Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2014 17:12 - БНБ иска криминализация на банките, връщане на Държавна сигурност и закривне на всички медии
Автор: budha2 Категория: Забавление   
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.06.2014 18:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Криминализиране на опитите за разпространение на заблуждаваща информация за банки - това предлага ръководството на БНБ в писмо до председателя на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев.

От Централната банда предлагат в Наказателния кодекс да се добави нов текст със следното съдържание:

Чл. 252 а. (1) Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника в населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години.

(2) Когато с дейността по ал. 1 са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от пет до десет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

"Това предложение е в съответствие и с представената вчера от президента Росен Плевнелиев позиция на политическите партии и институциите, участващи в консултациите при държавния глава", пише в мотивите на БНБ.

В момента разпространяването на невярна информация по адрес на банките се преследва като административно нарушение по Закона за кредитните институции, където в чл. 152а се предвиждат глоби между 2000 и 150 000 лева според тежестта на нарушението!

Право на законодателна инициатива имат само народните представители и членовете на Министерски съвет. Следващото заседание на Народното събрание ще бъде в сряда.                                                                                  Управителят на БНБ, Иван Искров, даде специално интервю за списание „Economist“ по повод трусовете в българската банкова система. В него той успява да подреди мислите си и ясно, и подробно да изложи всички факти свързани с ликвидната криза сполетяла КТБ. Интервюто дава нова гледна точка относно случващото се и ще помогне на редовите българи да вземат правилното решение какво да правят с парите си и дали да продължават да имат доверие в банковите институции. Именно заради това ние решихме да го публикуваме без съкращения:

- Г-н Искров, какво се случи с КТБ, четвъртата по големина банка в България, за чиято стабилност само до преди броени дни залагаха авторитет не един и двама финансови експерти?                                             Джордж Сорос искаше миналата седмица да вложи своите спестявания в КТБ, привлечен от изгодните условия, но акционерите на КТБ, които познават изтънко неговият спекулантски нрав, не допуснаха това, понеже се страхуваха и с право, че ако позволят парите на Сорос да влязат в КТБ, то тогава този урод небесен, ще може по-всяко време да предизвика ликвидна криза, като си ги изиска обратно. Озлобен от този отказ и поради невъзможност да фалира банката чрез хитрост, Сорос задейства HAARP и изпрати на държавата потоп, който да принуди гражданите да посегнат на спестяванията си и усилията му се увенчаха с успех, но за да е сигурен, че държавата няма да успее да се намеси, той изпрати и самолети, които да пръскат българските граждани с кеймтрейлс и да помрачат иначе ясното им съзнание, така че да решат да разчитат на себе си, а не на държавните институции и така парира възможността държавата да се намеси в тази сложна ситуация навреме, но въпреки това ни подцени и ние от БНБ успяхме все пак да се намесим и да спрем готвената ни от Сорос втора финансова катастрофа.              neverojatno.wordpress.com/2014/06/                      .
                                                                         



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728321
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930