационната история с писмото в “The Times”, свлечен на колене и напълно примирен, „Джордж Осбърн предупреди: „престанете да се бъзикате“ с Ротшилд или сте свършени“! (Вижте илюстрацията.)

 image

След „инцидента“, днес залязващият всекидневник “The Independent” излезе с пространен анализ под наслов:

„Полемиката „Корфу“: Как действа светът в действителност.“

Авторите – двама от разследващите журналисти на изданието, което през онези дни на листопад още не беше свързано с КГБ, бяха квалифицирали казуса като „сага за висшите финанси, хай-лайфа и плаванията в откритите морета, с участието Питър и Джордж, Нат и Олег, Рупърт и Матю, а в масовката – много, много повече“.

image

Сред героите на повествованието, освен вече посочените, личаха „славните“ имена на медийния магнат Рупърт Мърдок и дъщеря му Елизабет; непознатия у нас милионер Матю Фройд – да, да, от онова „ирландско“ семейство, прочуло се с австрийската си издънка Зигмунд и неговата измамна психоанализа – забогатял от връзки с обществеността – PR, както му казват днес „умните“ ни комплексарчета; индийския „цар на стоманата“ Лакшми Митал; Бил Гейтс, Тони Блеър, Гордън Браун и придворния им креслив бард Боно, тогавашния грузински президент Михаил Саакашвили, настоящ недоволстващ управител на украинската Одеска област, Андрю Фелдман – стар приятел на Дейвид Камерън, по онова време ковчежник на торите; и много други в миманса.

Изданието подчертава, че:

„Г-н Дерипаска може да се хвали със своите връзки с руския политически елит, преди всичко чрез своето забележително приятелство с Владимир Путин, и с официалния си пост сред олигархичните кадри, който му позволява редовни аудиенции при президента Медведев. Макар да е един от най-големите световни играчи, не целият свят е отворен пред него. Входната виза за САЩ на г-н Дерипаска беше анулирана през 2006 година, заради опасенията на ФБР от неговите бизнес-начинания.

      image

Въпреки това той остава централна фигура сред кадрите на елита, което наистина ни кара да направим своите много важни изводи относно начина, по който светът бива управляван. В този аспект, неговата връзка с Питър Менделсън не е изненадваща. Лордът-лейбърист е високопоставен политик с интернационални връзки и – най-важното – когато за пръв път се срещна с г-н Дерипаска, той беше ангажиран с търговската политика на Европейския съюз, най-големия търговски партньор на Русия.“

Точно така – Питър Менделсън беше еврокомисар по търговията. На свой ред, Олег Дерипаска, който, след като успя да отстрани израелските граждани братя Чорни – всъщност Шварц, си извоюва титлата „цар на алуминия“ в Русия, прехвърли всичките си активи на… Нат Ротшилд!

 image

Междувременно семействата Ротшилд и Рокфелер не скриха, че обединяват своите финансови активи и инвестиционни намерения. Като предимството е на страната на първата фамилия. (Вижте илюстрацията.) Нищо, че разни „професори“ и „икономически наблюдатели“ – особено руски и местни – натякват за някакви „разногласия“, „разправии“, даже – „раздели и вражди“ – между тях. В настоящата епоха на безкрайна информация подобно невежество си е за диагноза…

И ето, Питър Менделсън се иза̀ка с публикация в “The Guardian”. И какво изходи този „лейбърист“?

„Договорката на Камерън е шанс Европейският съюз да проработи. Прегърнете я.“[“Cameron’s deal is a chance to make the EU work. Seize it” by Peter Mandelson, “The Guardian”, theguardian.com, London Monday, 22 February 2016 г., online: http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/22/cameron-deal-eu-europe-peter-mandelson?]

image

Тези „демократи“ – „лейбъристи“ и „консерватори“ от еднопартийнатабританска политическа система – ще облагородяват какво – комунизма ли? Или възнамеряват да го разпространяват навсякъде, по цялото земно кълбо?…

image

Народът се е произнесъл: „Напънала се планината, та родила мишка.“

image

Sic transit Mundus hodie…[Така върви светът днес, лат.]

image
http://diagnosa.net/




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685367
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031