Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2014 00:50 - МЕСОЯДСТВОТО е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 6684 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 13.06.2017 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                           
НЕ УБИВАЙ ! ! ! ...

(Божа заповед, Библия, Изход 20:13; Второзаконие 5:17;
Матея 5:21; Марко 10:19; Римляни 13:9;...) лл..

image


Зарад ястие не разрушавай делото Божие... лл..


...да не ядеш месо, да не пиеш вино...лл..
(Библия, Римляни 14:20, 21)лл..
И рече Бог:

ето, давам ви всякаква трева, що дава семе, ...
и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе -

ТОВА ще ви бъде за храна!
(Библия, Битие 1:29)                                                                                                                                     image     


Заблуди на медицината                                                
Месото е най-киселино-образуващата и най-СИЛНАТА храна и затова дава най-много сила. Но то е с всички изброени по-горе негативи на силните храни. То е и най-токсичната храна!
Незаменимите аминокиселини.
"Няма ги в растителната храна и организмът не може да ги произведе." Ако е така, милиардите вегетарианци ще умират още в ранна детска възраст. А има хора, които в живота си ИЗОБЩО НЕ ЯДАТ (виж литература)!... Нима кравата (произвежда незаменими аминокиселини в млякото) е по-съвършена от венеца на Природата - Човека! Не може да бъде!

     image

Калоричност.
Излишните калории унищожават (изгарят) белтъчините. Нуждата от повече калории означава нечист организъм.

 image


Сила.
Вярно е. Но както при наркотиците - автомобил гори вместо бензин - керосин...

Белтъчини.
В млечните продукти са повече. Но те произвеждат повече урея, пикочна киселина и газове - излишно бреме за отделителната система...

Витамини.
Вярно отчасти. Но те в месото са МЪРТВИ. Растителната храна има всички необходими витамини. Организмът, ако е чист, може сам да произведе всичко, ако е достатъчно духовно развит. Т.е. ако рационално използва ПРАНАТА!...

image

ИСТИНАТА

Месото, както всяка силна и високо киселино-образуваща храна, предизвиква отделяне на огромно количество ЗАЩИТА, алкална СЛУЗ. Тя затруднява усвояването на храната. Затова организмът изисква повече калории, за да изгори слузта.

  image

Получаваме ПОЛОЖИТЕЛНА ОБРАТНА ВРЪЗКА (както при микрофония): > силната храна изисква (за да изгори слузта) все повече и повече калории (последователност на деградацията) > концентрати > рафинати > сол > захар > месо > яйца; > безалкохолни > алкохолни > тютюн > наркотици >.

     image


Месото съдържа малко витамини и минерални соли. Има огромно количество ТОКСИНИ. Мускулите на закланите животни съдържат опасната отрова КСАНТИН. ИЗЛИШЪКЪТ от животински белтъци нарушава метаболизма, отравя с пурнови отрови - ревматични болести. При клане се образуват хормони на стреса. Те силно рушат нервите на месоядите. Болестта "луда крава" не е от вирус, а от животински белтъчини в храната на тревопасните.

         image

И хората (не месоядни) старадат от "луда крава", но развратът е масов и лудостта поради месоядство се приема за обичайна. След клане кръвта се съсирва и месото се втвърдява, затова то се оставя да "узрее", за да омекне, т.е. да загние. Всяка гнилоч повишава кръвно налягане, атеросклероза, подагра, ревматизъм, главоболие, неврози и психози, епилепсия, язва, диспепсия, лошо храносмилане, лош дъх, миризливи крака, глисти, развалени зъби, бъбреци, екземи, трихиноза, РАК !
(д-р Бернар Серу, "С лице срещу Рака", изд. "Роше", 1985; д-р Уолтър Уилът, проф. в Харвардски Университет).

       image


Месото повишава пикочната киселина, причина за огромен брой "цивилизовани" болести. В страни, които не консумират месо, няма нито един случай на рак или инфаркт. Месото, яйцата и рибата на открито ГНИЯТ, млякото не - то вкисва, а растенията се консервират за дълго. То е лоша и безвкусна храна, затова винаги му добавят подправки. Брой бацили (според американски институт), причиняващи гниене в 1 грам от:

Бифтек
Свинско месо
Говежди черен дроб
Салам "Хамбург"
1 500 000 бактерии (б)
2 800 000 б
33 000 000 б
75 000 000 б
Свински черен дроб
Риба
Яйца (до 3-4 дни)
96 000 000 б
110 000 000 б
220 000 000 б

Тези бактерии унищожават естествената биофлора в червата, засилват гниенето, което отравя цялото тяло. От това и от липсата на баласти месото се отделя 4 пъти по-бавно от растителната храна... Невъзможно е да се храним само с месо. Ескимосите (живеят средно 20-30 години), но те по принуда - изяждат предимно растителното съдържание от стомаха на убити животни.

          imageМесото е НАРКОТИК. След начална фаза на удоволствие и високо самочувствие следва ДЕПРЕСИЯ, което води до увеличаване на кафе, тютюн, алкохол и други НАРКОТИЦИ!

