Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2014 19:26 - Сноудън и Асандж: Летят патици-Красимир Иванджийски
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1990 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.09.2016 22:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image   http://zarubezhom.com/Images5/Mossad3.jpg
                                                      МОССАД КОНТРОЛИРА ЦРУ И КГБ
ИЛЮМИНАТИ КОНТРОЛИРАТ МОССАД
13-ТЕ ФАМИЛИИ СА ИЛЮМИНАТИ
Quorum КОНТРОЛИРА 13-ТЕ
And where do you think Quorum is?-Andorra.                                         Андора – новият Кипър за руските евреи                                                                                            Сноудън и Асандж: Летят патици
"Прасетата много квичат, но дават малко четина"                        image  http://www.freakingnews.com/pictures/110500/Lieutenant-Snowden-with-Vladimir-Putin-110840.jpg
   
Лейтенант Сноудън, имате много добра автобиография и референции.                                                                                                   
Световният скандал, наречен "казусът Едуард Сноудън", започна на 7 юни с публикациите във "Вашингтон пост" и британския "Гардиън" на разкритията на бившия сътрудник на една от фирмите, работещи за Националната агенция за сигурност на САЩ (NSA).

Ако в предишния скандал с Уикилийкс и Джулиън Асандж ставаше дума за разкриване на американски тайни, скандалът около PRISM и 29-годишния американски програмист Сноудън засегна не само американската администрация, но и целия свят.

Ще припомним, че благодарение на разкритията на Сноудън, работил във фирмата Booz Allen Hamilton, собственост на Carlyle Group, която е един от подизпълнителите на NSA в различни програми, стана известно, че започвайки от 2007 г. NSA е имала възможност да получава текстови, аудио- и видиозаписи, преминаващи през сървърите на най-крупните американски компании Microsoft, Yаhoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube, Apple. Това са компаниите, през чиито сървъри преминава голямата част от всички персонални данни на хората по целия свят.

Всъщност дотук нямаше нищо сензационно. Светът отдавна знае, че американските служби подслушват когото си искат, където си искат. Глобалната система за следене Eschelon "влезе" преди години и в Европейския парламент.

Сътрудничеството на Microsoft с NSA продължава вече 15 години и Бил Гейтс даже се гордее, че дава принос за националната сигурност на САЩ.

Известна изненада може да представлява колосалният обем на подслушването - ежедневно NSA прехваща 1 милиард телефонни клетъчни разговори, за да ги прослуша при нужда. По този начин спецслужбите на САЩ могат да създадат персонален портрет на всеки човек, интегрирайки сведенията за него, неговите интереси и мисли в единен информационен блок.

Но постепенно започнаха да се трупат и въпроси. Дали случайно разкритията на Сноудън дойдоха в деня, в който започна неформалната среща на лидерите на САЩ и Китай в САЩ Обама и Си Цзинпин. Преди нея САЩ постоянно обвиняваха Китай в кибершпионаж. Сега ролите се размениха. Китай получи сериозни доказателства, че ситуацията е обратна - че е шпиониран в Хонг Конг и в самия Китай. Това, разбира се, можеше да доведе до ново охлаждане на отношенията Китай-САЩ. Като че ли нарочно някой търсеше този ефект с разкритията на Сноудън. Последваха и разкритията за тотален шпионаж на съюзниците на САЩ в Европа - начело с Франция и Германия.

Междувременно се оказа, че от 20 май, тоест доста преди разкритията в двата вестника, Сноудън се е изнесъл от своя дом на Хаваите и е заминал за Хонг Конг, където пред South China Morning Post на 13 юни направи поредни разкрития, че NSA е прониквала в компютрите в Хонг Конг и Китай още от 2009 г.

САЩ поискаха екстрадиране на Сноудън от Хонг Конг, но властите на този специален административен район на Китай отказаха под предлога, че е имало грешка в името на Сноудън, което беше направо комично. Фирма-подизпълнител на NSA да няма точните имена на своите сътрудници?
image
От там нататък нещата ставаха все по-странни. Според сведения от Хонг Конг, Сноудън отлетял за Москва. Но от момента на неговото предполагаемо кацане до 12 юли (когато се срещна с международни организации), той нито веднъж не беше показан в транзитния терминал F на Шереметиево.

Веднага се появиха различни версии - Сноудън въобще не е долетял до Москва, продължава да е в Хонг Конг, в Пекин или Шанхай, долетял е в Москва, но с различен полет, отлетял е за Куба. Нямаше го и на борда на самолет на президента на Боливия Ево Моралес, който принудително кацна във Виена за проверка. Това беше безпрецедентен скандал и Латинска Америка се събра на среща на високо равнище, за да отговори на наглостта на Франция, Португалия и Испания, и грубо нарушаване на всички международни договорености.

Междувременно една след друга отпадаха и страните, от които Сноудън е бил поискал политическо убежище. Съобщено беше, че Сноудън е поискал и убежище от Русия, но след това се е отказал. Последва едно от най-странните изявления на Путин, от което отново нищо не можеше да се разбере, освен едно - руските служби нямат доверие в Сноудън, но няма и как да му откажат пребиваване в Русия. Путин каза, че Сноудън може да остане в Русия при условие, че престане със своята дейност срещу "американските партньори". Това означаваше, че в онзи момент Путин не знае какво да прави или че нещата бяха много по-сложни, още повече, че преди това китайците набързо се бяха освободили от Сноудън.
image
Какво ли знаеха, или не знаеха?

