Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2016 22:56 - Нагоре по пътя на социализма, който води към всеобщото робство
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1100 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Преди да стане неолиберал, което е равнозначно на неоконсерватор, Збигнев Бжежински също е бил социалист, левичар. Спирал съм се на статиите му, възвеличаващи Съветския съюз и пледиращи за сближаване между Запада и социалистическия блок. През 1970 година излиза неговата книга „Между две епохи: Ролята на Америка в технотронната ера“. По онова време никой не беше чувал за видеомагнетофони, камо ли да си представя, че електронни средства за връзка с нищожни размери и тегло, свръхскоростни самолети, влакове и автомобили, и най-вече глобалната информационна мрежа интернет ще превърнат света в едно село. Технотронна означава тъкмо това – симбиоза между напреднали технологии и комуникации. Самата дума произлиза от “technological” плюс “electronic” – „технологично“ плюс „електроника“.

Още тогава Бжежински предвижда, че „несигурната задача за създаване на справедливо многорасово общество може да се окаже безнадеждна“. И съзира тенденция за „влошаване на кризата в бъдеще въпреки предприетите мерки за подобрение“. Обобщава съществуващото „обществено безразличие и – още по-лошо –враждебността на обществото спрямо подобни усилия“. Остава на позицията си за наличието на „ужасни перспективи пред отношенията бели-черни в Америка: за потискането на чернокожите и/или за тяхното изолиране“. И прогнозира единствено възможната развръзка: „упражняването на съкрушителен натиск спрямо реакцията“.[ Вж. Zbigniew Brzezinski – “Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”, The Viking Press, Inc., New York, N.Y., 1970 г., стр. 96.]

Авторът признава израстването на елит сред чернокожите. Както и отказът на повечето от тях да се огъват пред натиска на белите. Обърнете взор към настоящето. Вижте действителната картина на междурасовите отношения в САЩ.

„През 2015 година вестник “The Washington Post” разкри платформа за събиране на данни в реално време, за да следи полицейската стрелба с фатален изход. Проектът продължава и тази година. От 1 януари 2015 до неделя [10 юли 2016 г.] от дежурни полицейски служители са били застреляни и убити 1502 души. От тях 732-а са били бели, а 381 – чернокожи (останалите 382 души от други неустановени раси).“

image

Някоя от достъпните тук „либерални“ или „неоконсервативни“ – сиреч комунистически – телевизии да ви известява за тези неща? Не, постоянно набиват, че “black lives matter” – „животът на черните е ценен“. За което няма спор. Ала се питам: А на белите? Кой има полза от насаждането на омраза и разделение на класова и верска основа? Как и защо превърнаха защитата на хомосексуалистите и всякакви други извратеняци в едва ли не висша обществена ценност?

Еърън Русо изясни целта – да ликвидират традиционното семейство и да национализират децата.

Ако се върнем към конкретната тема за чиповете, през 1970 година Збигнев Бжежински се е изказал и по нея:

„Друга заплаха, по-малко явна, но не по-малко фундаментална, се изправя срещу либералната демокрация. Тя е по-пряко свързана с влиянието на технологиите. Включва все по-нарастващото възникване на по-контролирано и направлявано общество. Такова общество може да бъде доминирано от елит, чиито претенции към политическата власт биха се основавали преди всичко на превъзходството в сферата на научното познание и умения. Забавян от спирачките на традиционните либерални ценности, този елит не би се поколебал да постигне своите политически цели чрез използването на най-новите съвременни технически средства за влияние върху поведението на обществото. И като държи обществото под близко наблюдение, проследяване и контрол. При такива обстоятелства научните, техническите и технологичните движещи сили на страната не биха могли да бъдат насочени обратно, а в действителност биха продължили да подхранват ситуацията, възползвайки се от нея.“[ Zbigniew Brzezinski – “Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”, The Viking Press, вече цит. съч., стр. 96.]

