Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 14:23 - Актрисата Олга Чехова – любимка на Хитлер и шпионка на Сталин
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2084 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.09.2016 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Фрау Чехова, взел съм ви под крилото си, защото иначе Химлер ще ви прибере в своите мазета, казвал й Хитлер. Знаел ли е нещо за “другата” й работа и ако е знаел, защо не й е попречил?

image
Тийнейджъра Бил Клинтън среща с John F. Kennedy : По късно КГБ ще му осигури за жена руската еврейка и лесбийка от Одеса... Хилари   

Шпионин от МИ6 се сдобил с лична информация от дневника на Бил Клинтън и научил за агент на КГБ с инициали Х.К.


image
На щат в публичния дом на НКВД/КГБ


image

Почему Сталин запретил убивать Гитлера

Възпитаничка на руската театрална школа, тя става „кинодива” №1 за Хитлеровите кинематографи. Нейни близки приятелки са Ева Браун, Магда Гьобелс и съпругата на Гьоринг Ема Зонеман. Но най-важното е, че сам Хитлер обичал Олга дотолкова, че я поставял над известните тогава Марика Рок и Зара Леандър. В Русия обаче филми с нейно участие никога не са показвани. В същото време остават предположенията, че е била дълбоко законспириран агент на руското разузнаване и регулярно поддържала връзки с НКВД. По този повод една от бившите разузнавачки Зоя Воскресенска пише: “Днес категорично е ясно едно – кралицата на нацисткия райх Олга Чехова е била една от тези, които героично са се борили с фашизма на тихия фронт”.

image
           http://www.zarubezhom.com/Images/chekhov-bronstein.jpg

Чехов е ярък пример за това, как човек ако има талант, той няма нужда да се учи. Чехов, в училище (гимназия) имал по руски и литература оценки само "4", както и по немски език, да речем, - "5". А в Института Чехов учи по медицина. Това е, Чехов не е завършил никакъв Литературен институт, катко и хладилния техник Айнщайн, както десетките хиляди съветски писатели, от която дори няма памет,... може би защото са били бездарни?

Какъв набор от качества, трябва да имаш, за да стане велик писател? 1). Taлант? 2). Еврейска кръв, или пламенен борец срещу антисемитизма. 3). Да имате достатъчно пари, за да може да не работите а да пишите. 4). А ако нямате пари, за да бъде в състояние да не работите и да пишете, трбва да сте хомосексуалист. И всичко това трябва да се комбинира в един човек!


www.uznai-pravdu.com/viewtopic.php


Как Книпер става Чехова

Фамилиите Книпер и Чехов се събират преди повече от сто години, когато Антон Павлович Чехов се жени за актрисата Олга Леонардовна Книпер. Малко преди това, през 1897 г., в семейството на брат й Константин се ражда момиченце, което в чест на леля си е наречено Олга. Младата Олга от детството си е безумно красива, много се интересува от театър и когато навършва 18 години, баща й, известен петербургски чиновник, я изпраща в Москва под крилото на знаменитата й леля. И през лятото на 1914 г. тя вече играе в театъра на Станиславски - във “Вишнева градина”, „Три сестри”. Имала много достойнства - красива, умна, с големи артистични способности, но умението й да побърква мъжете стояло над всичко. Всички млади актьори били безумно влюбени в нея и най-вече двамата племенници на Чехов – Михаил и Владимир. Тя вече била влюбена в Михаил, виждайки го на сцената на „Малий театър”.

„Загубвах ума си по него” - признава в мемоарите си ”Стрелките на часовника ми вървят обратно”. И още през есента на 1914-а, за ужас на семейство Чехови, те се женят тайно – тя е на 17, Михаил на 23. Другият брат, Владимир, се самоубива от нещастна любов. Едва след една година, когато вече Михаил е един от най-известните руски актьори, родителите му признават този брак. През 1916 г. се ражда дъщеричката им, по традиция също Олга, но всички я наричат Ада. Отношенията им обаче стават все по-напрегнати. Михаил Чехов започнал направо да води любовниците си у дома, при жена си. Голяма роля за това играе майката на Михаил, която така и не може да се примири с този брак.