       imageМесото разрушава ИМУННАТА СИСТЕМА. Престъпленията, убийствата, лошият морал и похот прогресивно нарастват в месоядните държави!?... Някои пълководци умишлено тъпчели войниците преди битка обилно с месо, за да ги дрогират и ожесточат. Зловонието на месоядците не се премахва с никакви дезодоранти...

image


< Както в радиотехниката: Месото е най-силната "храна"! Колкото повече усилваме външния сигнал (F1), толкова повече усилваме шумовете (изкривени, вредни, МРЪСНИ честоти на повърхността на синусоидата) в ущърб на чистия (F2). Затова преди да усилят външния сигнал, радиотехниците режат (Filter) върха на синусоидата (мръсното). Сигналът пак остава нехармоничен.

           image

В организма е същото - колкото е по-силна храната, толкова повече МРЪСНИ честоти в ущърб на чистите. Ето защо силната храна унищожава първо най-висшите способности (честоти) - интелектуални, психични, имунитет и накрая - тялото. Т.е. силните (мръсните) храни рушат първо волята, превръщат човека в животно без съпротива и без логическо мислене.

         image


Най-силните и издръжливи животни са вегетарианци - слон, кон, камила, а не тигър или лъв. Японското племе, дало най-добрите борци, е яло ориз и боб. ЧУДЕСАТА на йогите  и бойните изкуства са невъзможни с месо.

    image

Бойците от манастира Шао Лин ядат само растителна храна, предимно зеленчуци. Древногръцките борци са яли житни храни и плодове. Като прояли месо, станали "тъпи" и заприличали на месоядни животни, затова Диоген ги оприличил на свине и волове.


image


Дьо Лесепс, строил Суетския канал, твърди, че без вегетарианците араби и индуси едва ли каналът би бил завършен. Великите цивилизации на индуси, китайци, египтяни, перси, гърци, римляни съвпадат с времето на вегетарианство. След началото на месоядството започва разврат на всички лични и обществени системи и крахът на тези цивилизации е неизбежен. Според Триптоломеевите закони месоядството е най-строго забранено, особено за интелектуалци.

         image


Платон в прощалния си диалог "Република" (4 век пр. н.е.) представя Сократ, дал образец за град, на когото предписал хранене с житни храни, плодове и зеленчуци.

Сенека (1 век от н.е.): "Растителните продукти са достатъчна храна за стомаха, в който сега тъпчем най-различни същества"... "Когато животът е бил по-прост, не е имало нужда от толкова много лекари, нито от толкова много хирургически инструменти и сандъци с лекарства. Здраве имало поради простото живеене. Многото блюда носят много болести. Забележете колко много същества поглъща един стомах - рушител на земята и морето. Не е чудно, че такава противоестествена храна носи разни болести... Пребройте готвачите и вие не ще се учудите, че има толкава много болести."

   image


Плутарх: "Най-често се разстройва храносмилателнят тракт от месна храна, защото тя бързо го затлачва и оставя лоши последици. За човека е най-добре да не яде никак месо, защото земята ни дава достатъчно много неща, които служат не само за храна, но и за наслада."... "Вие ме питате на какво основание

          image
http://www.freakingnews.com/funny-pictures/butcher-pictures-03.asp


Питагор се е въздържал от месо. Аз пък от моя страна се чудя, какво чувство, мисъл или причина е ръководила оня човек, който пръв е осквернил устата си с кръв и е позволил на устните си да се допрат до месо на убито същество; който е наредил на своята трапеза обезобразени трупове на убити животни и ги е обявил за всекидневна храна - това, което преди малко е било същество, надарено с движение, със сила, с усещане и глас, с душа?"

Хезоид (8 век пр.н.е.) рисува "Златния Век", в който месото не е познато като храна.

        image


Кланицата е позор за нашата "хуманна" цивилизация. Тя е обречена на смърт дори само по тази причина. УБИЙСТВОТО на хора или животни е все убийство. УБИЙСТВОТО ни гледа от всеки хранителен магазин - милиони хора газят до шия в кръв, за да изхранят месоядците.

    image


И децата гледат. И се УЧАТ. А животните разбират и чувстват като нас. Нима като идем на други планети, ще гоним местните жители, за да ги ядем!? Това самият Космос няма да го допусне. Затова Бог ни е осъдил да се избиваме едни други. Това никое животно не го върши. Все едно белите кръвни клетки да нападнат червените... 

imageМЕСОЯДСТВОТО е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

image

Вегетаринството е нравствен и интелектуален показател за Човещина. Индусите като вегетарианци са единственият пример в историята, които се освободили от 170-годишно английско господство БЕЗ КРЪВОПРОЛИТИЯ!

  image


Японците, когато преобладаващо бяха вегетарианци, станаха световно икономическо чудо. Сега са в упадък както западните си "учители" по месоядство.

  image


НОРМИТЕ
в официалната псевдомедицина са изкуствено НАГЛАСЕНИ според СРЕДНОТО потребление.
Т.е. те обслужват само потреблението, ПЕЧАЛБИТЕ на производителите.

НОРМИТЕ са ИНДИВИДУАЛНИ и зависят от
НИВОТО на ДУХОВНО РАЗВИТИЕ на всеки.

