Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2016 23:15 - 4 биохакерски метода, които ще ви превърнат в трансхуманистичен супер герой
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.07.2016 23:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Учени-аматьори от цял свят се опитват да овладеят силите на технология наричана „biohack”, тя ще даде супер сили на обикновения човек и той ще се превърне в това, което сме виждали по фентъзи филмите на „Марвел“ - супер човек.

Технологичния takeover започва :)

Биохакерите разглеждат човешкото тяло като система, която може да бъде ъпгрейдвана и модернизирана. Благодарение на мощните компютри с които разполагат в днешно време както и свободния обмен на данни през интернет, повечето биохакери и независимите изследователи (че има ли такива?) са значително улеснени в задачите си да проучват, развиват и интегрират технологията в човешкото тяло. Всичко това може да бъде извършвано и в домашни лаборатории, very good. Колкото по-малки и мощни стават процесорите, толкова по-неясни ще стават и линиите между биология и технология. Към днешна дата вече има такива „хак“ методи, влезли в употреба за да премахнат ограниченията на човешкото тяло (О, Higher Sefl!). Ето четири от най-лудите:


1. Капки за нощно виждане:

image


Екип от изследователи, работещи на свободна практика в гараж превърнат в лаборатория в Калифорния откриват прост начин, които дава възможност на хората да виждат ясно в тъмното на разстояние до над 50 метра. „Наука за масите“, една независима биохакерска организация, подобрява виждането и то без излишен хардуер, те експериментират с химикала "Cholin Е6", който се явява близък роднина на хлорофила, използван спорадично в миналото за лечението на рак. Този химикал се среща естествено в някои видове дълбоководни риби, като подобрява функцията на светлинните рецептори в очите.
Един от изследователите – Габриел Лисиниа, стана първия доброволец. Беше му впръскана малка доза от 60 µl. "Cе-6", директно в очите. В рамките на един час химикала започна да взаимодейства с фготорецепторите в ретината му. Лисиниа се впусна на нощна обиколка и проведе серия от тестове със зрението си. Той можеше лесно да различи образи и символи на разстояние от над 50 метра, ефектите изчезват след определено време, а експеримента е безспорен успех.
„Наука за масите“ се надява в близко бъдеще да усъвършенства знанията си за "Ce-6", като провежда по-прецизни тестове, които ще им помогнат да усъвършенстват своите капки за нощно виждане. Днес всеки, който има компютър и въображение може да се пробва да се впише в научната ни история.


The black goo .....

SP: Колко примамливо само. Не съм допускал такъв развой на събитията. Науката излиза извън лабораториите и отива директно в малкото ви мазенце или гаражчето от 10 кв. м., в което до преди месец сте варили „гаражен алкохол“. Да не би да ставаме свидетели на „гаражна наука“, като си представя колко хора е убил гаражния алкохол е лесно да си представя какво ще се случи с гаражната наука. Всееки един ненормалник жаден за ден слава би направил всичко на което е способен болния му мозък, филмите за Франкенщайн ще стават все по-актуални. Дори зомби филмите! Едно зная със сигурност: всичко в началото започва добре и свършва зле, ето взимате един кроасан с лъскава опаковка изяждате го и чак тогава осъзнавате какво зло сте дали на организма си. Лошото е, че животинските, ниските и частично средните нива на инкарниране много лесно се подлъгват от лъскавата опаковка, а това улеснява системата. Та кой по дяволите не иска да е супермен или к"тан Хъмерика. Та кой не иска по-лесно да умре. Технологията не е докарала добро никому.

2. Кислородните кристали


image

През 2014 г. учени от Дания откриват кристално вещество, което има функцията да абсорбира огромни количества кислород от околната среда.
Тези синтетични кристали са получени от кобалт и извлечен кислород от водата и въздуха. Те могат да предоставят възможността на човека да диша под вода за неопределено време. Подводните танкове са силно ограничени, тъй като те съхраняват само една малка част кислород, а са големи и тежки (SP: Това ми звучи като „захарта е вредна и се пълнее от нея, яжте аспартам.)
Сравнително малък кристал може да извлича непрекъснато кислород от водата, за да снабдява тялото с него. Когато малко количество топлина бива прилагано към кристала, освобождаването на кислород може да бъде контролирано по-прецизно. Тази технология ще помогне на хората, които използват кислороден резервоар заради белодробно заболяване. Водолазите също ще се възползват от тази технология, тъй като с оборудването на гърба си те са тромави и ограничени. Кислорода се използва също и в множество индустриални процеси като заваряне. Това кристално вещество ще позволи по-безопасен транспорт на големи количества кислород, които ще са на много по-ниска цена.

image
       Christina Aguilera Sea Creature



SP: Като чета това се сещам за един сериал с Дейвид Хаселхоф, в които той бе амфибия и можеше да престоява с часове под вода, а в състезанията с делфини, той често печелеше, ех Дейвид, защо ти бе да оставяш делфините заради руса силиконка като Памела Андерсън.

image

Пък може и да греша за актьора, така ми е останало в съзнанието, а както знаем – то по някога послъгва!