Как ви се струва? Не изглежда ли твърде футуристично за времето си – напомням – 1970 година? Едва ли Збигнев притежава специални качества да провижда в бъдещето. Подсказвали са му. Шест лазарника по-късно го включиха в екипа на неолиберала – демократа – Джими Картър, продукт на масонството и сбирките в Бохемската кория [Bohemian Grove – редовните читатели са наясно с тези 1100 хектара земя в Монте Рио, щата Калифорния, собственост на частен мъжки клуб от Сан Франциско, привидно занимаващ се с изобразително изкуство – Bohemian Club. Всяка година, в средата на юли, на това бясто биват организирани небивали оргии с участието на мъжки и женски проститутки. Видни личности, под прикритието на маски и друга дегизировка, се впускат в сатанинска вакханалия. Свидетели твърдят, че биват извършвани жертвоприношения на хора. Не мога да го приема на честна дума. Но е известно, че през Бохемската кория са преминали повечето американски президенти от средата на шейсетте години насам. Както и много сенатори, конгресмени, губернатори, прокурори, съдии, актьори…]. Бжежински стана съветник на президента по въпросите на националната сигурност. За да помогне САЩ да станат по-несигурна държава.

image

Пак навремето, преди 46 лета, той е „предугадил“ „възникването на огромна, доминираща партия, редом с по-малобройните и по-интензивно доктринирани групировки вляво и вдясно. [Например Бърни Сандърс и т. нар. Чаена партия.] Което би могло да засили тенденцията към подобно технологично технократско управление.“

На английски: managerialism. Това е увереността във възможностите на съвременните корпоративни ръководители – мениджърите – да прилагат едва ли не съвършени методи на управление. Чак до там, че да ръководят и правителства. Постоянно ни убеждават да се доверяваме на… прагматици. Повече нямало необходимост от идеологии…

Писал съм нееднократно за особената класа на управителите – мениджърите. Тя съчетава в едно наемни работници и собственици. Тази хибридна класа направлява съвременните държави под формата на корпоратократична политическа система.

Колкото и да не схващате или да не желаете да го приемете, но днешният свят е почти изцяло корпоративно-социалистически. Ако ви е по-удобно, последвайте Еърън Русо и го класифицирайте като фашистки. Неговият действително значим документален филм е озаглавен именно така: „Америка: От свобода към фашизъм“.

image

В големите държави наличието на различни партии – обикновено две на брой, с рядко участие на трета – наподобява еднопартийната система на БКП-БЗНС у нас, на Полската обединена работническа партия – комунистическата, съвместно с тази на тамошните земеделци. Същото беше в ГДР. Дали сте съгласни, или не, не променя нищо. Такива са фактите.

От време навреме ги констатират и обявяват в някои централни медии, както показах. Впоследствие керванът продължава своя ход, а кучетата само скимтят след него… Ето защо днес толкова често се говори за корпорации и социализъм.

Някои ще рекат – това е фашизмът. Още през 1939 г. американският равин Хари Уетън констатирал, че „пазители на демокрацията, които бяха готови да умрат за нея, за една нощ станаха фашисти и се обърнаха срещу собствената си демокрация“.[Вж. Rabbi Harry Waton – “A Program For The Jews And An Answer To All Anti-Semites: A Program For Humanity”, Published by Committee for the Preservation of the Jews, New York, NY, March 1939 г., стр. 38. ]

През вече далечната 1970 година, без да е пророк, Бжежински е бил наясно с бъдещия „исторически парадокс“:

„Поради своето възхищение от техническите постижения, традиционното демократично американско общество може да стане крайно контролирано. А следователно неговите хуманни и индивидуалистки качества биха се загубили… От друга страна, комунистическите страни, поради тяхната организационна неефективност и увеличаваща се загуба на политически контрол, трябва да бъдат все по-заети с въпросите на хуманизма. Тяхната социалистическа неефикасност, съчетана с повече загриженост за човечността, евентуално би могла да произведе по-гъвкав обществен ред в някои от тях.“[Zbigniew Brzezinski – “Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era”, The Viking Press, вече цит. съч., стр. 97.]

Хайде де! В Полша през 1980 и 1981 година свикаха под знамената убийци от останалите секретни служби на комунистическите страни. За да стрелят по стачкуващите полски миньори, корабостроители… „Гъвкаво“, нали?

Сетне, но съвсем не накрая, авторът ни прехвърля към прословутия Семюъл Хънтингтън, дирейки в него потвърждение на схващането си, че „социално-икономическата изостаналост на руската форма на комунизъм, както и тази на повечето социалистически страни, оспорват тази система“.

image

Критикувайки „концепцията за сливането“ [convergence] Бжежински не вижда никаква възможност „за еволюция на комунистическата система в традиционна либерална демокрация“.