Колкото по-напредва Духовното развитие, толкова повече ПРАНАТА заменя храната, докато тя стане съвсем излишна:МЕСОЯДСТВОТО е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вегетаринството е нравствен и интелектуален показател за Човещина. Индусите като вегетарианци са единственият пример в историята, които се освободили от 170-годишно английско господство БЕЗ КРЪВОПРОЛИТИЯ! Японците, когато преобладаващо бяха вегетарианци, станаха световно икономическо чудо. Сега са в упадък както западните си "учители" по месоядство.

       image

НОРМИТЕ
в официалната псевдомедицина са изкуствено НАГЛАСЕНИ според СРЕДНОТО потребление.
Т.е. те обслужват само потреблението, ПЕЧАЛБИТЕ на производителите.

НОРМИТЕ са ИНДИВИДУАЛНИ и зависят от
НИВОТО на ДУХОВНО РАЗВИТИЕ на всеки.

Колкото по-напредва Духовното развитие, толкова повече ПРАНАТА заменя храната, докато тя стане съвсем излишна:
             image

< По-голямото духовно развитие (-) надолу е условие то да трансформира повече материалност (+) нагоре (и обратно). Едновременно във всички структури. Т.е. повече духовно развитие > повече енергия > по-малко храна.

                                                                    image     


< Колкото отклонението (развитието) към духовност (-) е по-голямо, толкова отклонението по инерция в обратна посока към материалното (+) ще е по-голямо без разход на енергия (БЕЗ ХРАНА).

             
Вегетарианци: Буда, Заратустра, Лао Дзъ (Безсмъртният Боганатар, т.е. БОГАР - българин първоучител на китайците), Конфуций, Питагор, Христос, Талес, Плутарх, Порфирий, Епикур, Диоген, Платон, Сократ, Плутиний, Овидий, Херодот, Аристотел, Сенека, Джордано Бруно, Целзий, Леонардо да Винчи, Нютон, Спиноза, Шели, Байрон, Бетховен, Лев Толстой, Волтер, Шопенхауер, Хумболд, Лайбниц, Ницше, Сервантес, Ламартин, Емерсон, Торо, Бърнард Шоу, Русо, Вагнер, Виктор Юго, Луи Мишел, , Норберт Винер (живял над 100 г.)...                       image                                                                                  Какъв е " духовният ефект"(последица)от извършване на животински и кървави жертвопринушения или консумацията на месо, особено във векът на кали-йуга?... - Душата не може да се освободи от цикълът на прераждания(самсара) и попада отново и отново в "Утробата на Вишну"("U-Terra", Uterus) безсъсзнателно в "махат-таттва", чакайки съдбата си при Ново Сътворение(Проявление в материалният свят). Преди това резидира за известен период от Време в адът и Питра-лока (виж ВЕДАическа космогония) за да изтърпи кармичните си последствия. Следващата и форма на инкарнация е най-много животинска по съзнание. Спирайки кръвпролитието душата спира да се вкарва в Утробата и така преминва ОТВЪД С ПОМОЩТА НА СЪЗНАНИЕТО СИ! 
                        image                                                                                  *"Кървави жертвоприношения" се нарича жертвоприношения на животни хора. За разлика от растенията, животните и хората имат централна нервна система(т.нар. "астрално тяло"), устроена на базата на кръво-обръщение, за разлика от растенията, които нямат централна нервна система, а само периферна нервна система, което представлява т.нар. "етерно тяло". При умъртвява на индивид с централна нервна система, то душата му преживява "смърт" и болка, за разлика от този индивид, който няма централна нервна система("астрално тяло").

     image


В кали-йуга Кришна, Буддха и Христос са забранили кървавите жертвоприношения, но най-упорити в неспазването на тази забрана остават аварамическите религии(йудеизъм, библейско-римско християнство и ислям, които Дейвид Айк нарича "продължители на змийските религии" в Близкият изток и Европа и Америка) и извън-класовите майа-вади култове, които следват асура-нага духове.                                                                       
image
                                                                              Изход 13:1 Господ говори още на Моисея казвайки:
Посвети на Мене всяко първородно, всяко, което отваря утроба между израилтяните - и човек и животно; то е Мое.Числа 3:13 Защото всяко първородно е Мое; в деня, когато поразих всяко първородно в Египетската земя, Аз осветих за Себе Си всяко първородно в Израиля, и човек и животно; Мои ще бъдат. Аз съм Иеова. Битие 22:2
И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.Соломоновият храм , известен също като Първия храм, е според Танах първият еврейски храм в Йерусалим. Той представлявал главната фокусна точка на
юдаизма и място за извършване на жертвоприношения.
Храмовият хълм или Благородното светилище (на иврит Хар ХаБаит, на арабски الحرم الشريف ал-Харам ал-Шариф) е религиозен обект в Йерусалим, най-свещеното място за юдейската религия и второто най-свещено място за исляма.В края на III-тото хилядолетие пр.Хр. това високо място е култов център на земите на йевусеите и е известно от Стария завет на Библията под името Мория. Думата "холокост" е пъроначалното еврейско жертвоприношение. То буквално значи "пълно изгарне"-"все-изгаряне"познато от Аврам и сина му?... Битие 22:2 И който легне с жена, която е в нечистотата си, и открие голотата й, той е открил течението й, и тя е открила течението на кръвта си; за това, да се изтребят и двамата изсред людете си.

image

Пренасяли ли са юдеите хора в жертва на Яхве?

