Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2016 22:26 - Електронните импланти на д-р Жозе Делгадо
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

В реч, записана на 24.02.1974г. от издание на ,,Congressional Record" №26 Д-р Жозе Делгадо, който по това време работи в ЦРУ по експеримент с миниатюрен електронен имплант, заявява:
,,Ние се нуждаем от програма за психическа хирургия за осъществяване на политически контрол върху обществото."

Целта е контрол върху ума, постигнат по физически път. Всеки, който се отклонява от установените норми, може да бъде коригиран с подобни хирургически средства.

,,Индивидите" - продължава д-р Делгадо - ,,могат да мислят, че най-важната цел и реалност представлява собственото им съществуване, но това е само тяхната лична гледна точка. Няма историческа перспектива в този начин на мислене. Човекът няма правото да развива сам своя ум. Този вид на либерална ориентация има широк отзвук, затова ние трябва по електронен път да контролираме мозъка. Вярвам, че ще дойде ден, когато армиите и генералите ще бъдат контролирани чрез електрическо стимулиране на мозъка."

Традиционно мислещите биха могли да смятат, че това звучи като фантастика, но информацията, която ни предлага притурката на ,,Ню Йорк Таймс" от 17 май 1965г., се отнася до това, че д-р Делгадо вече с успех осъществява връзка на електронния имплант към двигателната нервна система на бик и може да управлява действията му чрез радиоконтрол. (линк към видеото: ТУК)



В друг свой доклад д-р Делгадо заявява, че хирургически е имплантирал котка с електронен имплант, който предава всичко онова, което котката вижда и чува, върху поставен наблизо в обсег телевизионен монитор. Кой до този момент би могъл да допусне, че котката може да се явява един вид устройство за следене и наблюдение?

В хода на бурните темпове на развитие на технологиите, електронните импланти излязоха на дневен ред през 60-те години.

Някои електронни импланти са по-малки от зърно и могат да бъдат инжектирани кожно с игла. Съществуващият закон допуска изгубените домашни любимци да могат да бъдат ижектирани с подобен телеметричен имплант преди да бъдат свободно разхождани. Тези телеметрични импланти са електромагнетично свързани към GPS (глобално позициониран сателит), система, която функционира така, че ако домашният любимец бъде изгубен, той би могъл да бъде засечен посредством GPS монитора. Подобни импланти могат да бъдат поставени и в току-що родени деца в различни болници. Оправданието пред техните родители би могло да бъде, че децата могат лесно да бъдат открити, ако те някога бъдат загубени.

Роналд Кейн, вицепрезидент на ,,Cubic Corp", която е главен производител на имплантирани чипове, докато наблюдава ефикасността на тяхното имплантиране, заявява:
,,Ако имахме широко разгърната магистрала, ние бихме могли да имплантираме чипа зад ухото на детето още с следродилния период."

По подобен начин могат да бъдат имплантирани телеметрични чипове върху стадата поради пустинните бури и така би могло да се знае постоянно тяхното местонахождение, което ще доведе до спестяване на средства от т. нар. спасителни операции.

Но все пак, с оглед на ранните разработки на д-р Делгадо по поръчка на ЦРУ, би могло да се зададе въпрос за какво друго може да се използват електронните импланти. Известна представа можем да придобием, когато изследваме някои извлечения от поверителните доклади, получени през октомври 1995г.: ,,Интелигентната връзка", Секция за сигурност на IBM 1200 Progress Way, New York 11204 ,,Поверително, ограничено разпространение само, 9-та степен на комуникация, 2020 Неврочип имплант..."

,,Федералните служби все още не позволяват да се тества имплантът върху затворници, но ние все пак направихме първоначални тестове на нашия продукт. Бе постигнат значителен успех при прилагането им в частни санаториуми за имплант-технологии... В Калифорния, няколко затворника бяха разпознати като членове на групата за сигурност, ЕМЕ, или т. нар. Мексиканска мафия. Те били вербувани към здравните служби, намиращи се в залива Пеликан.

Процедурата по поставянето на импланта трае около 60-90 мин., в зависимост от опитността на техническото лице. Ние наблюдаваме екип, който свеждаше това време до по-малко от 60% от посоченото. Резултатите от имплантираните 8 затворника биха могли да се обобщят: имплантите служат като система за осъществяване на мониторинг върху групи от хора, чиято активност може да застраши обществото. Универсалната страна на ефекта, получен в проведените 8 теста, показва, че когато имплантът е поставен при честота 116 MHz, субектите изпадат в летаргия и спят по 18-20 часа на ден. Субектите отказват рекреационен период от 14 дни в продължение на това тестуване със 116 MHz.

Всеки субект е наблюдаван от аспекта на неговата агресивна активност по време на тествания период. Всеки субект няма позиция за импланта по време на тествания период и всеки имплант се поставя под формата на медицинско лечение. Службите за сигурност сега знаят няколко начина, при които с помощта на ЕМЕ се извършва пренасяне на дрога по нелегален път, както и оръжия. Ето защо в Масачузетс вече са навлезли в използването на ,,неврочип импланти" за нуждидте по отстраняване на похитители, обезпокояващи обществото."

image

illuminatibg.blogspot.bg/2016/07/Jose-Delgado.html



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684285
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031