Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2016 22:08 - Илюминати или "Орден на Перфекцонистите"
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 2348 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 14.02.2016 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image


 Орденът на Илюминатите се е наричал първоначално "Орден на Перфекцонистите" и е създаден на 1 Май 1776г. в Бавария (южна Германия) от Адам Вайсхаупт.

 Към Ордена се присъединяват много немски високопоставени личности като Барон Фон Книге, Гьоте и др. Официално е забранен през 1785г. от Баварското правителство, но съществуващ и до днес. Всъщност Илюминати не е масонски орден въпреки, че много прилича на такъв. "Просветените", какъвто е преводът на "илюминати" са своеобразно общество. Относно името "Илюминати" техния основател твърди, че то му е дадено от самият Луцифер да раздаде справедливост на Земята. 
  imageДефакто, идеята на Вайсхаупт не е била толкова сатанинска по време на създаването си. Той основава обществото Илюминати с цел противопоставянето на католическите извращения и по-специално на действията на Йезуитите, факт, който дори може да бъде прочетен в Лексикон на католическата история (изд.1 от 1893г. Мюнхен). Няколко години по-късно, обаче, последователите на Вайсхаупт вече разкриват истинските си цели - световно господство, контрол върху парите и хората. 
Основателят на това общество не е бил по - малко забележителен, отколкото самият Орден. Йохан Адам Вайсхаупт е роден на 6 Май 1748 в Инглощат (на около 100 - 110 километра от Мюнхен) в семейство на православни евреи. Баща му Георг Вайсхаупт е този, който го насочва към изучаване на православната религия. В последствие Адам влиза в Ордена на Йезуитите. Знае писмено и говоримо пет езика – Немски, Чешки, Иврит, Латински, Гръцки и Италиански. За жалост на Йезуитите той напуска Ордена, предвид факта, че е бил готвен за мисионер. Причината за това - отвратен е от техните зверства пример, за които е несъмнено Валпургиевата нощ. 
 Още твърде млад (25 години), Вайсхаупт става професор по каноническо право и преподава в университета в Инглощат. Често в часовете си той дискутирал със своите студенти така наречената философия на свободата и на правата, която била негова любима тема. Бил е изключително сладкодумен и често давал на своите студенти правото да изразяват свободно своето мнение по всякакви въпроси и дискутирани теми. Така успял да спечели и симпатиите на много от тях. 
През 1771г. Вайсхаупт е в Египет, където изучава една година херметизъм и увлечен от неговата тайнственост и пирамидите стига до идеята да основе тайно общество, което да промени света. С помощта на своя учител по херметизъм в Египет и 5 години време за нови и нови идеи, мисълта за Илюминати идва налице.Срещу 1 май 1776г., Валпургиевата нощ и още комунистически Празник на труда, в една пещера Вайсхаупт и още петима негови приближени студенти призовават силите на върховното същество в помощ на тяхната възвишена цел, която всъщност е световно господство, а не свобода и щастие на човечеството, както официално твърдят те. 

Интересно е, че в официалния сайт на Илюминати датата на създаването на Ордена не е 1776г. макар и тогава да се включва Йохан Адам Вайсхаупт. Според тази версия Илюминати възниква през 1701, когато няколко масона атеисти и деисти се събират и решават да обединят всички хора с техни възгледи в едно ново общество. 75 години по - късно Вайсхаупт бил извикан за помощ при създаването на структурата на Ордена като професор, който превежда от всички текстове и човек със свободно философско мислене. Вайсхаупт се издигнал до Велик майстор и обмислил плана за Френската революция, но конспиратолозите му приписват малко по-голямо влияние като създател и на Илюминати. Според същата версия още в древен Египет сина на един фараон, който се интересувал от изкуството на комуникация с животните, успял да достигне до езика им като открил за себе си - изкуството телепатия. Така започнало неговото предаване от обществото на херметистите в Египет и без прекъсване в съществуването си достигнало до Илюминати. Но ето и официалната история на Ордена описана в сайта им: 
"Като се има предвид нашият успех и нарастващия брой измислени книги писани за нас и масонските ни приятели, ние решихме, че е крайно време да спрем да се крием или най малкото поне да покажем част от нашата същност. Правейки това ние трябва да осъществим нашите цели. 