Първо защо точно кръвта на нечие животно или човек ще бъде платежно средство за твои грешки?

Второ - ИМА ЛИ НЕЦЕНЗУРИРАНИ ИЛИ ЗАМАСКИРАНИ ЧОВЕШКИ ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЯ, които юдеите извършват за тези си свои ОЧЕИЗВАДНИ и БЕЗСПОРНИ грехове?.

И трето става дума за изкупителна кръв на неевреи, еврейски гарван(rabbi raven) на друг еврейски гарван("гарвану"-rabbi rival) око не вади..Левит 20
  
 image

Какъв "сексуален грях" вижда Яхве в тази жена, освен, че е в (цикъл)? *Клетките на кръвта се продуцират в костния мозък, посредством процес означаван като хематопоеза.

*Яхве изисква кръвта с жертвоприношения и все-изгаряне, употреба на вино(алкохол). Библейските пророци не правят изключение от индианските и сибирските шамани, които употребяват псхитропни вещества за "откровенията" си.

*Христос е превърнал водата във вино. Виното е символ на кръвта. Кръвта е "сгъстен огън", огънят е "сгъстен въздух".

*"Агнето" е другото наименование на земният и подземният огън "Агни".

*Аналог на кръвен бог е Кали-разрушителният аспект на материалната природа. В нейна чест се употребяват интоксиканти и се правят кървави и огнени жертвоприношения.

  image


*"Кивотът" е и "Кааба"- ковчегът-куб, който символизира Утробата(на Бог). Крилата на
"Светая Светих" са Шакина(Шакти)- "крилата на Изида/Маат" Култът към кръвта не е само в Стария завет.Той е много ярко подчертан и в Новия.

   image

...А Иисус им рече: истина, истина ви казвам: ако не ядете плътта на Сина Човечески и не пиете кръвта Му, не ще имате в себе си живот. Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има живот вечен, и Аз ще го възкреся в последния ден. Защото плътта Ми е наистина храна, и кръвта Ми е наистина питие.

  image


Който яде Моята плът и пие Моята кръв, пребъдва в Мене, и Аз в него. ...И когато ядяха, Иисус взе хляба и, като благослови, преломи го и, раздавайки на учениците, каза: вземете, яжте: това е Моето тяло. И като взе чашата и благодари, даде им и рече: пийте от нея всички; защото това е Моята кръв на новия завет, която за мнозина се пролива за опрощаване на грехове.

  image

И се радват, че агнето Исус им е изкупило
греховете с кръвта си. Няма кръв -няма изкупление...Няма как да се примамят евреи(демони), ако няма кръв... Богът на йахудите-Йахова полудява, като помирише миризмата на изгорен въглерод- изгорена плът:

image

Изход 29:18Левит 1:13 Левит 4:25
.......... това е всеизгаряне Господу, благоухание, жертва чрез огън Господу.............. на олтара за всеизгаряне, и тогава да излее кръвта му в подножието на олтара за всеизгаряне;

image


Молох-Бал са слънчеви култове. Юдеите са извратили същността им, като са приписали качествата на "холокауст"(все-изгаряне) от Яхве на тях. Те са ги направили идентични с тях и на своя Яхве. Молох, Бал и Ел- са нагодени към собственият им кръволок Яхве.                           image                                                                                 Христос Галилейски е употребен от Римската Империя за създаване на нова религия с нова свещенническа класа -"НЕО-Юдаизъм", които продължават да извършват кървави жертвопринушения в името на Някой, който не ги е упълномощавал въобще. Това се нарича КОН-СПИРАЦИЯ/con spiritus, буквално -"с паднали духове".                                                   image                                                                                  Агнето е гмо продукт на шумерските наги/генни инжинери/,с основна цел, упадане душите на гоите чрез месоядство, и запълване на ниските локали от Била сварга.                                                                                   В "Златният век"(епохата Сатйа-йуга)грехът е бил почти нулев(липса на грях) и не е било нужно Бог да идва като аватар в материална форма, реализацията на Божествента Му природа от душите, попаднали в материята, е ставала с помощта на медитация(дхйана и самадхи), тъй като всички са имали класата на БРАХМАНА.                                                                     
В "Сребърният век"(Двапара йуга, за тази настояща маха-йуга е Третйа-йуга, "обърнат" от Богът Кришна) реализацията на Божествената природа е ставала чрез жертвопринoшенията, тъй като се е появил НАЛИЧИЕ на грях в душите на слезлите в материята. Жертвопринoшенията са били главно на семена, "ги"(осветено пречистено масло, виж Кришна и Христос), кисело мляко, плодове и кравешка тор. Това са били първоначалните материални жертвопринoшения към Богът. 
                           image                                                                                 Индра изисква жервтопринoшения за плодородие, включващо както зърнено-плодови, така и животински.

