Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2016 19:37 - Принц Джордж / Княза на този свят (Ариман)
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 2957 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Делят ли ни броени години от превръщането на британския благородник в бъдещия самодържец на планетата?
Същественото за тази статия ще бъде, че тя е спекулативна. Нищо от това, което ще напиша по-нататък, не трябва да се приема за факти. Ще е грешка, ако аргументите ми се приемат и като твърдения. Не твърдя нещо от това, което ще изложа пред вас, нито го вярвам убедено — просто ще размишлявам „на глас“.

А дали размислите заслужават внимание, ще оставя да решите сами.

image


Днес приятел ме насочи към нова снимка на малкия принц Джордж, заобиколен от роднините си. Четири поколения „сладури“ — в кавички, защото за мен единственият истински сладур, харизматичен като всяко хлапе, е именно най-малкият. Да ти се прииска да му нацелуваш ухилената муцунка и да му нащипеш румените бузки.

image


Симпатяга е мъникът Джордж — нямаме спор, нали?image


Проблемът е, че за мен снимката е потресаваща
Още по-големият проблем е, че някои детайли от нея ме заставят да напиша нещо за русолявия чаровник, като само мога да предполагам как ще прозвучи. Както и да се аргументирам, ако „демонизирам“ едно сладко дете, пък даже да го отъждествя със самия Сатана, рискувам да прочета какви ли не отзиви от случайните светски читатели и дори да засегна „авторитета“ на антропософи, които са твърдо убедени в своите собствени умозрения и спекулации, като от години ги представят за „окултни факти“.

image

Например, че въплътеният Ариман се е родил в Америка през 1999 година, което означавало, че скоро ще навърши пълнолетие, на крачка от дебюта си на световната сцена. Колкото и да имам предвид такива „окултни факти“, не мога да изключа личните си разсъдъчни способности, които навеждат на други мисли.

Нека си спомним една насока от Учителя Беинса Дуно:

„Когато Христос беше на Земята, Сатаната беше в астралното поле. Сега е обратното — Сатаната е на Земята, а Христос действа в астралното поле. Сатаната ще се въплъти тук, в Европа, в един царствуващ дом, ще привлече към себе си всички отрицателни елементи, след което най-после ще бъде разпнат.“1
Това, за което говори Беинса Дуно, е дори по-точно разяснено от д-р Рудолф Щайнер. Днес Христос действа в астралното и особено в етерното поле, а Сатаната (или Ариман, ако използваме антропософския термин) действа на земното поле – особено след като до 1878 г. арх. Михаил води битка с „Дракона“ (или змея, символ на Ариман) и сваля подопечните му демони в свръхсетивните области на земята.

image


Нещо повече — антропософията също предрича, че Ариман/Сатаната ще се въплъти в човешко същество, като дори дава конкретно указание: „в началого на третото хилядолетие“.2 От Учителя пък получаваме подробностите, че това ще стане в Европа, при това в благородническа фамилия — „царстващ дом“. Сигурно ще се съгласите, че малкият принц Джордж отговаря на всички указания, цитирани дотук, но и на други…

image

Да се прочуеш, преди да си роден
Има и друга подробност за раждането на въплътения Ариман:

image

„Най-важното нещо е човекът да не пропусне, спейки, идването на Ариман. Когато стане въплъщението на Ариман в западния свят, в местния регистър ще видим просто раждането на Джон Уилям Смит. Разбира се, името няма да бъде това. Хората ще гледат на детето като на гражданин с обикновено положение, като на всеки друг, и ще проспят какво реално се е случило. Професорите от висшите ни училища определено няма да се разтревожат дали хората проспиват това, или не. За тях случващото се ще бъде просто раждането на Дж. У. Смит. Но в ариманичната епоха е крайно важно хората да знаят, че тук си имат работа само външно с Дж. У. Смит и че вътрешно присъства Ариман. Както и че не трябва да се заблуждават с приспивна илюзия за това какво се е случило.“3
Това указание от д-р Щайнер е интересно в два аспекта:

image


1. Загатва, че бебето, което ще е носител на Ариман, ще се роди при такива обстоятелства, че човечеството ще има възможност да научи за събитието. Не можем да „проспим“ нещо, ако не знаем изобщо за него, нали?

image

А сега да помислим — колко са децата, които още преди раждането си и със самото си раждане, се радват на огромен интерес от човечеството? Никак не са много. Такива деца, ако не броим престолонаследниците на аристократи, са само наследниците на отделни холивудски знаменитости. Но дори холивудските бебета никога не са имали чак такова медийно внимание, каквото получи принц Джордж даже още по време на бременността на Кейт Мидълтън. Защото и да нямахме интерес към тази кралска двойка, пак научихме — щем или не щем — за първото им бебе. И никой друг принц не е постоянна дъвка в устата на таблоидите, както британският.

image

2. Дали „произволното“ име (Джон Уилям Смит), което използва д-р Щайнер, наистина е чак толкова произволно?