Яд ме е, че отделям толкова внимание на некадърник и негодник като него. Обаче Те го използват и това ме принуждава. За да задам логичния въпрос: Ако всичко това не е пропагандно внушение, защо тогава САЩ, Западна Европа и Япония поеха по социалистически път на развитие? Който изведе икономиките и обществата им на магистралата, водеща към разрухата. И се прегърнаха с крупните комунистически престъпници от съветската Номенклатурия и техните сродни бездушия от соцлагера! Изобщо не се погнусиха от техните откраднати пари, напоени с кръв. Нещо, на което сме свидетели днес.

Държавният дълг на САЩ е неизплатим, даже необслужваем. Същото важи за този на Италия. След тях са се наредили Гърция, Испания, Португалия и Франция. На ред са почти всички останали държави-членки на Европейския съюз. Кипър беше купен от Русия. Германия пазарува гръцките държавни богатства – инфраструктура, включително пристанища и летища, предприятия, острови. Когато споменавам държави като купувачки, имам предвид скритите елити, които ги използват като фасади.

Британия се опита да се измъкне, прилепвайки се до Китай. Но за това – след съвсем малко.

image



Комунизмът, или по-правилно – социализмът, не е движение на потиснатите маси, а на икономическия елит[Гари Алън, американски консерватор, журналист и политик. (Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, Seal Beach, Ca, 1971 г., стр. 32. ]

Повтарям: Това е било обнародвано през 1970 г. Тридесет и шест години по-късно се появи интервюто на Еърън Русо – един преуспял богат евреин, взето от Алекс Джоунс – женен за еврейка от Полша, типичен представител на средната класа. В него се обсъждаха и нещата, които Бжежински е засегнал:

www.youtube.com/watch

Хубаво, не вярвате на мен. Приемам го. Не сте длъжни, откъде накъде! Но се огледайте. И помислете.

www.youtube.com/watch

По каква причина трябва да вярвате на Бил Грос или на Еърън Русо? Нямам представа. Вие решете. Аз споделям техните схващания. Ще река две думи за Бил Грос. Той отколе е трънче в петата на интернационалните финансисти и Те периодично успяват да го извадят и отстранят.

През годините следих редките му медийни изяви. Грос е почтен към хората, които искат да вложат сполучливо парите си. Не ги съветва къде и как. Образова ги и това дразни Братството. Понеже го лишава от улов на шарани. Бил Грос просто изяснява, кое е инвестиционен инструмент, и кое не е. Не крие съмненията си към много от т. нар. деривати, и така нататък.

Например напълно споделям схващането му, че облигациите, каквито и да са, не са инвестиция. Те са услуга – по-скоро заем. Не съществува никаква гаранция, че онзи, който ги емитира, ще се издължи. Дори на пръв поглед да е почтен, даже да е държавата. Понеже инфлацията, обезценяването на парите, играта с лихвените проценти минимализират доходността им. Но това е друга тема.

image

А светът се движи към социализъм и робство. Онова, което преди години Бжежински и Русо осветиха, се превръща в реалност. До края на 2017 година всички американци трябва да бъдат снабдени с чипове, имплантирани в организмите им, за да бъдат обслужвани от т. нар. Obamacare – въведената социалистическата неефективна здравна система.

„С микрочиповете за радиочестотно разпознаване (РЧР)[Може и идентификация – съкратено РЧИ – Radio-frequency identification (RFID).] те могат да проследяват придвижването на хората, в които тези средства са имплантирани. Също така могат да контролират парите и храната на хората. Съобщава се и, че е възможно даже да убиват хора, които не се подчиняват. Законът HR 3962[Affordable Health Care for America Act – Закон за достъпните здравни грижи в Америка, наричан Obamacare, но също така и „знакън на звяра“ – от виденията на Йоан в неговите „Откровения“ – „Апокалипсис“, където става дума за числото „666“, с което всички ще бъдем жигосани.] е точно копие на Закона HR 3200,[Същото, но озаглавено America’s Affordable Health Choices Act – Закон за допустимия избор на здравна грижа в Америка от предния Конгрес – 2009-2010 г.] с изключение на няколко премахнати думи, отнасящи се до микрочипа за РЧР. Но възможността всеки гражданин на Съединените щати да бъде чипосан все още е в закона. Отворете го и четете.“[http://dcgazette.com/2014/]

Пак преди дни ми изпратиха следното:

„Следят ни като на филм! Признанието дойде от висш ръководител на ФБР. Той заяви, че камерите и микрофоните на лаптопи и телефони могат да се ползват за непрекъснатото ни наблюдение. Съветът – да поставяме лепенки на обективите, ако правим нещо, което не е за пред хора. Доколко реална е опасността да попаднем в мрежите на истински BIG Brother?

