Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2016 17:50 - ТОП 10 модерни начини за отравяне на човешкото тяло и манипулиране на съзнанието - ЧАСТ 1
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 2093 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Дали сме част от експеримент за масивно промиване на мозъци или ни превръщат в цивилизация от роботи-консуматори, което е много добре за големите компании и конгломерати, които създават ненужни продукти, контролират и използват ресурсите на планетата?

Или това е просто естеството на битието, по дефиниция ,,културни хора" потопени в техно-капиталистически-консуматорски континуум, повлияни от заобикалящата ни среда. Хората по природа са подражатели.

Подражанието като цяло е нещо хубаво и необходимо, а и нещо чисто човешко - човек прави първите си стъпки в света именно подражавайки на тези, които са най-близко до него - родителите. В същото време са и имитатори в морето от информация, без в действителност да могат да се справят с вълните, които ги заливат.

Трудно е да се отговори категорично, което е нормално в подобни случаи. Но е сигурно съществуването на групи от хора, които се стремят да контролират съзнанието на масите за забогатяване или с някаква друга тъмна цел... План, който контролира съдбата ни - индивидуално или колективно, който ни върти между хаоса и необяснимото.

Така или иначе, е забавно като упражнение за насърчаване на въображението или като инструмент за развитие на съзнанието. Без да се задълбочаваме твърде много в конспирацията, ще прегледаме някои от начините, по които може би неизбежно сме програмирани поради общите черти в нашата култура използвани от група банкери, която се стреми да открадне волята и интелекта ни, за да ни направи роби с добро поведение.

image

1. Възпитание

Въпреки, че това е най-явната форма на психичен контрол, тя в същото време е и най-коварната.

Всички ние знаем, че това, което научим в детството и младостта си, се отпечатва в нашата психика и по някакъв начин определя нашето бъдеще. В този смисъл, се създава първо програма-майка в представите на детето. Какво е реалност и какво не е приемливо, ограничавайки по този начин на радиочестотния спектър, в който ще може да се движите в останалата част от живота си.

Въпреки, че всяка държава сама определя това, което смята, че децата трябва да учат и в този смисъл редактира политическата история и човешкото познание, една от константите на образователните системи в света, се основава на метод, който благоприятства съхранението на информация, а не размисъла.

В обучението на учениците ясно се казва, че нещата са такива каквито са написани в учебниците и всякакви въпроси относно тяхната достоверност, заслужават да бъдат наказани. По този начин отслабва истинското любопитство и индивидуалната форма на мислене (което е доста удобно, когато искат да бъде избегнато поставянето под въпрос авторитета. Или когато е явно, че изграждането на модела, който управлява обществото е ,,картонен замък", чийто основи не са утвърдени върху ,,доказани истини и константи", което не оправдава всички репресии на които децата са подложени. Например популярната култура за ,,The Wall" все още е добра илюстрация на производството на униформени умове, чрез образователната система, автоматизирани служители, които могат да получават заповеди и ги изпълняват бе да мислят. Войници, които защитават господстващата система, без да си дават сметка.

image

2. Реклама и Пропаганда

Това са най-яките оръжия на господстващата капиталистическа-консуматорска система, които тя използва да се укрепи в съзнанието на жителите на планетата по един безсъзнателен начин.

Бащата на маркетинга, Едуард Бърнейз, пише в книгата си ,,Пропаганда", че ,,пропаганда е изпълнителното тяло на невидимото правителство". Докато в маркетинга, рекламодателите не биха приели лесно идеята, че работят за пропаганда, със сигурност ще ни подхвърлят някой термин-подходящ за самостоятелно убеждение - в действителност, реалността остава такава, каквато е. Те са организаторите съзнателно или несъзнателно, на една система, която, за да оцелява, да ,,поддържа растеж в икономиката", така, че светът да продължава да има ,,напредък" - трябва да се възползва от планетата Земя и от милиардите хора.

Гуруто Ед Бърнейз нарича пропагандата, този синоним на рекламата, сатанизиран от страна на нацистите, ,,инженерия на обработването":. ,,Ако ние разбираме механизма и мотивите на груповият ум, защо тогава да не е възможно да се контролират масите, в съответствие с нашата воля, без те да знаят? В съвременната практика пропагандата е доказала, че е възможно." Бърнейз, племенник на Фройд, съчетава теорията на несъзнаването на знаменитият си чичо с теорията на Павлов, която свързва желанията с безсъзнателното, като условен рефлекс.