Обърнете внимание, че на две места стенографът е записал името с инициали (Дж. У. Смит). Може да се допусне, че на съответните места Щайнер също е използвал инициали. И да не е ползвал инициали (което е съмнително, тъй като в антропософските лекции рядко се използват произволни съкращения) следващите размишления не губят валидност.

image


Реално погледнато, инициалите на принц Джордж също са Дж. У. С., ако избягаме от официалните му имена и се съобразим с произхода му. Фонетично Джордж и Джон са сходни. Бащиното име напълно съвпада — Уилям.

image

За фамилното (Смит или С.) също има какво да се каже — царстващият дом Уиндзор всъщност до неотдавна всъщност се е наричал Сакс-Кобург-Гота (отново С.)

image

Има какво да се каже и за самото име Джордж. То е англоезичният еквивалент на нашето Георги. Това име, както много други, е вдъхновено от светец, в случая Св. Георги. Антропософията приравнява символиката в иконографията на Св. Георги, побеждаващ змея, с тази, при която Арх. Михаил побеждава Дракона или Сатаната. От това следват две посоки на разсъждение.

image
image

Ако не се задоволим с обяснението, че малкият принц Джордж просто е кръстен на един от дядовците си, можем да допуснем, че: 1) името му е своего рода подигравка с образите на Св. Георги и Арх. Михаил, доколкото и двамата в контекста на духовната война символизират едно и също; 2) това е поредната подсказка от Арх. Михаил, от когото, както знаем, зависи времето за въплъщение на Ариман.

image

Размишления и върху рождения ден на принца
Принц Джордж се роди на 22.07.2013 г. Ако по установения начин потърсим окултната стойност на 2013, получаваме:

2013 = 2 + 0 + 1 + 3 = 6

Антропософията разглежда 6 (шестицата) като символ на „непостигнатото съвършенство“. Съвършенството се изрязава със 7 (седмица). Ето защо 6 се смята за числото на падналите духове, сред които е абнормният архангел Ариман.

За да се роди едно бебе през юли, трябва да е заченато девет месеца по-рано, тоест през ноември 2012 година. От изобилната информация за бременността на Кейт Мидълтън знаем, че бебето не се е родило преждевременно или със закъснение. Девет месеца преди 22.07.2013 г. ни отвеждат до 22.11.2012 г. В този ден, случайно или не, имаше пълно слънчево затъмнение, което не е без значение, макар и да не се наблюдаваше от целия свят, ако това има някакво значение за символиката.

Самата дата 22 юли също е интересна. Тя разграничава два зодиакални знака — Рак и Лъв (тук „царският дом“ може да се приема и в астрологичен смисъл). Ако някой разбира от астрология, може да направи пълен профил на младежа, като има предвид, че той е роден в 16:24 часа (BST) или 15:24 часа (UTC), болница St Mary’s Hospital, Лондон.

Ще се радвам, ако споделите астрологичния анализ в коментарите след статията.

image

А сега да разгледаме новата снимка
Снимката е добре композирана и още по-добре обмислена. Фотографът е с подобаващия талант, за да прави фотоси на кралски особи. По принцип, когато говорим за род/дом, който в конкретния случай от поне три века е посветен в Черната окултна ложа, не можем да очакваме произволни хора на произволни позиции. Това важи и за фотографа, и медиите, публикуващи фотосите му. Ето защо окултните идеи, вложени в снимката, трудно могат да ни изненадат, въпреки че шокират със своята откровеност.

Принц Джордж или Княза на този свят (Ариман)

image


Малкият сладур държи баща си с лявата ръка, което едва ли е случайно. Също едва ли е случайно, че ръкостискането е от „масонския“ тип.