3. Телепатичния чип

image
Кевин Уоруик

О, чипове; о, чипиране; о, ...... fuck, sick, stupid world. Практиката на имплантиране на радиочестотни предаватели в организма не е нещо ново, като аспект от контрола върху съзнанието тя е на стотици хиляди години, ще спестя произхода и. През 1998 г. известния биохакер Кевин Уоруик стартира първата фаза на проект „Киборг“ (ето нещо сходно: Цък! ), той си имплантира RF(id) чип под кожата. Този имплант е бил използван за да подсили сигнала на някои основни операции като отварянето на дистанционно управляеми врати, контролиране на светещи тела както и изпращането на прости команди до компютри.
През 2002 г. Уоруик започва втората фаза на проекта, като инсталира множество електроди директно в своята нервна система, за да наблюдава дейността на главния нерв (median nerve - един от петте основни нерви) в ръката си. Експеримента се оказва успешен и Уоруик е в състояние да контролира роботизирана ръка от разстояние само с мисъл.
След пионерската работа на Уоруик и други правят подобни експерименти по телекинеза и телепатия. Експеримент проведен през 2004 г. успешно използва електронни импланти за да даде възможност за комуникация между нервните системи на двама души.

SP: Във филма „Pacific Rim“ беше показан точно този момент, макар и 10 години по-късно: за да управляват огромните роботи, пилотите им трябваше да слеят своите нервни системи и съзнания. Плашещо е когато малко, по-малко започваш да откриваш шокиращите истини във филмите, най-плашещо е обаче, че хората все още ги възприемат като „пълни измишльотини“, мухльовците спят вечен сън!

Съвсем на скоро в университета Браун, учените разработват ново поколение акумулаторни невро-предаватели, които могат да общуват с външни устройства. Тъй като тези импланти ще стават все по-малки и по-ефективни, хората спокойно ще могат да комуникират телепатично в една огромна мулти-нервна система (ХА! 2 в 1: Koшер и SkyNet в едно.) Вместо „интернет от неща“ тази технология ще е първата стъпка към „интернет от същества“.

SP: в един стар епизод на „До краен предел“ беше показан и този мотив – инсталираха невро-система в главите на хората и те можеха през цялото време да са онлайн в мрежа сходна на нашия интернет, не след дълго започнаха проблемите. Но нека погледнем от хубавата му страна: така ще захвърлим телефоните, постоянно ще сме в фейса и туитъра, на машините ще им е прекалено лесно да ни превземат – ще има една нежна "машинна" революция - и приятелю Нео, те ще ни превърнат в това:

image

В този сюжет не виждам нито Нео, Джон Конър или който и да е бо(р)ец против машините, всичко ще е толкова лесно, как беше: „.....влизаш в 3D-то и всичко приключва, няма да има нужда от телевизор!“

Мрежовата нервна система може драстично да променени концепциите за индивидуалност и самостоятелност. Тази мрежа ще доведе до вид утопия в която всеки ще е във всеки и де факто личността ще е колективна такава - вече няма да има скришен секс по комшийски.
Но нека не се залъгваме, това ще унищожи напълно всякаква наченка на индивидуалност и ще тласне човечеството към едно хипер-активно кошерно съзнание.

SP: Надявам се, че това влиза в сметките на нашите Висши Аспекти, които ще изиграят тоя level до края. Което пък отново ме подтиква към мисълта, че това ще е наистина края на Играта, поне за нас хората.

4. Подкожни магнити

image


Практиката на хирургическо имплантиране на миниатюрни магнити в пръстите вече е обичайна практика сред някои биохакерски кръгове. Тези магнити са покрити с материали, които пречат на тялото да ги отхвърли (същата технология ползват и RFID чиповете.) Тези магнити осигуряват нещо като „шесто чувство“ или възможността да чувствате магнитни полета.
Когато магнита се натъкне на достатъчно силно магнитно поле, той се движи леко и създава усещания за вибрации в края на пръстите. Тези вибрации могат да бъдат уловени от електронните устройства, които създават електромагнитни полета.
Този магнитен имплант може да позволи на човек да взима малки метални предмети като кламери, въпреки, че това е напълно безсмислено.
До сега един от най-големите недостатъци на тези подкожни магнити е, че ако легнете под ЯМР, те могат буквално да „излетят“ през кожата ви и да се залепят по стените му. Американските граждани могат сериозно да си изпатят с охраната по летищата, тяхното правителство все още води активна борба с тероризма. Простите подкожни магнити са лесно достъпни и могат да бъдат закупени онлайн от различни е-магазини за татуировки (говорим за САЩ).

SP: Т-р-а-н-с-х-у-м-а-н-и-з-ъ-м! Нищо друго не виждам тук. Докато преди години това изглеждаше да е там далече в смътното бъдеще, сега на мен лично ми изглежда супер близо. Апокалиптични кошмари като SkyNet, Черното масло и всякакви там гадории стоят и си чакат да им отворим врата. Спомнете си, че „Вампира стои отвън и очаква да го поканите.....после се молете на исуската и мохамедката ако щете!“ Как човек да не се изкефи, че живее сравнително малко :)


източник: ultraculture.org

spectator-bg.blogspot.bg/2015/04/4.html



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8729181
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930