image

С приближаване на кали  юга брахманите  упаднат по-дълбоко в материята , слизайки от САТ-ва гуна в РАДЖас-гуна, формирайки класата на кшатриите(свещените царете). Кшатриите не са били в състояние да си сдържат т.нар. "Астрално тяло"(ум, разум и его-мана, будхи и ахам), както брахманите в състояние на дхйан и самадхи, а са желаели да покорят Майа(материята, илюзията) чрез нейната собствена енергия-ШАКТИ. В резултат - са започнали да принасят в жертва на Богът и животински жертвопринушения: в началото са се принасяли дребни болни и недъгави животни с цел да бъдат "придвижени душите им"(с помощта на ВЕДАически мантри-химни) до САТйа-йуга(назаде във времето), както не са се колели за да изтича кръв а са били принасяни в огънят(така както са били изгаряни семената и плодовете в Сатйа-йуга).

image

Думата "холокоуст"(holo caust) има същият смислъл на ПЪЛНО ИЗГАРЯНЕ(без колене предварително). Холокоустът е трик на "Новите йудеи"("Ашкенази") да "привижат душите" на евреите(дори не - животни) към предна, по-чиста епоха, което обаче в настоящият век -КАЛИ ЙУГА е абсолютно забранено на втора степен(особено с хора) от Богът Кришна. "Холокосут" е приложила върху себе си Сати-съпругата на Шива, която е инкарнация на Майа, с цел да се прероди в епоха по-чиста и остане пак със Шива, като негов конзорт.                                                                                                                                            image                                                                                                                                      
Как точно е станало изопачението на ВЕДАическите брахмани от небрахманите- "а-брахамците". Както споменах, жертвеното животно не се е консумирало, тъй като се е изгаряло напълно в огънят. В последствие- брахманите, които са слезли на нивото на кшатриите, са започнало предварително да колят животното и после да го изпичат в огънят, като са консумирали месото му.

   image

Консумацията на месо засилва ВЗРИВНАТА астрална енергия ШАКТИ, която води душата до ниски астрални състояния("Долната Земя на нагите"- виж ВЕДАическата космогония). В края на тази епоха са започнали някои кшатрии да стават търговци и скотовъдци, абдикирайки от царските си тронове и административни постове, като целта им е била да отглеждат главно домашен добитък за колене, вместо да го ловуват в гората. Започва формиране на класата на ваишите. 
  image                                                                                  В "Медният век"(Третйа-йуга) ВЕДАическите химни вече имат, по-скоро- литературна стойност на "забавление" в матрицата. Появява се САМА-ВЕДА. Методът за връщане при Богът започват да бъдат ритуалите. Брахманите стават платени служители от по-низшите класи. Брахман означава "свещенник"(което е различно от гуру-духовен учител, който учи с личен житейски пример). Доста ВЕДАически племена изоставят класовият си характер на кшатрии, запазвайки раджасната енергия стават млечха, като мигрират в Западна посока(на където залязва Слънцето) и АРйаните се смесват с извънкласовите. Типичен пример са еллините(Пулинда). "АРйан" буквално значи "облагородител на Земята", а преносно -"БЛАГОРОДЕН".

image


Грехът расте. Животните започват да се убиват за сетивно наслаждение(кама), което причинява тежка карма. Брахманската класа извършва ритуали на животински, обаче - КЪРВАВИ жертвопринoшения без да има силата на мантрата, като коли животни за сетивно наслаждение(кама). В РЕЗУЛТАТ ВОЙНИТЕ СЕ УВЕЛИЧВАТ. Нежеланото потомство и епидемиите-също. Това се дължи на фактът, че материалната енергия ШАКТИ не се изпозлва за Божествени цели-Пуруша, а - за демонични.    
                                                        image         "Скинията"- религиозната касапница на конвеир       

Описание на жервтопринуешение на теле и овен в Библията:
колене, помазване с кръвта, расфасоване на тялото, печене и ядене. Лабао-нема!!
"Аарон" е плагиат-изопачение на "Арйан" :

Тогава да приведеш телето пред шатъра за срещане,
а Аарон и синовете му да положат ръцете си на главата на телето.
И да заколиш телето пред Господа, при вратата на шатъра за срещане
После, като вземеш от кръвта на телето, с пръста си да сложиш от нея на роговете на жертвеника и тогава да излееш цялата кръв при основата на жертвеника.
И да вземеш цялата тлъстина, която покрива вътрешностите, и булото на черния дроб, и двата бъбрека с тлъстината около тях и да ги изгориш на жертвеника.
А месото на телето, кожата му и нечистотиите му да изгориш в огън вън от стана;
това е жертва за грях.
При това да вземеш единия овен; и Аарон и синовете му
да положат ръцете си на главата на овена.
И като заколиш овена, да вземеш кръвта му и с нея да поръсиш навред жертвеника.
Тогава да разсечеш овена на късове и като измиеш вътрешностите и краката му, да ги сложиш върху късовете му и главата му.
И да изгориш целия овен на жертвеника; това е всеизгаряне на Господа, благоухание, жертва чрез огън на Господа.