По-интересното обаче се намира под долните крайници на младежа. Виждаме четири книги, върху които принц Джордж е стъпил. Не може да се разбере кои точно са тези книги, но първото, което ми хрумва заради бройката им, са четирите Евангелия от Новия Завет. В полза на това размишление идва и друга подробност. Вътрешните страници на книгите са в син цвят.

image

А ето какво казва Учителя Беинса Дуно:

„Синият цвят е цветът на Духа на Истината. Само неговите трептения могат да ни дадат представа за красотата и тези, които притежават у себе си този цвят, обичат хубавото.4
Истината в сините страници на четирите книги от снимката обаче е покрита (обвита) с черна подвързия или черни корици — в това може да се намери вложена идея, като черното веднага ни навежда на мисли за слепота или откровени лъжи. Джордж е стъпил на черната повърхнина, досущ царче. Ариман е наричан и с епитета „цар на лъжите“.

image


Антропософията е категорична, че буквалното или изопачено тълкуване на Евангелията е едно от четирите водещи тенденции, които някой ден ще издигнат въплътения Ариман до трона на пълен самодържец с определени глобални задачи. И да отхвърлим размишленията за четирите Евангелия, самата форма на книгите е четириъгълна, като заедно съставляват геометрична фигура, наподобяваща куб. По този „окултно-геометричен“ въпрос имаме следната насока:

image


„Христос възкръсна, но за да дойде до Възкресението, Той първо мина през разпятието. Какво означава кръстът? Кръстът представлява мрежата на куба [разтворен куб] — кубът, поставен на плоскостта.“5

image

В други лекции Учителя казва, че четириъгълникът или кубът символизира физическия свят, при това не само заради неговите четири посоки.
Погледнато от тази гледна точка, виждаме принц Джордж стъпил, от една страна, на върха на света, а от друга гледна точка — потъпква кръста, който се образува от мрежата на куба.

image


Но в снимката е загатнат и втори кръст. Книгите са овързани с бяла лента, както се опакова колет или подарък. Обикновено лентата се пресича кръстовидно, но тук тя стои някак прекъсната.

image

Затруднявам се да тълкувам символиката в странната бяла лента и нейното оплитане, но все пак прави впечатление, че една част от нея е успоредна на лявата ръка на младежа — сочи наляво (левият път на посвещението, пътят на злото), а другата част — надолу (символ на грехопадението, потъването в материята).

image

Сега да се върнем на сладката муцунка
Това, че въплътеният Ариман (или Антихрист, както го наричат религиозните) ще е извънредно магнетичен човек, се подразбира от само себе си.

image

И се изтъква или дори дебело подчертава във всички пророчества — направо се твърди, че той ще опита да омае и привлече дори „избраните“, най-верните последователи на Христа.

image

В този смисъл не трябва да ни изненадва, ако принц Джордж, който е сладко момче, след години, както личи още отсега, стане красив или поне чаровен мъж.

image


Освен това отрано личи, че младежът ще е извънредно интелигентен. Погледнете челото му! И ако се запознаете с френологичните и физиогномичните окултни лекции, няма да имате и помен от съмнение, че от това дете ще стане много умен зрял човек.

image

Това му е „по рождение“, а расте и в среда, която позволява разгръщането на целия му потенциал.

image


Ако примем, че в това малко тяло живее и тепърва ще се проявява духът на Ариман…

image

„Ариман е една велика, превъзхождаща интелигентност и той би искал да постигне нещо особено с развитието на Земята.“

image

В една антропософска лекция, която не успях да намеря, за да я цитирам буквално, се загатваше, че (цитирам по памет) физическото тяло на Ариман ще претърпи научни манипулации още в зародиш, така че чрез това тяло, след като се роди, да може да се прояви интелигентността на един архангел, пред която бледнее интелигентността на човека.

image

Така че, ако схващате идеята, на принца може да не му се наложи да учи каквото и да било, където и да било, за да се прочуе като „геният, който ще оправи света“.

image


Как мислите, струва ли си да наблюдаваме младежа с повишено внимание?

image


Иван Стаменов
20.4.2016 г.

image
             Kings of the World in a Hot TubБележки:

Ходете във виделината, извънредни беседи (1898-1913), София 1994, с. 30 – 27 IX 1911 [∧ виж ∧]
Точният цитат е: „Ще мине само (малка) част от третото хилядолетие“, Събр. съч. (GA) 191, лекция от 1.11.1919 г. [∧ виж ∧]
Рудолф Щайнер, Събр. съч. (GA) 195, трета лекция от 28.12.1919 г. [∧ виж ∧]
Протокол от Годишната среща на Веригата в Търново от 29.VIII.1912 [∧ виж ∧]
Духът и плътта, Неделни беседи, 1914-17 [∧ виж ∧]

image
www.otizvora.com/2016/04/7659ч
 Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 7149558
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1565
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31