На практика всяко устройство би могло да попадне в мрежата на недоброжелателите. Настолни компютри с микрофон и външна камера, лаптопи с вградена камера, таблети и телефони.

Много хора веднага ще си кажат първосигнално, че това не ги застрашава и че не крият нищо. Не е така. Само си представете, че крадец има достъп до камерата на компютъра ви вкъщи. Той ще знае във всеки един момент кога домът ви е празен и какви ценности има вътре. Да не говорим пък, ако залогът е не просто едно жилище, а банка или държавна институция.“[Петя Славова – „ФБР си призна: Следят ни като на филм! Заплахата може да е много по-сериозна, ако има злонамерен хакер“, Dnes.bg, София, събота, 17 септември 2016 г., online: http://www.dnes.bg/technology/2016/09/17/fbr-si-prizna-slediat-ni-kato-na-film.315848]

image

Нима сте безразлични и към собственото ви лично, интимно пространство? Нямате нищо против да бъдете роби? Може би затова ви допада, да вярвате в някакво несъществувало „турско робство“. По този начин си намирате универсално оправдание в миналото?

Преди 24 години, когато се запозна с мен, в краткия ни разговор бивш заместник-министър на външните работи, генерал от Държавна сигурност и заместник-началник на Първо главно управление ме „светна“, че у дома има „бръмбари“, а в автомобила ми – „дървеници“. И следят всичко, което правим вкъщи, включително най-съкровените неща.

Да добавя, че телевизорите, произведени след 2010 година, също съдържат микрокамери. А системите за доставка на телевизонен сигнал по кабел или спътник представляват гигантска мрежа за предаване на данни. Научих го от първо лице, от две еврейчета, които ЦРУ беше проводило, за да пригодят кабелната мрежа на страната ни в средство за шпионаж. Но само те – американците – да могат да я използват. Скоро разбрах, че вече са си отишли. А компанията, която създадоха, беше погълната от друга и е на изчезване…

По-рано Съветите постъпваха така с нас. Кой от вас е чувал за ядрените фугаси, вградени в язовирните стени из Родопите? Тукашните военни нямат данни за тях. Не знаят къде точно се намират. Русия ни държи за гушата и с това… А вие ме смятайте за „фантазьор“ и „разпространител на конспиративни теории“. На мен какво ми пука?…

Почти едновременно с книгата на Бжежински, на която се позовах, в САЩ излиза и историко-политическото изследване на американския консерватор и патриот Гари Алън, озаглавено „Никой не смее да нарече това конспирация“. В тази книга той съвсем вярно посочи:

„Повечето от нас смятат, че социализмът е онова, в което социалистите искат да повярваме – програма за разпределение на богатството. Такава е теорията. Но дали тя действа така?

image

Нека изследваме единствените социалистически страни, съществуващи днес на света, съгласно социалистическата дефиниция на думата. Това са комунистическите страни. Самите комунисти ги назовават социалистически държави, както е в наименованието на Съюза на съветските социалистически републики.

В него, в реалния социализъм, имате на върха една съвсем тясна олигархична клика, която обикновено не наброява повече от три процента от общото население. Но тя тотално контролира всичкото богатство, цялата продукция и самия живот на останалите деветдесет и седем на сто. Със сигурност Брежнев не живее като някой от бедните селяни от руските степи. Но според социалистическата теория се предполага той да прави точно това.

Ако човек прозре, че социализмът не е програма за разпределение на богатството, а фактически е метод за укрепване на богатството и за господство над него, тогава онова, което ви се струва като парадокс – свръхбогатите да пропагандират социализма – се оказва, че изобщо не е никакъв парадокс. Обратното, то се превръща в логичния, даже перфектния инструмент на мегаломаниаците, преследващи властта…

image


Комунизмът или по-точно социализмът не е движение на угнетените маси, а на икономическия елит. В такъв случай планът на най-посветените заговорници не е да комунизират Съединените щати, а да ги социализират.“[Gary Allen with Larry Abraham – “None Dare Call It Conspiracy”, Concord Press, вече цит. съч., стр. 32.]

Наистина световната революция продължава…

image

diagnosa.net/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687099
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031