След това да вземеш и другия овен; и Аарон
и синовете му да поставят ръцете си на главата на овена.
Тогава да заколиш овена, да вземеш от кръвта му и да сложиш от нея на края върху дясното ухо на Аарон и на края върху дясното ухо на синовете му, и на палеца на дясната им ръка, и на палеца на десния им крак, и с кръвта да поръсиш навред жертвеника.
Да вземеш от кръвта, която е на жертвеника, и от мирото за помазване и с тях да поръсиш Аарон и одеждите му, и синовете му, и одеждите на синовете му с него; така ще се осветят той и одеждите му, и синовете му, и одеждите на синовете му с него.
После да вземеш тлъстината на овена, опашката и тлъстината, която покрива вътрешностите, булото на черния дроб, двата бъбрека с тлъстината,
която е около тях, и дясното бедро (защото е овен за посвещение),
и един хляб, една пита, месена с елей,
и една кора от коша на безквасните ястия, положени пред Господа.
Всичко това да сложиш върху ръцете на Аарон и върху ръцете на синовете му и да ги полюшнеш пред Господа като движим принос.
Тогава да ги вземеш от ръцете им и да ги изгориш на жертвеника над всеизгарянето, за благоухание пред Господа; това е жертва чрез огън на Господа.

И да вземеш гърдите на овена за посвещението, което е за Аарон, и да ги полюшнеш за движим принос пред Господа; и това да бъде твой дял.
Да посветиш гърдите на движимия принос и бедрото на приноса за издигане, който е бил полюшнат и който е бил издигнат от овена за посвещението от онзи, който е за Аарон, и от онзи, който е за синовете му.
И това ще бъде право на Аарон и синовете му от израелтяните по вечен закон; защото е принос за издигане; и ще бъде принос за издигане от израелтяните от мирните им жертви, техният принос за издигане на Господа.

Тогава да вземеш овена за посвещението и да свариш месото му на свято място.
Аарон и синовете му да ядат месото на овена и хляба, който е в коша,
при вратата на шатъра за срещане;
да ядат онези приноси, с които се е извършило умилостивение за тяхното посвещаване и освещаване; но чужденец да не яде от тях, защото са святи

image

И всеки ден да принасяш по едно теле за умилостивение за грях; и да очистиш жертвеника, като правиш умилостивение за него, и да го помажеш, за да го осветиш.

А ето какво да принасяш на жертвеника: всеки ден по две едногодишни агнета, винаги.
Едното агне да принасяш сутрин, а другото агне да принасяш привечер;
и с едното агне - една десета от ефа чисто брашно, смесено с четвъртин първоток елей, и четвъртин вино за принос за възлияние.
А другото агне да принасяш привечер и да правиш с него според стореното на сутрешния принос и според стореното на възлиянието му, за благоухание, жертва чрез огън на Господа.

И ще обитавам между израелтяните и ще им бъда Бог;

Изход 29:10-45

11. Защото животът на тялото е в кръвта, която Аз ви дадох, за да правите умилостивение на жертвеника за душите си;
защото кръвта е, която по силата на живота, който е в нея, прави умилостивение.
(Православна 11. защото душата на тялото е в кръвта, и Аз съм ви я отредил за жертвеника, за да се извършва чрез нея очистяне на душите ви, понеже тая кръв очистя душата;)Левит 17                                                     image 
„И сторихме за вас от обредите на Аллах да бъде едрият жертвен добитък. В него има благо за вас. И споменавайте името на Аллах, докато [животните] са изправени [за колитба]! И когато рухнат по хълбок, яжте и хранете и доволстващия, и просяка! Така сме ви ги подчинили, за да сте признателни. Не тяхното месо, не тяхната кръв ще стигне до Аллах, а вашата набожност ще стигне до Него. Така Той ви ги е подчинил, за да възвеличавате Аллах, че ви е напътил. И възрадвай благодетелните!" (Сура 22, АЛ-ХАДЖ, 22:36-37).                                                                                                                                                                 Виж тук >КОРБАН ИЛИ КУРБАН    
            image                Курбан: Правоверни извънкласови "аллахизират"(ВАРЯТ) грешен Арйан                                                                                                                   Корана, който вменява курбана като неизменно задължение на всеки истински мюсюлманин: „В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния! Ние ти дадохме [о, Мухаммад, реката] ал-Каусар. Затова отслужвай молитвата към своя Господ и [жертвено животно] коли! Твоят ненавистник - той е лишеният [от потомство]" (Сура 108, АЛ-КАУСАР).                                                                                                    image                
A това тука на картинката не е червена боя, а- КРЪВ, с която извънкласовите семити, са си маркирали къщите в гетата си при домакините си в Египет(по-късно талмудчените хазари в Германия ще го марикрат с "червен щит"(червена пентаграма)- "Roth-schild". 
                image