image


Първо, ще изложим произхода на Илюминати: 


Фараон Сесостри Първи имал син на име Лидий, който учил изкуството на архитектурата и построил много известни сгради. Той станал прочут и много знатни мъже в Египет му плащали да учи техните синове на изкуството на геометрията и архитектурата. 
Лидий бил известен и богат и неговото училище се прочуло по цял свят. Той, също така обичал екзотичните животни и използвал своите материални възможности, за да изгради малка зоологическа градина, където прекарвал по-голяма част от времето си в игра с животните. По същото време Лидий открил, че може да предава мислите и чувствата си на някои от животните и по-специално на тигрите, конете и някои по-малки видове. 
Той казал на своя слуга Ябер за откритието си и го помолил да изпробва същото и върху него. Експериментът бил проведен и така двамата открили телепатията. Ябер, който учил в училището на Лидий за масонство (в превод масон означава зидар, строител) се заклел да пази това тяхно откритие в строга тайна. Скоро двамата открили, че ако сформират триада, тоест ако обединят мозъците си с още един, то могат да предават мисли на хора, които не са въвлечени физически и ментално в експеримента. Така започнали да посещават храмове, където търсели хора готови да участват в техните тестове. Изкуството на телепатията имало успех до толкова, че богатият Лидий станал още по-богат от преди като печелил от своите клиенти. Пътувайки по света, те разширявали своето братство и паралелно с това работели по мащабни конструкции. 
Решили да научат на това изкуство всички хора на високи постове. Свещениците и политиците били главните кандидати. В Рим и Гърция обществото имало също голям успех. 
Било към края на 1600г., когато повечето масони започнали да се бунтуват срещу правилата наложени от майсторите по това време. Скоро през 1717г. започва ерата на новото франкмасонство. 
През 1701г. 13 масони се събират в дома на един събрат и решават да обединят всички деисти, атеисти и свободомислещи хора, които да освободят света от религията. За създател на този орден бил повикан по-късно Адам Вайсхаупт, който дал името Илюминати. Той имал голям успех, тъй-като бил в добри връзки с масоните от Европа. Установил много масонски ложи на стария континент и събрал група от хора, които да преведат масонството в Америка. 
И така сред създадетелите на Илюминати били и най-големите американски политици от основаването на САЩ. Джон Адамс, установил много ложи в Германия и Франция, където Илюминатите трябвало да работят под строга тайна. 
Когато църквата изпратила Йезуитите да унищожат Илюминати, Вайсхаупт бил този, който трябвало да се справи с проблема. Конфликтът между църквата и масонството се изострил, масонството се превърнало вече в чисто социален клуб и дори днес не е нищо повече от това. По някакъв начин обаче Йезуитите развиват изкуството на телепатията и го ползват като оръжие за борба срещу илюминизма. 
През 1950г. йезуитите започват да учат своите духовни лидери на телепатията, а така също и всеки, който разполага с доста пари. Докато ние сме в силна война със социалистите и църквата всички имаме една тайна:изкуството на телепатията. И двете страни имат хиляди телепатични учители. И независимо колко силно искаме унищожение на противниковата страна ние не можем да учим на изкуството на телепатията некомпетентните хора и по-специално религиозните хора. Това, което ни безпокои е как религиозните използват телепатията, за да зомбират останалите с тяхната вяра. 
Всъщност всички по рождение притежават тази способност и могат да я развият с практикуване на правилните техники. Скоро открихме, че йезуитите учат дори обикновени хора на това изкуство, с цел да им вършат мръсната работа. 
Никой не осъзнава днес колко силна е католическата църква! Ако католиците знаят колко от Ватикана вярват в Бог те биха се шокирали. В резултат през 1971г. масони влизат в организации като Мосад и МИ5. По същото време йезуитите започват да учат на телепатията средния изток и специално арабите, и ги използват срещу нашите приятели евреите. Времето е дошло да може да развием втората фаза от нашето дело! Делото от освобождаване от религията и суеверието, и тираничното управление (авторът явно има чувство за хумор!). Сега ние подготвяме света за следващите 50 - 100 години, след които ще настъпи крайната фаза, през която няма да остане нищо тайно. 

