Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2016 21:21 - За няколко доларо повече/Изток – Запад, конвергенция, или… for a few dollars more
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1481 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Какво стана? Комунистите се промениха и превърнали се в евроатлантици, се въоръжиха със подходящия арсенал за промиване на мозъци и градене на имидж, както е модерно да се говори.

Надежда Хинкова от Плевен е преминала през друга страшна Голгота. Не тя, а синът й паднал съвсем млад на ловешките кариери под ударите на комунистическите милиционери. Така навремето ни беше известен най-смъртоносният концлагер, сега наричан „Слънчев бряг“.

Иван, рожбата на бедната нещастна жена, издържал по-малко от месец. Попаднал в ръцете на милицията, понеже и той обичал западната музика и танците. Какво огромно престъпление, заплашващо устоите на наложения държавен ред – социалистическия строй!

„… В смъртния акт, връчен на майката, цинично е записано, че синът й е починал от грип. Не се знае къде е погребан и дали изобщо има гроб.

Същата драма изживяват близките на стотиците загинали в „Слънчев бряг“, които са дошли от цяла България, за да се преклонят пред невинните жертви, заплатили с живота си „победата на социализма“. Около пет хиляди души са запълнили кратера на запустялата кариера. Всеки е навел поглед, смутени са дори свещениците, които отслужват панихидата за жертвите – това личи по нестройния хор на гласовете им.[ Едва ли мъката по загиналите е била причината. На друго се е дължало. Събитието се състоя скоро след промените. Навярно не са имали време да репетират. Преди това поддържането на църковни хорове беше забранено. Особено в по-малките градове. Знам го от уплашените попове, които през 1989 година отказаха да опеят покойната ми леля.]

По същото време усилвателите в центъра на Ловеч бълват своите децибели. Целта на бившите комсомолски деятели е прозаична – рокът да заглуши чувството за съвест на младите. Какво да се прави – нравите се менят – „упадъчната музика“, която навремето пращаше младежите в „Слънчев бряг“, сега трябва да възпре новото поколение от сблъсъка със сенките на миналото. Цинизмът на апарата този път се нарича „деполитизация“.“[Венцислав Лаков – „Помнете вечно: Голгота е близо до Ловеч“, в: „Българският ГУЛАГ: Свидетели“, издание на в. „Демокрация“, вече цит. съч., стр. 251.]

Такова беше „демократичното“ предназначение на сина на агент на ДС и адвокат с право да действа зад граница Кирил Маричков, комсомолски деец; на Добрин Векилов, по-известен като Дони, с тежко престъпно комунистическо генералско потекло; на Веселин Тодоров – „Кокала“, братов син на Станко Тодоров; на… До Васил Георгиев – Васко „Кръпката“, обикалял чужбината с Маргарита Хранова и сие. Тези подлеци заблуждаваха хората, квичейки от трибуните на „сините“ митинги „аз не съм комунист“ и „комунизмът си отива“! Да де, ама сталинистите пак са тук и са си същите. Всичко се оказа подготвено и фалшиво.

Авторът на горните редове пък стана атакист – журналист в партийния вестник, сетне – и депутат. Ашколсун. Хвала на „демократите“ и „националистите“ ви! Честити сте вий с тях!

image


Анадънму? Анатема!

Вашият начин, на всеядството, на приемането на всичко като даденост, на Татовото мижитурско снишаване пред „по-големите“, ни доведоха до тук. Само че пътят по спиралата на пропадането ни е извървян до средата. Предстоят ни най-тежките петнадесет лазарника – на нашето изчезване като нация.

Hast du verstanden? Avez-vous compris? Did you understand? Поняли? Anladın mı? Разбрахте ли?