Друг начин, по който работи пропагандата без съмнение са медиите, по-специално чрез журналистиката. Един от най-уважаваните интелектуалци на САЩ - Уолтър Липман, смята, че обществото трябва да се ръководи от ,,специализирана класа, чиито интереси излизат извън обществените" (нещо подобно на това, което днес са експертите в TV програмите, ,,анализаторите"). Липман виждаше журналистиката като ,,разузнаване", която е длъжна да бъде интелигентна, но да е част от държавния разузнавателен апарат, от което следва да бъде в близост до създателите на политиките.

image

3. Предсказуемо Програмиране

Това е една от най-интересните и противоречиви форми на контрол върху ума, където филмите и телевизионните програми работят като електронни магьосници. Според тази теория средствата за масова информация са използвани, за да напътстват масите към социални промени, планирани от лидерите ни, така че когато тези промени се приложат, да се получи като ,,естественото развитие" в невидимото и поправено от медиите пространство, в което сме потопени и по този начин намалява опозицията срещу тези промени. По този начин се прокарва идеята за една непогрешима илюзия, че ние сме тези, които сме отговорни за света такъв, какъвто е сега, защото всички промени се случват по наше желание.

Концепцията на една доминиращата култура.
В днешно време, телевизията може да изиграе ролята и същността на пророчеството. Примери за предсказуемо програмиране можем да срещнем много. Холивуд е вълшебна пръчица, която се използва за да омагьоса обществеността, без съмнение. Нещата или идеите, които в противен случай биха били считани за странни, вулгарни, нежелателни или невъзможни са ни имплантирани с помощта на филмите. Когато зрителят гледа тези филми, неговият ум е отворен към внушенията и процеса за инсталация започва.

Същите тези филми, които са предназначени за програмиране на обикновения човек, могат да дадат на внимателният наблюдател по-добро разбиране за детайлите на глобалния план за световно устройство.

image

4. Спорт, Политика, Религия

Това са аспекти от човешката култура, масови мероприятия и развлечения. За тях може да бъде използвана дефиницията на Карл Маркс: ,,опиум за народа"

Спорт:
Днес футболът, а и другите спортове, изпълняват тази функция да държат масите в едно състояние на опиянение, състояние на леност, извън действителността и настоящето, свързани с телевизора, в една необикновена връзка с техните богове, чиято религия е консумиране на спектакъла, за да продължава да се върти капитала. Да накарат хората да идентифицират с отборите, все едно, че са църкви, и да дадат пълномощие за личната власт на тези лица. Знаменитостите са в същност нашите шамани. Това означава, че в много от тези спортове, някой играе за нас. Някой друг е изправен пред мистерията на космическата игра, докато ние го поддържаме и пиейки бирата си представяме, че сме там, на неговото място.

Не сте ли забелязали, че живеете във виртуална реалност?
Дори във времената, в които живеем сега в един глобализиран свят, в който голяма част от информацията е достъпна за много хора, все още намираме истини, които са скрити под маската известна като страст към спортните традиции или духа на конкуренцията. Футболът е една от формите за отвличане на вниманието на населението. Играта с топка се разви по опасен начин, От проста и невинна спортна дейност, тя прехвърли границите на забавното и здравословното, за да стане оръжие за контрол над масите, познати в йерархията на корпорациите с жаргон като ,,социално разсейване."

Ролята на корпорациите
Невежеството на консуматора води след себе си безброй часове гледане на футболни мачове. Създава се една ситуация, в която няма никаква полза за зрителя. Не след дълго се превръща в социално поведение, което достига опасни размери. Това е мястото, където всяко нещо идва на мястото си, няма нищо лошо, когато човек е последовател на даден отбор, но когато се прекрачи границата на фанатизма, футболистите се превръщат в идоли и се започва лудо купуване на всичко, което се върти око цветовете на отбора. Последен писък на модата са блузките за кучета с имена на футболисти...

Любителите на футбола без да знаят как и защо се превръщат в потребители, неизбежно етикетирани. Освен това поставят и етикет на хората, според техните футболни предпочитания.

Манипулация на масите
Футбол, шоубизнес и други ,,димни завеси" манипулират масите, и не позволяват те да имат културна осъзнатост. Политици и други лица са заинтересувани да държат хората заети със защитата на футболният екип на града, на любим клуб. Дори в собствената си държава, разделяйки ги от останалите, по причини, че не споделят тяхната ,,страст", винаги когато ,,случайно" се въвежда нов несправедлив закон, който е във вреда на болшинството хора, по същото време са организирани футболни мачове между отбори, които имат дългогодишна вражда!