Ние сме решили да направим изкуството на телепатията публично достояние. Скоро същността на църквата ще бъде разкрита. Е,вече имаш информацията! Илюминати са живи и винаги ще бъдат. 

Ние бяхме скрити, но това няма да бъде за дълго. Според някои хора ние сме зли?! Да, ние сме зли точно толкова, колкото си мислят. Ние се опитваме да елиминираме всички църкви и всички, които са с промити мозъци. Всички велики хора в историята са били или илюминати, или масони. Никои не са християни или поне почти никои от тях. Както е казал Вайсхаупт: "Ние работим по начин, по който нищо не може да ни спре и скоро човекът ще бъде щастлив и свободен."” 
Абсурдно на моменти, но факт. Всеки от вас може да го провери, влизайки в официалния сайт на ордена. Самият аз дори имах кореспонденция от няколко e-mail’а с американец илюминат, който ми предлагаше да ме инициира в тяхното общество, разбира се от най-ниската степен. В степента новициадо, която трябваше да приема се изучаваше Кабала, Йога и други мистични техники. След като премислих известно време над това, което беше написал му отговорих, че идеите им за мен не са правилни и не морални, но отговора който той ми изпрати след това мое писмо ме порази: "УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ, СВЕТЛИНАТА Е РАЗКРИТА ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ НА ГАБРИЕЛ ЛОПЕЗ и Илюминати". 
Сегашният орден има клонове в Аржентина, Испания и САЩ или поне такива са известни на обществеността, в действителност обаче, членове на Ордена има на всички високи политически и финансови места в света. Официално се води, че се оглавява от Габриел Лопез де Роя, испанец, който създава клон на илюминати под стриктната последователност на Вайсхаупт през 1995г в Испания. Освен дейността си като велик майстор Габриел Лопез се изява и като писател на темата за тайните общества и мистицизма като издава книгите: () 
Тъй като и двете версии имат много общо съвсем спокойно можем да ги сглобим в една. Първо официалната версия, която поддържат конспиратолозите е, че Вайсхаупт е бил спонсориран и подкрепян цялостно от Ротшилд. Ротшилд е фамилия с традиции и е в много приятелски отношения с няколко приближени други фамилии – като Варбург и Шиф. Следователно официалната версия може и да е достоверна, ако приемем, че “тринадесетте масона” са всъщност членовете на тези фамилии, които Майер Амшел Ротшилд приема в своя дом през 1771 и заедно приемат да установят власт над правителства и монархии.Същата нощ се вярва са били написани в своя груб вариант Протоколите на Ционските Мъдреци.Появява се обаче противоречие в годината на създаването. Тъй като в официалната версия никъде не се споменава година на официалното откриване на Ордена можем да кажем, че годината 1701 е само годината, в която е било решено да се създаде тайното общество, а по късно през 1776 Вайсхаупт се явява официален основател, архитект, стратег и така да се каже идеолог на Илюминати. В такъв случай обаче историята с пещерата и петимата приближени на Вайсхаупт студенти остава някак висяща въпреки, че съществуват писмени доказателства за нейната достоверност. 

Друго обаче е наистина потресаващо интригуващо. В официалната история се разказва за принц Лидий, син на Фараон Сесостри първи и по точно за това как първия усвоява телепатията и заедно със своя прислужник я предава на така нареченото общество на херметиците. В същото време от историческите книги знаем, че Вайсхаупт е бил в Египет, където се е просвещавал на тайните на херметизма и където всъщност му идва идеята за основаването на обществото на Перфекционистите или Илюминати. Стигаме до извода, че мистиката и символиката до известна степен в структурата на Ордена наистина идват от Египет. Казвам “само до известна степен”, защото по – късно в книгата ще откриете дълбоката еврейска жилка, не само в символиката, но така също и в идеологията им. 