И сега, новоназначената лидерка на партията столетница БКП-БСП ни зове да сложим край на „противопоставяне,[Явно във Врачанското село Крушовица са преподавали българската граматика по съветски маниер. Затова „милата“ другарка не членува. Както съвсем умишлено правят съветските и съответно руските гражданки и граждани, сключили бракове с нашенски дьонмета. С десетилетия живеят тук, но упорито отказват да се научат да членуват, когато говорят на български. За разлика от западните идиоти, предпочели чалгарска Номенклатурия.] омраза и делене отново на България на комунисти и антикомунисти, на такива и други“. Тя получи всичко, цялото си кариерно израстване, материално и обществено положение, благодарение на старанията на Иван-Костовите седерасти, комунистическите антикомунисти. Сега вече може да си почине и да пледира за някакво помирение. С кого да се прегърнат такива като мен, за които по троцкистки маниер перманентно разпространяват клевети и твърдят, че сме „замръзнали преди 1989 година“?

Другарката Корнелия, с вид на зле построена, тромава рушаща се кирпичена къщурка, твърди, че БСП е първата партия, в която членува. Чудесно! Де ги „демократите“? Защо не привикат за отчет Костов и наместниците му? Например товарищ Радан Кънев, за да им поискат сметка?

В израелския Музей на холокоста Яд Вашем се съхраняват следните сведения (едно към едно, както са подредени) за леля на другаря Радан:

„България, Солчи Моис Кордова (Елка). Родена на 7 януари 1924 г. в Пловдив, и умряла на 3 март 1944 г., докато служела като партизанка в отряда „Антон Иванов“. До 1941 г. тя беше членка на Хашомер Хатцаир. В светлината на надигането на фашизма, членовете на организацията приеха постове в YCL[Съкращение от All-Union Leninist Young Communist League, младежкото крило на Комунистическата партия на Съветския съюз. Тоест, докато е била в България, лелята на реформатора костовист Радан е членувала във Всесъюзния ленински комсомол. Допускам, че „великите“ израелски изследователи са сгрешили РМС – Работническия младежки съюз, тукашния вариант на сталинския комсомолс, с ВЛК – Всесъюзния ленински.] и BCP.[Съкращение на английски на БКП – Bulgarian Communist Party.]“[www.google.com/culturalinstitute/beta/asset/bulgaria-solchi-mois-cordova-elka/8AEY4KjYT-Dpcg] (Вижте илюстрацията.)

image

Посочено е откъде са взети данните:



„От „Шалом“, Еврейската организация в София, България. Съхранение: във фотоархива на Яд Вашем. Архивна сигнатура [архивен номер] 3719/28.“

Да уточня, че Хашомер Хатцаир – Hashomer Hatzair, на иврит הַשׁוֹמֵר הַצָעִיר, е социалистическа ционистка организация, светско, нерелигиозно младежка движение, чието название означава Млада гвардия. Значи другарката Солчи Моис Кордова, с терористичен псевдоним Елка, е била нещо като тукашна Зоя Космодемянска?

Нима всеки, интересуващ се от произхода и миналото на т. нар. публични фигури, не знае за тези неща? Те бяха изнесени от парламентарната трибуна. От нея на 7 ноември 2014 година депутатка прочете излиянията Раданови, направени във Facebook. Видеото от събитието още може да бъде гледано.[www.youtube.com/watch]

Ако не знаете кой е Иван Костов, откъде се появи, вижте свидетелството, направено в студио на БНТ от комуниста и ченгето Кольо Парамов, масон с връзки на Албиона. То е поместено в предния епизод на тази поредица.[www.youtube.com/watch] Не пропускайте и признанията на родната леля на Йорданович във вид на излияние пред камерите на телевизионното предаване, присвоено от агент „Димитър“.[www.youtube.com/watch]

Каква стана тя? Начело на столетницата е костовистки кадър. Костов е комунист и продукт на съветските тайни служби. За награда вече е произведен в милиционерски чин „професор“ в АОНСУ,[Академия за обществени науки и социално управление при ЦК на БКП.] днес Нов български университет, който всъщност е антибългарски. Създаденото от него крило на БКП се оглавява от потомък на еврейски шумкари.