image


„Държавна актриса” на Райха

Олга решително зачерква семейния живот и в началото на 20-те години заминава за Германия. Първи роли в театъра, покана в киното – и за руската актриса изведнъж започват да се надпреварват местните кинорежисьори, макар че не знае нито дума немски. Но в Германия на власт идват нацистите и девойката с руска фамилия изведнъж станала... ”държавна актриса” на Третия райх и любимка на Хитлер. Макар и да носела фамилията на знаменития писател, моминското й име било Книпер, немско. Така че проблем в нацистка Германия не трябвало да има и тя наистина няма. Но и фамилията Чехова не изоставя, защото през ХХ век Антон Чехов се възприема вече не само като велик руски писател, но и като световен класик. А и тя страстно мечтае да бъде Чехова – всъщност да бъде едноименница на жената на Антон Павлович, великата актриса Олга Книпер-Чехова. Безспорният й талант не остава незабелязан.

Без никаква подкрепа, без език, красива и умна, Олга прави главозамайваща кариера. Сантименталната немска публика я признава и се влюбва в нея. Предложения за роли се сипят отвсякъде. Младата актриса снима по 6-7 филма годишно, а след появата по кината на „Мулен Руж” се събужда знаменита. През 1923 г. приема немско гражданство.
Тя вече е една от звездите на немското кино, а след идването на власт на нацистите и званието „Държавна актриса” е повече от обяснимо.

За запознанството си с фюрера Олга разказва: През януари 1933 г. Хитлер вече е райхсканцлер, а доктор Йозеф Гьобелс – райхсминистър на народната просвета и пропагандата, бях поканена на прием у г-н министъра на пропагандата. Присъства и фюрерът... Първоначалното ми впечатление за него е: свенлив, нерешителен, макар че се държи с дамите с австрийска любезност. Поразително, почти недостижимото му превръщане от многословен принудител във фанатичен подстрекател, когато е сред масите.

От арест я спасява лично Хитлер

Носели се слухове, че между нея и Хитлер има не само приятелство, макар че актрисата опровергава постоянно тези намеци и се озлобява, когато я разпитват за това. Наистина в главната квартира на Фюрера за нея винаги имало приготвена отделна стая. И тя действително е негова фаворитка, но той й симпатизира като актриса. Тя е много красива, популярна жена и се ползва с успехи сред мъжете, включително и пред Гьоринг.

Но има и двама души, които не я обичат – това са Химлер и Гьобелс. Последният се опитва да й се подмаже, но му отказват. Тя реагирала доста остро и пише: „Опитва се да се отърве от комплекси, предизвикани от кривите му крака и дребната, абсолютно негерманска фигура, и използвайки поста си на министър, се стреми да преспи с всички пораснали и оформени актриси”. На един от приемите Гьобелс успява да я провокира, за което тя едва не плаща с живота си. В Берлин организират прием по случай бъдещото превземане на Москва от фашистите. Оленка блести – ухажват я най-известните германски мъже. Изведнъж неизвестно откъде до нея се появила фигурката на Гьобелс: „Как мислите, Олга, ще празнуваме ли Рождество в Москва?” Чехова отсякла: „Не, няма да празнуваме”. Гьобелс се поинтересувал защо. На което Чехова, без да й мигне окото, отговорила: „Пред опасността руснаците ще се солидаризират както никога!”

image
       
Штирлиц наш! - Jewish News. Штирлиц - Янкель Пинхусович Черняк


Евреи в советской разведке


Олга играе в немски театър, в киното, става популярна, но не си позволява гръмогласни изяви за политиката. Участва в състава на агитбригадите на немската армия на Източния фронт. Напълно е лоялна към немския режим. Но Химлер все пак я подозира. През пролетта на 1945 г. той, за когото Чехова пише: „Прилича на земемер в пенсия… тъпче на едно място и се чувства явно не в своята чиния и когато ме види с дълбоко деколте, се вкаменява от изумление” решава, че фрау Олга най-накрая е прекалила и трябва да бъде арестувана. Тя обаче веднага е уведомена за плановете на „земемера”.

В едно прекрасно утро Химлер с подчинените си чука на вратата й. Домакинята любезно кани господата да влязат. Химлер прекрачва прага на гостната и замира. В креслото, пиейки кафето си, седял самият Хитлер… Химлер се извинил и се сбогувал. А Хитлер често й повтарял: “Фрау Чехова, взел съм ви под крилото си, защото иначе Химлер ще ви прибере в своите мазета”. Знаел ли е той нещо за “другата” й работа и ако е знаел, защо не й е попречил? Или е бил толкова самоуверен, че не допускал, че такава беззащитна жена го лъже?