16. заколи овена, вземи му кръвта и поръси жертвеника от всички страни;
17. разсечи овена на части, измий (във вода) вътрешностите му и пищелите му, и тури ги върху разсечените му части и върху главата му;
18. и изгори целия овен върху жертвеника: това е всесъжение Господу, благоухание приятно, жертва Господу.
19. Вземи и другия овен, и Аарон и синовете му да възложат ръцете си върху главата на овена;

  image

20. заколи овена, вземи от кръвта му и тури върху крайчеца на дясното Аароново ухо и върху крайчеца на дясното ухо на синовете му, и върху палеца на дясната им ръка, и върху палеца на дясната им нога; и поръси с кръвта жертвеника от всички страни;

image

21. вземи от кръвта, която е на жертвеника, и от помазния елей, и поръси Аарона и одеждите му, и синовете му и одеждите на синовете му с него, - и ще бъдат осветени, той и одеждите му, и синовете му и одеждите им с тях.
22. След това вземи от овена тлъстината и опашката, и тлъстината, която покрива вътрешностите, и булото от дроба и двата бъбрека и тлъстината по тях, дясната плешка (защото това е овен за връчване свещенство),
23. и един кръгъл хляб, една елейна питка и една безквасна пита от кошницата, която е пред Господа;

  image

24. и сложи всичко връз ръцете на Аарона и връз ръцете на синовете му, и принеси това, с полюшване пред Господа; 5. и да заколи телеца пред Господа, а синовете Ааронови, свещениците, да донесат кръвта и да поръсят с кръвта околовръст жертвеника, що е при входа на скинията на събранието;

image

6. и да одере жертвата за всесъжение и да я разсече на части;
7. а синовете Ааронови, свещениците, да накладат на жертвеника огън и да наслагат на огъня дърва;
8. синовете Ааронови, свещениците, да наслагат частите, главата и тлъстината връз дървата, които са на огъня, върху жертвеника;
9. а вътрешностите на жертвата и нозете й да измие с вода, и свещеникът да изгори всичко върху жертвеника: това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.
10. Ако жертвата му за всесъжение (Господу) е от дребен добитък, овци или кози, нека я принесе от мъжко, що е без недостатък (и нека възложи ръката си върху главата й),
13. а вътрешностите и нозете свещеникът да измие с вода и да донесе всичко и да го изгори върху жертвеника; това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.
14. Ако ли принася Господу всесъжение от птици, нека принесе жертвата си от гургулици, или от млади гълъби;
15. свещеникът да я донесе при жертвеника, да й извие главата, и да я изгори върху жертвеника, а кръвта да изцеди по стената на жертвеника;
16. да отдели гушата й заедно с перата й и да я хвърли до жертвеника към изток, на пепелището;
17. и да я скърши между крилете й, без да ги отделя, и свещеникът да я изгори на жертвеника, върху дървата, които са на огъня: това е всесъжение, жертва, благоухание, приятно Господу.                           image 5. И да вземе помазаният свещеник (посветен чрез съвършено посвещение) от кръвта на телеца и да я внесе в скинията на събранието;
6. и да потопи той пръста си в кръвта и да поръси с кръвта седем пъти пред Господа пред завесата на светилището.
7. След това свещеникът да помаже с кръвта (от телеца) пред Господа роговете на жертвеника за благовонните кадения, който е в скинията на събранието, а останалата кръв на телеца да излее при подножието на жертвеника за всесъжение, който е при входа на скинията на събранието.
14. От всичкия си принос нека принесе едно кое и да е като възношение Господу: това да принадлежи на свещеника, който ръси с кръвта от мирната жертва.    
                              image 

11. Този е пък законът за мирната жертва, която се принася Господу:
14. От всичкия си принос нека принесе едно кое и да е като възношение Господу: това да принадлежи на свещеника, който ръси с кръвта от мирната жертва.

 image

15. Месото от благодарствената мирна жертва да се изяде в деня, когато се принася; от него да се не оставя до сутринта.
16. Ако ли някой принася жертва по оброк или от усърдие, то жертвата му се яде в деня, когато се принася; останалото от нея може да се яде и на другия ден.
17. А каквото от жертвеното месо остане до третия ден, да се изгори на огъня.

  image

18. Ако пък ядат месото от мирната жертва на третия ден, тя не ще бъде благоприятна; на оногова, който я принесе, тя няма да се зачете за нищо: това е осквернение, и който яде от нея, ще вземе грях върху си.
19. Ако това месо се допре до нещо нечисто, да се не яде, а да се изгори на огън; чистото пък месо може да яде всеки чист.
20. Ако ли някой има върху си нечистота и яде от месото на Господнята мирна жертва, той да бъде изтребен из народа си.
21. И ако някой, след като се е допрял до нещо нечисто, до човешка нечистота, или до нечист добитък, или до някой нечист гад, яде от месото на Господнята мирна жертва, той да бъде изтребен из народа си.
22. И рече Господ на Моисея, думайки:
23. кажи на синовете Израилеви: не яжте никаква тлъстина нито от вол, нито от овца, нито от коза.
24. Тлъстина от умряло и тлъстина от разкъсано от звяр може за всякакво нещо да се употребява; а колкото за ядене, не я яжте;
25. защото, който яде тлъстина от добитък, принесен в жертва Господу, ще бъде изтребен из народа си.
26. И никаква птича и добича кръв не яжте във всичките си жилища;
27. A който яде каква и да е кръв, ще бъде изтребен из народа си.
28. Говори още Господ на Моисея, думайки:
29. Kажи на синовете Израилеви: който представя Господу мирната си жертва, да принесе част от мирната жертва като принос Господу;