Да припомня ли, че Корнелия-Ниновата партия БСП прие всички активи на комунистическия режим и нито един пасив. Така дават само в комунистическите страни. В тях никой от убийците и грабителите не се срещна с Темида.

Но думата ми е за Запада. Там приеха тъкмо комунетата и ченгетата – техните хора. Например Радан Кънев. Неговият баща – Милен Кънев, произхождал от буржоазно семейство. Което не му попречило като състезател и треньор по подводно плуване да участва в състезания в капиталистически страни. Не споменавам СССР. За там не спираха.

image


Освен това от 1974 година Милен Кънев е бил „експерт в ЦИНТИ“ – София. ЦИНТИ е съкращение от Централен институт за научно-техническа информация. Беше създаден през 1973 година като клон на ІV управление на Държавна сигурност, занимаващо се с научно-техническото разузнаване. Формално се водеше към Държавния комитет за наука и технически прогрес – ДКНТП. Но методически са го ръководели и от Държавна сигурност, Управление ІV. Там одобрявали и кадрите. Не е ли странно за „антикомунист“ като Радан?

Обаче има още. Тъст на ръководителя на ДСБ е бившият общински съветник от БЗНС-казионен в Добрич (1991–1995 г.) Росен Денков Баръмов. Преди има-няма две лета беше огласено, че той е бил агент на Държавна сигурност с псевдоним „Смирнов“. Работил е по линия на Държавна сигурност за Окръжното управление на МВР в град Толбухин. Регистрирали го в навечерието на промените, на 27 април 1988 г. Не, не е като да си купиш фабрика на 26 декември 1947-а, ден преди национализацията. Другарят Баръмов е собственик на строителната фирма „Роял“ ООД. Бил е в управата на НПО „Български Червен кръст“ – БЧК, към Областния съвет Добрич.

Навярно „съвсем случайно“ дъщеря му Деница си намира работа в… софийския БЧК! Също по „ирония на съдбата“ Радан два мандата оглавявал Българския младежки червен кръст – БМЧК. Също „по игра на случайността“ съпругата му Деница Баръмова е директор на дирекция БМЧК в структурата на БЧК.

Дали пък не е „случайно“, че дълги години начело на организацията Български червен кръст е членът на БКП и комсомолски натегач от Горна Джумая, другарят Христо Григоров. Той, „милият“, също „случайно“ бил дарен с кариера на представител на западни фармацевтични компании в „Интерпред“ – филиал на ДС. Знаете ли откога? След като кум му станал академик Атанас Малеев, шуреят на Тодор Живков, братът на жена му Мара Малеева.

Сега внимавайте. През 1991 година Христо Григоров става съдружник в „Международна банка за инвестиции и развитие“ АД със седалище и адрес на управление в София, община „Средец“, бул. „Александър Стамболийски“ № 11А. (Виж илюстрацията.) Любопитно е, че названието, което силно напомня това на „Международната банка за възстановяване и развитие“ – една от петте, които съставляват консорциума Световна банка. Разликата е само в една думичка.

image

Пък и на първо четене, така да се каже, целите на дружеството са благородни: „банкова дейност във всички нейни форми, без ограничения, дейност, свързана с развитието, инвестициите и търговията, по-специално: подпомагане изпълнението на проекти, които по мнението на банката, са важни за икономическото развитие на България“…

image

В тази фирма Григоров, по линия на БЧК явяващ се настоящ началник на Деница Баръмова – Кънева, а по-рано и на Радан, станал партньор с одиозния Божидар Божинов – дългогодишния председател на Българската търговско промишлена палата. Юристът е завършил в Прага. Соц, соц, но не беше достъпен за всеки. Членувал е и в партията, обявена със закон за престъпна.