Дотук добре. Обаче съвсем случайно се натъкнах скоро на един факт, който за малко да обърка цялата ми представа за Ордена. Четейки краткото описание на Илюминати в “Лексикона на католическата история” (Том трети, стр. 301) забелязах в края му следното: “Allumbrados = Illuminaten”. Това изключително много ме впечатли и затова реших да взема Регистъра на лексикона и да потърся дали думата Allumbrados се среща някъде другаде в девет - томното издание. За мое щастие не само, че се срещаше, но дори беше отделена със специално описание. Ето какво гласеше то (“Лексикон на католическата история”, том 1, стр.612) : “Обозначение на Илюминати от края на 15ти век до 17ти век в Испания. В началото приети от Църквата, но по-късно още в началото на Просвещението е отлъчена като опасна лутерианска секта, имаща за цел унищожаването суверенитета на Църквата и уповаваща се изцяло на дявола и неговите демони. През 1530 се предприети първите мерки срещу членовете на Алумбрадите – осъждани от Светата инквизиция. Тези предпазни действия достигат своята връхна точка през 17ти век при Кардинал Пачецо. Алумбрадите съществуват и до днес, сформирани в малки тайни кръгове и разпръснати по целия свят. Те са секта, която никой, дори силата на католическата Църква, не може да изкорени.” Трябва да призная, че това описание тотално ме обърка и буквално ме зашемети. Първо до сега знаехме, че Илюминати са създадени през 1776, после обаче, направихме лека промяна като добавихме и годината 1701 като година на иницииране на идеята за тайното общество, но сега вече отидохме твърде назад във времето с този 15ти век. Къде всъщност беше истината?! След още няколко часа изследване на книгите по теология в Мюнхенската библиотека и прочитане на дузина подобни описания на Алумбрадите, стигнах до книгата “Theologische Realenzyklopaedie fuer protestantische Theologie u. Kirche” (Енциклопедия на протестантската теология и църква), където най-накрая намерих разумно обяснение на въпросите си. Описанието гласеше така: “Алумбрадите са мистична секта в Испания, чиято идеология ползва изворите на мистицизма и символизма на древните евреи и египтяните (по специално Херметизма). Уповава се на демоничните сили и включва йерархална структура на просвещение. Има връзка с други две подобни на нея тайни общества. Отлъчена от църквата през 1530 и подложена на масивни гонения. Въпреки всичко се запазва до 17ти век, когато се слива с ново-сформираното Общество на Перфекционистите, по-късно носещо името Илюминати.” От всичко прочетено до тук стигнах до извода, че Илюминати съществува от много, много отдавна, може би още от времето на египтяните и знанието или така нареченото просвещение, което носи със себе си, всъщност се предава векове наред под скритата мантия на мистичните общества. Знание, запазено от евреите при напускането им на Египет и разпространено от тях в почти всички стратегически точки на света. Но дали този ми извод е истина или се доближава поне малко до нея – не мога да ви кажа. 

Но века се върна обратно на историята на Илюминати като обществото, което е поставило основите на Новия Свят и до ден днешен продължава да гради докато не изпълни докрай своите цели. Година след 1776г. Вайсхаупт бива приет в масонската ложа "Theodo zum guten Ratt" в Мюнхен. Не ни е известно как точно Вайсхаупт бива асоцииран с Барон Фон Книге. Историята ни казва, че през 1780г. Адам изпраща Маркиз Констанцо да пропагандира Илюминизма на север. Така Книге разбира за идеите на Илюминизма и се свързва с Вайсхаупт, който не само, че на драго сърце го посвещава дълбоко в тайните на Ордена, но така също го издига много бързо в пирамидалната йерархия. Книге се оказва полезен човек като присъединява Хердер, Гйоте, Херцог Карл Август от Саксония, Граф Столберг от Нойвийд, Граф Турн и Таксис – все влиятелни и богати личности. Орденът достига до 2000 членове като копие от листата с техните имена достига до ръцете на Карл Теодор (тогава Херцог на Бавария) и е цитирана в книгата “Оригинални документи на Ордена и Сектата на Илюминати”. Илюминати се разпростира чак до Бразилия, но най-голямо влияние има в страни като Италия, Испания, Унгария, Полша, Швеция, Дания, Холандия, Белгия, Франция. 