На 12 юли, когато Сноудън се появи за пръв път в Шереметиево, отново беше съобщено, че е поискал убежище в Русия и че се е съгласил с условията на Путин - да престане да работи срещу правителството на САЩ. Защо Путин правеше тази услуга на Обама? И какво предполагаше и знаеше? Или не знаеше?
image
Обикновено при такива провали на западните служби въпросите се решават по друг начин - с труп в канавката, или с автомобилна, или самолетна катастрофа. Но със Сноудън, както преди това с Асандж, наблюдаваме грандиозно шоу, шестващо по цялата планета. Медиите стрелят откоси - Сноудън, Асандж, Сноудън, Асандж...
image
В истинността на разкритията на Сноудън никой не се съмнява. NSA държи на подслушвателната си мушка целия свят. Но за това се знаеше доста по-рано и другите спецслужби бяха запознати с тънкостите на занаята. И какво разкри Сноудън - онова, което беше известно и всъщност го легитимира и узакони. Виждате ли това вече е факт. Примирете се с него - както американците, така и целият свят.

Какво се измени? Имиджът на САЩ и без това е на нулево равнище и едва ли Обама е застрашен от Уотъргейт.
image
Самият Сноудън е "мистър Хикс", както преди него Асандж.

Защо разкри своето име? Можеше просто да изпрати анонимно документите във вестниците. Кой е той, безумен самоубиец? Или просто е манипулиран дребен актьор. Оставил е работата си за 200 000 долара, своето момиче, домът на Хаваите и сега всяка минута чака възмездие. Нито един здрав разум не би отишъл на такава стъпка. Или друго нещо. Някакъв начинаещ служител на подизпълнители на NSA, системен администратор по китайското подслушване, е попаднал в тази работа, без да завърши даже средно училище. Значи в NSA приемат хората си направо от улицата. Странното е, че журналистите поне засега не успяха да намерят нито един човек, който да си спомни училищните години на Сноудън. (Биографията на Асандж пък е още по-мъглива.) И един прекрасен ден Сноудън си сваля на флашката най-страшните тайни на NSA и тръгва по света, за да воюва и изобличава несправедливостта и подлостта на Големия брат.
image
С "Вашингтон пост" и "Гардиън" той е започнал да общува по интернет много по-рано, още през януари, но журналистите са пазили гробно мълчание за неговите тайни цяла половин година. Общуването им, според Сноудън, е ставало със "суперсекретни методи". Но нали NSA контролира целия трафик и не са могли да установят неговата самоличност.

След това в Хонг Конг до него стигнаха журналисти, но по никакъв начин не можа да бъде открит от ЦРУ, чиято резидентура се намира буквално срещу хотела на Сноудън. Как тогава ЦРУ не се е сетило да пресече улицата и да го изкарат от неговата стая. След това - на летището и специалният самолет. Но Сноудън се е комуфлирал добре, запушвал вратата с възглавници и се е криел под халата, за да въвежда паролата на своя лаптоп.

От Хонг Конг Сноудън бил излетял с фалшиви документи. Кой ги е оформил? Това също е въпрос.

Така е в този бизнес. Както във всеки театър, ролите се дават на онези, които са близо до режисьора. The show must go on. Или както се казва - летят патици.                                               image           
image
Какво е правил Сноудън на секретен обект в Япония, изпратен там по препоръка на ЦРУ;
дали има хомосексуална връзка между него и журналиста от "Гардиън" Глен Гринвалд, който беше първият публикатор на изтичанията;
дали е истина, че вторият публикатор от "Вашингтон пост" Бартон Гелман е човек на Моссад;
защо в навечерието на пристигането на Сноудън в Москва там пристигна шефът на ЦРУ Джон Бренън и дали е водил преговори с руснаците за съдбата на "предателя";
защо Путин сравни Сноудън с "прасе, което много квичи, но дава малко четина";
защо се налага впечатлението, че цел на "операцията Сноудън" е и Барак Обама и, ако е така, кои са организаторите на тази атака;
защо разкритията на Сноудън идват в навечерието на гласуването в Сената на Закона за пълен одит на Федералната резервна система. Единственият начин да не се допусне това е в Сената да се скарат демократите с републиканците под предлога, че Обама е подслушвал своите политически опоненти;
дали спецслужбите на САЩ са се хванали за гушите с така наречените "бангстери";
защо във всички досегашни разкрития на Сноудън (и преди това на Асандж) няма нито една дума за престъпленията на Израел и Моссад в Афганистан, Ирак, Либия, Сирия и така нататък;
Въобще Сноудън, поне засега, не успя да опровергае поозренията, че е дезинформационна кампания.

image
 http://www.freakingnews.com/pictures/110000/Edward-Snowden-with-the-KBG--110151.jpg

Путин настоя Сноудън да не издава повече тайни, като условие за това да остане в Русия                                                                           Реално какво разкри? Че NSA подслушва всички? Това отдавна не е тайна. Тайна е как Русия и Китай си противодействат.

Цялата история с този професионален разобличител повече прилича на специална операция но на любителско равнище.

Но както в случая с Асандж е избран млад, неформиран човек, с много мътна биография. В такъв случай най-изгодно е да се представи "дисидентът" като "психологическа сложна натура". А световните медии или ще се прехвърлят в това направление, или ще налагат Сноудън като борец за свобода, независимост, световен мир и така нататък.

Така или иначе Путин има проблем и май не знае какво да прави. Вероятно би трябвало да е чул за стария принцип в шпионажа "когато не знаеш какво да правиш, недей да правиш нищо".                                                                                                image Сноудън и рекламите на щори за изключително лично пространство        Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 6688859
Постинги: 4190
Коментари: 1127
Гласове: 1559
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31