Другарят „коцкарски мустачки“ първоначално се е подвизавал в Първо главно управление на Държавна сигурност с агентурния псевдоним „Страхил“. Впоследствие получавал две заплати – от лицевата си месторабота и от опаката – щатен „разузнавач“ в ДС.

Настъпва моментът, когато на сцената трябва да се появят представителите на „антикомунистическия“, „свободолюбив“, „демократичен“ Запад.

Първи в регистрацията на Акционерното дружество „Международна банка за инвестиции и развитие“ АД е Хушанг Ансари, гражданин на САЩ. Роден през 1926 г. в Иран. Бил дипломат и бизнесмен, даже филантроп! Така пише в официалната му биография. Всъщност новопроизведеният банкер работел като вестникарски фотограф в Лондон и Токио. Там го открил Абас Арам – по онова време посланик на Техеран в Япония. Не се съмнявате, че освен външната политика, той обслужвал и други агенции, нали? Знае се, че по линия на шпионажа той твърде се сближил с шах Мохамед Реза Пахлави. Достатъчно. Разработил съм темата.[http://diagnosa.net/]

image

Друг виден акционер в „Международната банка за инвестиции и развитие“ АД е Франк Чарлз Карлучи. По цялата планета е известен просто като Франк Карлучи. Той беше министър на отбраната на САЩ в администрацията на двукратния „десен“ президент, нереализирания като член на компартията червен агент Роналд Рейгън.

Кой създаде легендата Запад?[Заглавие на есе от Георги Марков, писано, докато работеше в BBC, а служеше и на „Свободна Европа“, и на “Deutshe Welle”. ]

Комунистическата пропаганда

image


Как мислите? Дали тези „гении“ на демокрацията и далаверата работят за наша обща полза или за своите лични интереси? Защо Западът е с тях, а не с мъчениците на комунизма и с нас? И по каква причина Христо-Григоровците и Божидар-Божиновците винаги оцеляват? Всевъзможни пишман антикомунисти от сорта на Иван Костов, Методи Андреев и комунистката Б.Б. се изредиха да се заканват, че ще прогонят ченгетата. А те пак са тук и стават все по-алчни и нагли!

Това не беше интермедия – пауза, антракт, или отклонение от темата. Напротив – сериозен детайл, спомагащ за цялостното разбиране на проблема.

Западът. И митологията за него. В средата на седемдесетте разочарованият от него писател Георги Марков си задал въпроса „Кой създаде легендата Запад“. Според приятеля му Димитър Бочев, журналист от радио „Свободна Европа“, наследник на окървавени до ушите активни борци против фашизма и капитализма, Марков бил разочарован от липсата на пълна творческа свобода в уж свободния свят. Бил принуден да се съобразява с политиката на редакциите, за които се трудел. Бочев заявява:

„По своята политическа природа всички излъчващи на български език западни радиостанции бяха с антикомунистическа насоченост. С този факт трябваше да се съобразяваме всички ние, пишещите за „Дойче Веле“, за „Свободна Европа“, за Би Би Си и за „Гласът на Америка“. Но доколкото, като изключим куките измежду нас, всички бяхме жертви на комунистическия режим, ставаше дума не за съобразяване с линията на радиото, а за едно естествено съчетание на собствената ни кауза с политиката на споменатите радиостанции. Конфликтът беше по-скоро от друго естество: тези радиа бяха говорители не на потребността на източноевропейските народи от свобода, а на западната външна политика, с която нашите възгледи съвпадаха само донякъде. Казвал съм го и друг път: по своята природа Западът не е нито антикомунистически, нито антинацистки – той е само капиталистически. Тъкмо с това ние не успяхме да се примирим. Казано по-простичко, докато за нашите американски, британски и западногермански работодатели ние бяхме прекалено антикомунистически настроени, те бяха за нас недостатъчно последователни в антикомунизма си.“[Бойко Панов – „И Би Би Си, и „Свободна Европа“, и Космосът бяха тесни за Георги Марков – интервю с Димитър Бочев“, в. „Сега“, брой 4768 (191), segabg.com, София, 17 август 2013 г., 17.08.2013 г., online: http://www.segabg.com/article.php?id=661887#.Ug9AElDukYw.facebook]