Разформироването на Ордена на практика идва от баварското правителство, което съвсем случайно се сдобива с кореспонденцията на Вайсхаупт и Робеспиер. Един агент на Илюминати е ударен от гръм и в него са намерени писма и документи на Ордена, които разкриват плана за унищожаване на монархиите и религиите. Писмата били адресирани до Робеспиер, “инициатора” на Френската Революция. 
През 1784 на 22 Юни Баварското правителство претърсва ложа на Илюминати където открива ред отрови и странни още неоткрити тогава химически смеси. Предвид това и документите, които притежават, Илюминати са официално забранени с декрет. Членовете и поддръжниците са били арестувани, а новосформираната масонска “ложа прикритие”, създадена от Вайсхаупт (Гранд Ориент) е затворена. Йохан Боде, близък на Вайсхаупт е арестуван, а самия Вайсхаупт отива да живее в изгнание в Гота, тъй като тамошния дюк е член на Ордена. Там Вайсхаупт пише няколко труда за Илюминизма - "Доказаната система на Илюминизма" – 1787, “Представата на Илюминизма” – 1786, “Пълна история на Перфекционистите на Илюминати в Бавария” – 1785, “Апология за Илюминати” – 1786 и др. 
През 1786 година правителството публикува една книга под заглавието: “Оригинални документи на Ордена и Сектата на Илюминати”. Копия на цялата конспирация били изпратени до всички останали правителства в Европа, но силата и влиянието на Илюминати и по точно силата на Ротшилд били толкова силни, че предупрежденията останали нечути. Около 1785 година възникват дрязги между Книге и Вайсхаупт. Книге бил много религиозен и ерудиран човек, но въпреки всичко не е имал нищо против религията да се занимава с един анти-християнски орден какъвто е Илюминати. Скоро обаче се явяват атаките на абат Барюуел и професор Робисон, които допълнително оказват негативно влияние в отношението, което възниква към Ордена не само от външни хора, но и сред членовете му, в случая дори преосмисля вижданията на самия Барон Фон Книге, който става все по-резервиран. 
Но кой е Робисон? Вайсхаупт кани Джон Робисон на среща с цел да го вербува като агент инфилтриран в масонските ложи в Англия. Робисон бил професор по философия в университета Единбург и секретар на Кралския Орден в Единбург, масон – висока степен в Шотландската ложа. Дълбоко потресен от плана, който Вайсхаупт му разкрива, Робисон запазва самообладание и се оттегля, така сякаш е напълно съгласен с конспиративните цели на неговия колега. През 1789г. с цел да предупреди другите правителства, проф. Робисон публикува книга, озаглавена “Доказателство за конспирация, целяща унищожаването на всички правителства и религии”. Предупреждението за пореден път остава нечуто – малко по–късно същата година започва Великата Френска Революция. Един от документите – притежание на Баврското правителство бил така наречения "Нов завет на Сатаната", чието съдържание се отнася до плановете и начина, по който Илюминати смятат да завладеят света. Ето и откъси от него: 
""Първата тайна в хода на управлението на хората, това е овладяването на общественото мнение, при което е необходимо да се поставят раздори и съмнения, както и да се насаждат противоречия между хората едни към други по повод техните възгледи и така, докато не загубят окончателно ориентация за външното вмешателство докато самите те не се объркат и не решат, че най-добре е по политически въпроси изобщо да нямат собствено мнение. 
Необходимо е да се възбужда народно недоволство,да се разпространява бездуховна литература. А след всичко по-нататък задачата на пресата е да показва неспособността на не-илюминатите в управлението в държавния и религиозния живот. 
Втората тайна се състои в това, че начело се изкарват слабостите на хората, дотогава докато хората не спрат да се разбират един с друг. Преди всичко е нужно да се борим със силата на отделната личност,защото няма нищо по-опасно от нея. Ако тази силна личност притежава творческа духовна енергия посланието и може да достигне до милиони хора.

Посредством завистта и войната чрез глад и разпространение на болести всички народи трябва да бъдат доведени до ситуацията, когато те не ще могат да видят никакъв изход освен този, който им се предлага: пълно подчинение на Илюминатите. 

Ако някоя държава е разяждана от вероятност за революция или в следствие на гражданска война е изправена пред опасността от нападение от външен враг, то това се явява като благоприятен ход за събитията и всичко работи в наша полза. 

Нужно е да се приучат хората към използването на квитанции като истински монети, да се задоволят с външната страна в гонитба за удоволствия и непрекъснато търсене на нещо ново, оплитайки се накрая в паяжината му и така да следват Илюминатите. 