По този начин те могат да забавляват масите от хора, които пеят ентусиазирани името на любимия си отбор, докато бъдещето и съдбата им се решава по независещ от тях начин.

Политика
Политиката по подобен начин също поляризира обществото с фалшиви аргументи и спорове. ,,Ще гласувам за десните или левите?"... Когато в действителност партиите и цветове, предполагаемите съперници, не променят основната структура на обществото. Те създават просто илюзията, че нещо се променя и че ние гражданите правим промените, чрез нашето право на глас. Това е отново измама.

Религия
Религията, исторически е била използвана за контрол над съзнанието на хората, до такава степен, че нейните фантастични категории са се превръщали в реални и са преследвали хората в един психологичен ад. Днес ние сме свидетели на раждането на нови религии за ментален контрол, такива като ,,Сциентологията", когато вярващите дават живота си и всичките си пари на една институция, създадена от един писател на научна фантастика, който е проектирал една религия, основана на един извънземен бог, който доставя мъдрост само на тези, които са били в състояние да платят високите финансови разходи, докато се изкачват по пирамидата.

Това се използват от марионетките на Холивуд, за да разпространява по-успешно едно галактическо послание. Също така и новоизлюпените християнски секти, на територията Латинска Америка, много от които използват телевизора като свой храм. И може би най-интересната от всичките е ,,Ню Ейдж". Една операция,свързана с тайна програма на ЦРУ - ,,Stargate", която разпространява идеята, че боговете са извънземни. Колко това е вярно или не, това е спорен въпрос. И дали има посветени, които знаят какъв е нашият истински звезден произход-това също е нещо, на което смислен отговор няма.

Неоспоримо е, че Ню Ейдж е създала една от най-плодородните почти изобщо в историята на бизнеса с религията. Просвещението се купува с пари, а бедните са грешни, именно защото са бедни...

image

5. Храна и вода
Храните днес съдържат високи дози мононатриев глутамат, фенилаланин, аспартам, натриев флуорид, и стотици други химикали, които тровят човешкото тяло или ограничават възможностите за неговото развитие.

Месото, млякото и яйцата са натъпкани с токсини и опасни хормони, които поглъщаме в неясни количества, без да подозираме. Отровните вещества попадат и се натрупват в организма ни чрез животинските продукти. На практика сме болни от лекарствата за прасетата, кравите и кокошките, които косвено се приемат в организма чрез храненето с месо. Това съобщиха експерти от Българския ветеринарен съюз (БВС) и алармираха, че контролът при отпускане на лекарства на селскостопанските животни е занижен. Остатъчните антибиотици в продуктите от тях могат да предизвикат резистентност на модифицирани щамове с изключителна издръжливост към агресивни агенти, каквито са лекарствата срещу тях. По данни на Световната здравна организация 60% от болестите са общи за хората и животните, а 75% от заболяванията прихващаме от продуктите. Туберкулоза, антракс, без, грип, настински и кожни инфекции са най-честото срещаните заболявания, общи за животните и хората.

Ядем отровни плодове и зеленчуци. Пролетта - сезонът на плодовете, зеленчуците и опасните химикали! Резултатите от последните изследвания на храни, поръчани от български неправителствени организации в европейски лаборатории са потресаващи. Най-консумираните продукти като марули, домати, краставици и цитрусови плодове съдържат опасни пестициди в пъти над допустимата норма. Дори в някои проби са открити химикали, забранени от години в България и ЕС.

Тровят ни с храни-мутанти!
30% от продуктите, които ядем, съдържат генномодифицирани организми. Най-опасни са вафлите и саламите. Чудите се защо в последните години болните от рак в страната ни се увеличават главоломно, а също и страдащите от алергии, стомашни проблеми, деца с вродени аномалии...? Една от главните причини за това е, че ядем опасни храни, които съсипват здравето ни.

От Националната лаборатория за изследване на ГМО, официално признаха, че откриват продукти, съдържащи такива организми, като в някои те са двойно над допустимата норма! В една трета от изследваните проби има ГМО. Така тези продукти се превръщат в храни-мутанти, които променят клетките в организма ни и причиняват редица болести. Най-опасни са някои видове салами, кренвирши и вафли.