Веднага след 10 ноември 1989 г. западните лидери, с навити от Интернационала пружинки, побързаха да елиминират всичко истински свободолюбиво, морално, антикомунистическо, патриотично, солидно подготвено и не жалещо сили за народа. И в папагалски хор заповтаряха след Джордж Буш-баща и неговия „пророк“ Джеймс Бейкър, че Техен представител у нас е роденият в СССР комунист трето поколение Андрей Луканов. На часа запретнаха ръкави за яко включване в разбойническата перестройка (престрояване).

image

Георги Марков е бил прав в изводите си за Запада като легенда:

„Години наред българските вестници, радио, телевизия и всевъзможни пропагандни институти създават напълно превратни впечатления за живота на Запад чрез грубо тенденциозните си и неверни информации. Нека само вземем последната информация на Радио Москва за миньорската стачка в Англия и кризата с електрическата енергия. Руските слушатели бяха информирани, че хората в Лондон горят мебелите си за отопление, което, разбира се, едва ли някой е повярвал. Вместо обективно отразяване на една действително сериозна стопанска криза пропагандната машина на Изток съчинява евтини лъжи. В резултат – никой не вярва.

И дори когато случайно някаква информация е достоверна, читателите пак не я вярват. Мога с положителност да твърдя, че не познавам гражданин, било то партиен член или не, който да вярва на официалната информация в собствената си страна. Но което е още по-лошо, хората приемат нещата точно наопаки. Така че невярната информация в едната посока създава невярна картина в другата посока. Колкото повече българските вестници и радио говорят за тежкото, бедствено положение на трудещите се на Запад, толкова повече обикновените хора у нас си мислят, че онези на Запад живеят фантастично добре.



Само така може да се обясни този невероятен ефект, който постигна цялата партийна пропаганда – като превърна Запада в култ. Мисля, че ако всички западни пропагандни инструменти се бяха опитали да работят в същата насока, те никога не можеха да постигнат този успех, изработен от идеологическите им противници. Не искам да засягам преклонението пред всевъзможните предмети, произведени на Запад, от леките коли до чорапогащниците. Това е друга голяма тема. Сега говорим само за информацията, която, основана на приказката за лъжливото овчарче, постига обратни резултати, създава митологични представи за някаква обетована земя. Така че в края на краищата Западът няма по-предан пропагандатор от днешната партийна пропаганда.“[Георги Марков – „Кой създаде легендата Запад“, Виртуална библиотека „Словото“]

Голата истина е, че Западът винаги е бил комунистически и сметкаджийски. Който вярва в друго, е кръгъл идиот. Това е окончателна диагноза. Комунизмът беше създаден там и пренесен на Изток, а не обратното. Сега пренасят и внедряват социалистическия опит на пропадналия Изток в оглупяващия и обедняващ Запад. Тоталитарни игри на интернационалната номенклатура. Просто е.

image

Отвъд западната ни граница съществува само една верска секта, от век и половина обявена за народ, която е изключение от правилата. Определя правила за другите, които сама не спазва. Например налага мултикултурализъм и политическа коректност, ала те не се отнасят до нея. Тази секта е крайно интровертна и толкова националистическа, че без притеснение можем да я квалифицираме като нацистка.

Почервенелият „син“ кадър на партията-майка Корнелия Нинова зове да загърбим и забравим миналото. Да не се делим. Страдалците на комунизма да се помирят с палачите си.