Посредством развращаване на обществото хората ще бъдат лишени от всякаква вяра в бога. 

Чрез последователна обработка на словото устно и писмено, а също така и чрез специално разработени форми на измама хората ще попаднат под волята на Илюминатите. 

Способността да се мисли самостоятелно трябва да бъде ликвидирана чрез вкарване на готови възгледи. 

Духовните сили на хората трябва да бъдат подкопани чрез използването на куха демагогия. 

Масите трябва да останат слепи, неразумни лишени от собствено мнение, за да не им се дискутира държавното устройство. Трябва да ги управлява справедлива и неуморна сила на принципа на безусловното подчинение. 

Световното господство трябва да се постигне само по заобиколни пътища - чрез целенасочено подриване на действителните свободи. Законодателство, преса, избори, свобода и възпитание на личността, а преди всичко система на възпитание на народа. 

Чрез целенасочено разбиване на държавното устройство, съответното правителство трябва да бъде принудено да се мъчи дотогава, докато само не осъзнае готовността си да предаде властта си в ръцете на Илюминати, за да запази мира. 

В Европа е нужно тепърва да се поражда неразбирателство между народите, расова и религиозна ненавист, за да се появят непреодолими раздори ,които нито една християнска държава не ще превъзмогне. Във всички страни по света трябва да се посеят раздори, безпорядък, враждебност, за да се приучат държавите към страх, както и да се стъпче всяка една възможност за оказване на съпротивление. 

Така наречените "просветени държавници" следва да се отстраняват от властта чрез преврати и операции от агентурата. 

Чрез създаване на корупция във всички държавни институции правата трябва да бъдат поставяни под владението на Илюминати. 

Посредством специално режисирани кризи в хода, на които достъпните парични средства биват изземвани от оборота и по този начин се предизвиква срив в паричното стопанство на съответната държава. Но това не се отнася за Илюминати (тъй като те са предварително предупредени и са взели мерки.) 

Силата на парите трябва да стане единствена сила, движеща търговията и производството, за да може посредством парите и производството бизнесмените да получават политическа власт. Редом в елита би трябвало да попаднат и зависещите от Илюминати богати личности. А полицията и армията остават вън от кръга на елита. 

Чрез въвеждане на всеобщ равен избирателен глас трябва да бъде установено господство над обществото, което не дели хората помежду им. Това води до унищожаване на семейството и неговата жизнена сила. 

Чрез образованието основано на фалшиви данни и лъжеучение младежта трябва да бъде обезверена, отначало изведена на страна и после развратена. 

Във връзка с вече съществуващите ложи на франкмасоните продължава разсейването на членовете, за да могат скоро да служат на нашите цели. 

Чрез всички тези мероприятия народите трябва да бъдат настройвани към съответното мислене, че след време да се уверят, че трябва да минат под ръководството на Илюминатите. 

Ако някоя отделна държава възразява против това световно правителство, тогава нейните съседи ще започнат война с нея. Създаването на такова правителство от този аспект изисква организация на световни войни." 

Прочитайки това, убеден съм ви е направило впечатление поразителното сходство на този документ с малко по-горе описаните Тайни протоколи на Ционските мъдреци. От тук стигаме до извода, че дълбоко в себе си илюминизма проповядва един така да го наречем модернизиран ционизъм. 


Както по-горе споменах противниците на Илюминати идват от две страни: Баварското правителство и Католическата църква, а скоро след това и от масонските ложи. Така например на конгреса във Вилхелмсбад Вайсхаупт се сблъсква с инертността на масоните, които не подкрепят неговите идеи за световна революция. Със своя гневлив характер, скоро след конгреса Вайсхаупт заповядва на своите членове да завладеят масонските ложи представяйки се за най-обикновени хора издигнати в обществото, а не за Илюминати. 

Според една теория Вайсхаупт умира през 1811г. в Гота, която е и най – разпространената. Има вярване, че умира през 1832г., но най-достоверното е, че следите му всъщност се губят след 1792г. - третата година от Великата Френска Революция, където духът на Илюминати оживява. 