Защо храните, съдържащи ГМО, са толкова опасни?
Изследвания на независими научни екипи показват, че те увеличават риска от алергии, астма, тумори и репродуктивни проблеми (стерилитет).

Най-популярният в света ГМО-продукт - царевица (MON810) има вграден ген от бактерия, благодарение на който произвежда токсин, убиващ паразитите по растението. Проблемът е, че този токсин убива не само царевичния вредител, но и другите насекоми, като преминава в почвата и водата, където остава непроменен повече от месец. Крави, които са хранени предимно с фураж от тази царевица, отделят отровата в млякото си и резултат на това се увеличават случаите на стерилитет, както и ракови тумори при новородените.

Учените са направили всевъзможни и фантастични кръстоски между различни растения, гени на животни и други растения.Така например в сортове ягоди може да се прибави ген на риба, за да бъдат тези растения по-устойчиви на студ. Но, консумирайки тези ягоди, нашите гени тотално се объркват и разместват, което води до болести. В Националната лаборатория за изследване на ГМО едва от 2004 г. насам се изследват между 100 и 200 проби годишно за наличието на опасните организми. Независимо от малкия им брой, в една трета от тях са установени ГМО. Така е с царевичния тостерен хляб “Златна Добруджа”, мини вафлите “Family”,шпек “Народен”, вид наденица, сурови кебапчета, кренвирши, салами и соеви брашна, които съдържали ГМО над 2%. Според нашите закони максималното количество на генните отрови в дадена храна може да бъде 0,05%.

Защо изброените храни за масова употреба съдържат ГМО?
Причината е, че в тях се слагат соя или соево брашно, а в света почти не се търгува със соя, която да не е генномодифицирана. Другите три ГМО-култури, които са разрешени в редица страни за отглеждане са рапица, царевица и памук. Още по-опасно става, ако правителството разреши масовото отглеждане на такива растения, тъй като чрез кръстосано опрашване генът на ГМО културата преминава в другите растения, засадени в близост до 30 км. В резултат - всички култури стават генномодифицирани.

Много добре са го измислили големите производители на такива растения - няма да останат “чисти” за консумация култури, хората все пак ще ядат храни с ГМО, в резултат на това ще се разболяват и ще купуват лекарства...Хранително-вкусовата промишленост вече е отрасъл за бавно тровене на хората.

Или може би това изглежда доста конспиративно? Но кой може да отрече, че индустриалните храни, са вредни за здравето на човека и въпреки наличието на многобройни научни изследвания, които доказват това, правителствата не само, че позволяват това безобразие, но и насърчават неговото разширяване.Както доказаха WikiLeaks - служители от Испания и Съединените щати директно лобират в полза на "Монсанто" и генетично модифицирани храни. Един от най-големите бенефициенти на хранително отравяне е Big Pharma. Big Pharma - големите фармацевтични компании, милиарди долари корпорации и банки, свързани с политически фигури имат нужда нашето здраве да не е в естествено състояние.За целта създават постоянни условия, за да ни третират с различни медикаменти.Точно те превърнаха науката на Хермес, в наука за Молох.

illuminatibg.blogspot.bg/2016/04/10-1.html



Гласувай:
4



1. djem - ГМО - храната на бъдещето!!!
25.04.2016 08:22
Да си богат - не е престъпление!
Който може да прави пари от нищо, той е Гений!
Богатството понякога е и наследство. Не е правилно нито е справедливо да се наряняват чувствата на хората, които са богати - милионерите също имат благотворителни намерения - да помогнат със средства бедните като им осигурят най-необходимите ресурси. Ако не бяха богатите корпорации, фирми, държави - бедните държави щяха да изчезнат от картите до сега.

Единствено ЗАВИСТТА и ЗЛОБАТА кара авторитетни личности да пишат статии с цел - унищожаване на добрите намерения на някои милиардери, да създават по-благоприятни условия за живот на по-бедните от тях държави.
От измислянето на технологиите до сега цивилизацията на Земята се храни чрез технологичните продукти, храни, ползва се от техниката, медикаментите, билките и всичко, което се предлага по дрогерии, магазини, болници и т.н.
Ако всички тези технологически напреднали държави не разпостраняваха новите машини, животът ни би бил много труден, ако технологиите стояха на едно и също ниво - например в каменната ера - едва ли на света щяха да са измислени офшорните зони, където са вложени най-големите богатства на планетата. Искаме ли да унищожим тези офшорни зони - ще унищожим и големите капиталисти, които така силно мразим!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684538
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031