В замяна по целия свят, но най-вече в САЩ и Западна Европа, въпросната секта непрестанно напомня за себе си. Предимно чрез всекидневното набиване чрез медиите в главите на хората за т. нар. холокост. Освен всичко останало, безспирно заплашват другите народи с нещо. През месеците след т. нар. Brexit евреите в Британия масово подават молби за получаване на германско гражданство. Като не пропускат шанса да припомнят, че предците им са били или прогонени от там, или са преживели някакви премеждия в райха, или са чували, чели за „катастрофата“ – на иврит „шоа“. Не чифутите, псевдохристияните са приели гръцкото „холокост“, което ще рече всеизгаряне, пълно изпепеляване.

През последните дни централният лондонски печат ни занимава с една равинка и някакъв друг ционистки деец, които разясняват, че ще стават германци. Защо е предупреждението? Струва ми се, че във ФРГ действа закон за правото на едно гражданство. Който, за огорчение на имигрантите ни, смятам за съвсем правилен. Иначе казано, евреите от Острова плашат с възможното му напускане в посока Европейския съюз. Понеже германските паспорти важат за целия нов СССР.

image


Къде ги стяга чепикът другарите евреи? Ами при евентуално излизане на Британия от Европейския съюз свободното им придвижване из Европа ще бъде затруднено. А те са вечно скитащи хора, поставили сметкаджийството на върха на своята ценностна система.

И сега какво? От изток Европа е заплашена от бежанска вълна, предизвикана от нея и по-старшия й брат Съветският съюз или САЩ, както му казвате. А от Албиона – от друга, по-малобройна, но далеч по-опасна – еврейска.

image


Значи евреите, където и да се намират, имат право да бъдат нацисти. На останалите народи е забранено да проявяват патриотизъм. Сега, когато израелският премиер с приветствието си разкри една от причините за назначаването на „Коза“ Доналд за наемател на Белия дом, партиите с патриотична насоченост на Стария континент биват замеряни с епитети от типа на „популистки“, „екстремистки“, „авторитарни“, „крайно десни“, „крайно леви“, даже „неофашистки“ и „неонацистки“…[124] Никой не се сеща, че класическото „ляво“ отрича националното. То е интернационално, глобалистко.

Да видим и чуем Бенямин Нетаняху.

www.youtube.com/watch

И това „искрено“ обръщение вече влезе в аналите, да не река – в каналите. След като неколцина представители на религиозните нацистки партии в Израел възразиха срещу назначението на бъдещия „главен стратег“ на Белия дом, във вторник, 22 ноември того Нетаняху „е заявил на членовете на неговото правителство, че не им е позволено да общуват с избрания президент на САЩ Доналд Тръмп или с неговата администрация, без да потърсят предварително разрешение…

В събота отворено писмо на крайно десния министър на земеделието Ури Ариел, адресирано до Стийв Банън, новия главен стратег на г-н Тръмп, се появи в “Breitbart”, website-а само за бели на г-н Банън. В него се благодари на главния редактор за неговата позиция относно споразумението между САЩ и Иран, спрямо антиизраелските студентски бойкоти и за създаването на бюро на “Breitbart” в Йерусалим.

image

Но докато авторите на “Breitbart” наричат г-н Банън „приятел на еврейския народ“ и „защитник на Израел“, в миналото той е бил обвиняван от много групировки за човешки права в клевети и антисемитизъм. Те призоваха неговото назначение да бъде отменено.“

Древните са отсъдили:

“Sic transit gloria mundi” – „тъй преминава световната слава“.

Ако перифразираме прочутата Шекспирова реплика, „непостоянство, твойто име е чифут“.

Преди това Тръмп, „приятелят“, стана обект на възторг сред еврейската общност, пристигнала в Израел от Русия. Размечтаха се, че той ще бъде първият американски президент, който ще удържи на думата си и най-сетне ще премести посолството на САЩ в Йерусалим. Те – срещу всички.

За тях другите народи са врагове – явни или потенциални. До там, че не позволяват смесените бракове с неюдеи. Средновековие!

image

А ние сме длъжни да се съобразяваме с комунистите и разни Корнелии?