Според някои конспиратолози Илюминати са измислили свой език и начин на кореспонденция, които не можели да се чуят или видят. С прости думи – служили си с езика на телепатията. Познания, които били предадени на Вайсхаупт по време на престоя му в Египет и които по – късно той предава на своите “братя и сестри”. 

Посвещенията в Ордена са разделени в 3 категории: 

1- Начални: Подготвително Новиициадо Средно Средно - Илюминатус Магистратус 

2 - Символично масонство: Чирак Калфа Майстор Шотландски Илюминати Майстори Шотландски Илюминати (ръководен) 

3 – Носители на свещеното познание (Мистериозна класа): Свещенник (облечен винаги с бяла роба) Принц Регент Маг Крал или Рекс 

Малко хора днес вярват, че Илюминати вече не съществуват. Освен официалните им сайтове и фактите, които изтъкват конспиратолозите, световните събития силно напомнят на почерка на това общество създадено преди 229 години. Католическата църква също не отрича тяхното съществуване. Дори в изданието на “Енциклопедия по протестантска теология и църква” те пишат: “Леополд Енгел възобновява през 1896 година Ордена, който през 1925 обединява всички свои отделни групи и ложи в “Световен Съюз на Илюминати” (Weltbund der Illuminaten) със седалище Берлин. ” 

Самият Вайсхаупт казва: "Нашето тайно общество работи по начин, по който нищо не може да ни спре и скоро човекът ще бъде щастлив и свободен" - очевидно дилемата е сложна, относно това откровен ли е бил Вайсхаупт в своето изказване за щастието и свободата на човека. Не знаем дали първоначалните идеи са били такива, но последствията са били изцяло различни. 

В едно отношение Илюминати са били много преди своите съвременници: "Ние не можем да освободим обществото без да освободим жените. Митът за Херкулес, който създал училище за жреци е добра идея. Жените изпитват силно нетърпение и разочарование във всичко, с което се занимават и биха имали успех в такова начинание. Но как бихме могли да задържим контрола си над тях? Именно това нетърпение на жените ще ни помогне. Ще бъде едно интересно общество, в което ще управлява жената на Птоломей, но истинския господар ще бъде пак Птоломей" – така докато САЩ са били разтърсвани от проблема за расовите права на негрите, които стигат и до убийството на масонът президент Линкълн, Илюминати вече са се занимавали с феминистки цели. 

Според една теория Илюминати прерастват и се маскират в масонските ложи. Ето едно писмо на Вайсхаупт, което разкрива неговите идеи за завладяване на масонството. Идеи, които реализира след конгреса във Вилхелмсбад: 

"Трябва да обмислим как да работим под някаква друга форма. Стига да се постигне нашата цел няма значение под какъв претекст ще се изпълни. Винаги е необходимо едно прикритие. Трябва да се прикрием под някаква друга организация. Франкмасонските ложи са най-подходящата мантия за нашата възвишена цел, тъй като светът ги познава вече и не очаква нещо голямо от тях което да заслужава внимание. Трябва да се прикрием под непроницаема тъмнина и да не допуснем никакви шпиони или пратеници от други организации.” 

image


След избухването на френската революция влиянието на илюминати е очевидно. Наследника на великия художник Микеланджело, Филипо и Демулен са явни илюминати. Знакът - окото в тригълник стои на много революцоинни документи. Знакът е поставен и по времето на установяването на американската република върху първата банкнота от един долар, където стои и до днес. В основата на 13 етажната пирамида стои годината 1776 (MDCCLCVI) като повечето хора вярват, че тази година представлява годината, в която е подписана американската Декларация на Независимостта. В действителност тя просто увековечава основаването на Ордена на Илюминати (1 Май, 1776). Тринадесетте етажа на пирамидата също имат своето значение – символизират тринадесетте масона, в онази нощ, когато са се събрали, за да дадат началото на обществото на Илюминати. Така също може да символизират 13те степени на просвещение, до достигане на свещеното познание (степента Рекс или Крал). Латинските думи“ANNUIT COEPTIS” означават “Нашето начинание е увенчано с успех”, а думите под пирамидата “NOVUS ORDO SECLORUM” обясняват природата на това“начинание” – “НОВ СВЕТОВЕН РЕД”