     image

30. С ръцете си да я принесе в жертва Господу: тлъстината заедно с гърдите да принесе (и булото на черния дроб), като полюшва гърдите пред лицето Господне.
31. Свещеникът да изгори тлъстината върху жертвеника, а гърдите принадлежат на Аарона и на синовете му.
32. И дясната плешка от вашите мирни жертви, като възношение, давайте на свещеника.
33. Който от синовете Ааронови принася кръвта от мирната жертва и тлъстината, нему и принадлежи като дял дясната плешка.

      image

37. Това е законът за всесъжение, хлебен принос, жертва за грях, жертва за вина, жертва за посвещение и за мирна жертва,
38. Що Господ даде Моисею на Синай планина, когато заповяда на синовете Израилеви в Синайската пустиня да принасят Господу своите приноси. 26. Свещеникът, който извършва жертва за грях, нека я яде; тя трябва да се изяда на свето място - в двора на скинията на събранието.
27. Всичко, що се допре до месото й, ще се освети; и ако с кръвта й се опръска дрехата, изпери опръсканото на свето място.
28. Глиненият съд, в който тя се е варила, трябва да се строши; ако ли се е варила в меден съд, той трябва да се изчисти и измие с вода.
29. Всяко мъжко от свещенически род може да я яде: това е велика (Господня) светиня.
    image                                                                                                                                                                   
В края на Третйа-йуга брахманите тотално спекулират със Знанието от Богът(Кришна), което е изречено първоначално в умът на Брахма, и вече нямат класов характер. Самите брахмани започват да се смесват с извънкласовите. На базата на автентични ВЕДАически текстове си прибавят собствени трактовки и собствени практически ритуали.  Появяват се демонични религии, претендиращи за божественост, като "революция в религиите"(подмяна на ценностите).  
                                                          image   
Библията / Битие 9:3 И всичко живо, което се движи, ще ви бъде за храна 
                                                                                                                                              Появяват се Абрахамските
религии                 , в лицето на основоположникът си - йудаизмът, профанизирайки ВЕДА чрез запоВЕДА, с цел запазване племето, получено от смесването си с извънкласовите. Други дхармически брахмани просто използват Ведаическите текстове за изпълняване на ритуали, които нямат смислът на мантрата, а - само на мъртвият логос.


В края на този век се появява Богът Кришна ЛИЧНО за да прибере в Трансцеденталният Си свят преданоотдадените Си класови. С напусканто Си на Средната Земя(Бху) маркира началото на Кали-йуга и начало на процесът на потъването на Средната Земя до Долните 6 Земи.  
                                                                      image                                                                                                           
>     Прасето като символ на сакралното жертвоприношение.                                                                                               
             image                                                                                                             
>  Какво е кръвта?    Гласувай:
51. lightsaber123 - Като не ядеш месо
22.10.2014 06:27
Не го налагай и на другите... Всеки си върви по своя път - ти също.
цитирай
2. shtirlic - хо
22.10.2014 09:46
егати поста, направо да онемееш :)
цитирай
3. sestra - Подкрепям.
22.10.2014 15:25
Към шокираните - спокойно, осъзнаването не става за един ден. Просто си е така, независимо кога всеки от нас ще го проумее.
цитирай
4. budha2 - Автор lightsaber123
22.10.2014 17:01
Всичко ще бъде първа класа и компромиси няма да търпя ама изобщо... ще уволнявам и назначавам, докато си дойдат точните хора, които наистина си разбират от работата - те ще получават много сериозни заплати, но ще имат наистина сериозни отговорности. Лично аз ще ги изпитвам много строго.Без коментар.
цитирай
5. sestra - Продължавам да подкрепям, но коментар 4
23.10.2014 12:04
е толкова смущаващ, че съм на път да си изтрия първия коментар. Не е лесно да се преобърнат хранителните навици отведнъж, без свободен избор не става. На първо време промишленото производство на животински продукти, където насилието е неимоверно умножавано, и то ежедневно, трябва да бъде под прицел. Така мисля.
цитирай
6. budha2 - Автора на
23.10.2014 20:59
коментар 4 е lightsaber123, просто цитат...наистина е смущаващ.
цитирай
7. budha2 - РИТЪМ НА ТРОЛА
29.10.2014 18:40
lightsaber123 написа:
Не го налагай и на другите... Всеки си върви по своя път - ти също.


18:25
ТЪП ТЪП ТЪ-ДЪП ТЪП ТЪП ТА-ТЪП ТАКА БИЕ СЪРЦЕТО НА ТРОЛА В ЗАТВОРЕН КРЪГ БЕЗ РАЗВИТИЕ В ЦИКЪЛА С ОРОСБОРОС
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8234015
Постинги: 4190
Коментари: 1129
Гласове: 1577
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930