Върнете се към първото видео. Равинчето обвини съветските болшевишки комисари в сатанизъм. Изкара ги „покръстени“. Което означава, твърди той, че не били евреи. Как така, хем представители на народ, пък хем не. Ако са нация, тя би следвало да допуска свободата на вероизповеданието. Не съм ли прав? Все пак пребиваваме в ХХІ век, а не в първи.

Какво по-красноречиво признание, че евреите са религиозна секта, а не народ?

Тази секта въведе в практиката комунизма, който сама е изобретила - свобода, равИнство и братство,... между евреите. Една от първите мишени на тази разновидност на сатанизма станали именно християните.

Убийството може да бъде извършено по много начини. Единият е неосъзнат – чрез администрацията. Тя е в състояние да навлече болести. Но и да извърши преки злини – например да изхвърли хора на улицата, да ги остави без препитание, да… Много и разнообразни са проявите на сатаната, а комунистите са неговите служители.

Освен посягането към човешката душа, друга от тях е разрушаването на обществата и държавата. Чрез посяване на съмнения и на семена на измамата, като например тези за всеобщо равенство и братство. А ние, хората, сме различни. Съществуват раси, полове, възрасти, исторически традиции и културни наслоения, вяра и обичаи. Те ни разделят. Въпросът е в мярката. Можели сме да живеем без конфликти. Какво ни пречи сега?

Комунистите, еврейските подлоги, посегнаха на тези неща, на ценностите на народите. Поискаха да ги унифицират – да ги стрижат като огромно планетарно стадо овце.

image

Началото на извращенията не е поставил Сталин, както мислят повечето изследователи на комунизма – новия световен ред. Те са вкоренени в древността. Обаче Йосиф Висарионович, сигурно без да знае, налучквайки, ги е извел отново на повърхността. По този начин ги е превърнал в действаща религия от средновековен тип. Който не се придържа към нейните постулати, бива наказан и страда.

Някои смятат сталинизма за специфична съветска религия. Тя съдържа такива характеристики, но същото е валидно и за други диктатори, които историческата псевдонаука угодническия не признава за такива. Заобикаля тиранията им. Например Рузвелт, чиято администрация бъкала от ласкатели – социалисти и даже комунисти.

Една от най-отвратителните черти на сталинизма е бюрократичната система. Тя е била наследена. Както споменах, от памти века. Обаче „бащицата“ от Кремъл я довел до съвършенство. Сам главният му враг Лейба Бронщейн разяснява:

„В Съветския съюз съществува управляваща йерархия, строго централизирана и напълно независима от така наречените Съвети и народа. Подборът върви от върха надолу. Сталин притежава в ръцете си цялата власт на абсолютен самодървец. Той сам избира Централен комитет на партията, който сетне, в промеждутъка на два конгреса на партията на Съветите, изтребва.

Съветите се свикват тогава, когато на Сталин и неговата клика е необходимо да санкционират свършения факт. Бюрокрацията разполага с огромни доходи не толкова в парично, колкото в натурално изражение: прекрасни здания, автомобили, вили, най-хубавите предмети за потребление от всички краища на страната.

Горният слой на бюрокрацията живее така, както крупната буржоазия в капиталистическите страни. Провинциалната буржоазия и нисшите слоеве от столичната живеят като дребната буржоазия. Бюрокрацията си създава опора във вид на работническа аристокрация; например герои на труда, орденоносци и пр. Всички те ползват привилегии за своята вярност към бюрокрацията – централната и местната. Всички те се ползват от заслужената ненавист на народа.“[Лев Троцкий – „Сталин“, в: Ян Грей – „Сталин: Личност в истории“; Лев Троцкий – Сталин“, Издательство „ИнтерДайджест“]

image

Цялата тази система, с известни, естествено наложили се изменения, действа досега у нас. И не само. Погледнете Русия, Китай. Не за друго, а понеже са водещи държави.

diagnosa.net/
 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684573
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031