image


Да се загледаме сега малко по-дълбоко в знака. Нека заградим първата буква от ANNUIT, първата отNOVUS, последната от ORDO, последната от SECLORUM и последната от COEPTISA, N, O, M и S.На пръв поглед нищо особено, нали? Сега ги извадете по отделно на един бял лист и ги подредете в правилен ред. Ще получите MASON. Интересно, а? Но и това не е кой знае какво. Свържете сега с линииA със S и N със MA със O и S със O, а N и Mсключете с линии на върха на пирамидата или триъгълника с всевиждащото око. Какво се получи:Печатът на Соломон.  
Оставям на вас сами да си направите заключение на всичко до тук. Между другото ако се загледате в дясната част на банкнотата ще забележете още нещо. Феникс под който е изобразен знака на Соломон?! 





image


Всъщност символа на окото в триъгълника е синкретичен. Според някои окултни идеи окото в триъгълник е най-силния символ, използващ също и името "изворът на всичко свещено". В илюминизма както виждаме той е леко изменен като е добавен още един символ – пирамидата, което несъмнено показва принадлежността и произхода на илюминизма от египетския херметизъм. 
В сбит вариант целите на Илюминати, описани от много други изследователи са следните: 

image

1. Да създадат едно световно правителство с една обща църква и икономическа система под техен контрол. 


image


2. Да унищожат нацията и националната принадлежност, която е била важен стимулиращ фактор за борбата на отделния човек и обществото. 


image


3. Да унищожат религията и по-специално християнската религия, която обединява хората много силно. (-Унищожението и на трите Абрахмански религии е добро дело) 


image

4. Да контролират всеки с помощта на техники за контрол. Това което Бжежински нарича "технотроника".(- Да за крадци, комунисти, мафия, но не и тотален контрол, ...не и от същия елит.)

image


image

5. Да сложат край на цялата индустриализация и произвеждането на атомна енергия и да доведат до това, което те наричат "постиндустриално нулево общество". Изключени са обаче компютърните и обслужващите помощи. (Добра цел) 


                 image

6. Да "окуражат" и евентуално легализират наркотици, също и да направят порнографията като изкуство, което трябва да бъде ценено от хората. 


image

7. Да спомагат за депопулацията. Известно е, че СПИН и атипичната пневмония, която възникна в най-населените места на планетата са оръжия за депопулация. Самите Илюминати официално казват, че трябва да бъде намалено населението с 3 милиарда, за да продължи съществуването на човечеството. 


image

8. Да елиминира всяко научно развитие освен това, което е полезно за Илюминати. 


      image

9. Да предизвиква войни навсякъде по света и по-специално там, където страните са по слабо развити и не могат да противодействат на Илюминати. 


       image

10. Да проповядва идеите за религиозната свобода. 

     image

11. Да предизвика тотален хаос в световната политика и световната икономика. 


image


12. Да вземе контрол над всички полиции по света. 


image


13. Да даде пълната си подкрепа на организации като ООН, МВФ Банка за международни постъпления и т.н 


image

14. Да установи световен тероризъм навсякъде по света, който да бъде причината за икономическото отношение към “страните – мишени”. 

image


Историята на Илюминати определено не свършва до тук. Съществуват книги, които биха ни разкрили много от същността на това Общество и идеологията, която следва. Книги, като “За старите и нови мистерии” немско издание от 1782 или пък трудовете на самия Вайсхаупт, които за съжаление трудно биха могли да се намерят в която и да е библиотека по света.  Но до тогава спокойно можете да задоволите любопитството си с някои от по-късните издания като: “Тайният съюз на Илюминати” Щутгарт, 1975; “История на Ордена на Илюминати” – 1906 г.; “Политически тайни съюзи” – 1931 г.; или пък дори “История на развитието на Бавария” (“Entwicklungsgeschichte Bayerns”, von M.Doeberl, Muenchen 1928), където много подробно е описана цялата история на Илюминати.
 
image

  От Интернет.............


nikolaijambol.blogspot.bg/



Гласувай:
4



1. dartanjan - Самият Вайсхауп е бил езуит. От там ...
21.02.2016 20:57
Самият Вайсхауп е бил езуит. От там цялата теза на статията се разминива с реалността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8723735
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930