… агент на Берия?

Официално обвинение на Чехова в Германия не било предявено. Но се носят слухове, че „държавната им актриса” е шпионка на Сталин. Самата Чехова нито веднъж не отворила тази тема. В полза на тази версия обаче говорят много факти. Преди отпътуването й за Германия я извикали в разузнаването „за консултация”. А синът на Берия, Серго Гегечкори, пише, че Чехова работила за баща му: „Чехова беше свързана с баща ми много години… Аз зная кой я е вербувал и с каква цел е направено това, но не смятам, че съм в правото си да говоря с такива подробности за биографията на разузнавачката”. И не се учудвам, че органите на Държавна сигурност на бившия Съветски съюз, а после и на Русия не са потвърдили участието й във войната като разузнавач. Най-вероятно няма и никакви документи за това. Обяснението е много просто – моят баща нито тогава, през 1945-а, нито по-късно е искал да я разсекретява. В картотеките на Държавна сигурност липсват хиляди имена на такива хора. Баща ми беше убеден, че “истинският нелегален не трябва да фигурира в списъците на апаратчиците”.

След превземането на Берлин офицери от Червената армия арестуват Олга Чехова и я изпращат в Москва. „В столицата я разпитват във вътрешния затвор на НКВД. Говорят, че Берия лично присъствал на разпита” - разказват очевидци. Макар и арестантка, успяла да се разходи из града. Тази разходка обаче запомнила за цял живот. На улицата към нея притичва момиче, което извиква „Предателка” и я заплюва в лицето. „Разпитвали я, а след това я освободили – това не е ли факт в полза на това, че Чехова е била агент на НКВД - споделя бивша разузнавачка. Та нали по това време невинните хора ги разстрелват за най-малките подозрения! А фаворитката на Хитлер изведнъж е освободена! Странно! Така през 1945 г. Чехова благополучно се завръща в Германия. За работата й в разузнаването съветските ръководители все пак й се отблагодарили, осигурявайки й приличен живот. Но подозренията остават. Следвоенният западен свят подозира Олга Книпер-Чехова не само в това. По това време битува още една версия – че е двоен агент – на Хитлер и на Сталин.

През всичките останали години, живеейки в Берлин, тя мечтае да се завърне в Родината си, пише писма на роднините си, на приятели. Но те, изплашени от последиците от общуването с „приятелката на Хитлер”, й отговарят, че още е рано да се връща. И тя никога повече не отива “там, където не приемат предатели”.

image
http://sportove.net/wp-content/uploads/2014/11/stranica6-300x195.jpg

  Шарапова понесе огромна загуба, за да изпълни повелята на Путин

Бившата нежната половинка на Григор Димитров – Мария Шарапова бе принудена да понесе сериозна загуба, за да изпълни изискванията на нов закон, наложен от президента на Руската Федерация Владимир Путин.Както е известно, като отговор на санкциите от страна на Запада, Русия въведе закон, според който всички руски граждани, имащи и американски паспорт, трябваше да декларират активите си до 4 октомври и да плащат двойно по-високи данъци. Самата Шарапова има двойно гражданство и много американски медии с ехидност прогнозираха, че тя ще върне руския си паспорт, за да спести пари. Това обаче се оказаха празни надежди. Агент Маша се завърна в националния отбор на Русия


image
www.7sportnews.ru/uploads/posts/2014-06/1403121518_patriotka.jpg
image


Цял живота са ни учили, че религиозните идеи трябва да носят добро. Но се оказва че доброто за религиите е негов антагонист. Как иначе да се разберат, религиозните водачи на юдаизма насърчаващи своите жени - юдейки на борба срещу не-евреите чрез измама и съблазняването? Ние сме изненадани и шокирани. Духовните наставници на Израел призоват публично за своите невести за борба на предната легловия фронт и я обявиха за най-важната от мицвите (от иврит Мицва. - Предписание, заповед, команда). За половата мобилизация, обявена върху сексуалния фронт, са призовани самотни,лесбийки, млади, стари и омъжени ...

image




image
       http://apocalypse-2012.com/img/new/reform-1.png

retro.bg/

image


image

30 августа 1860 г. родился Исаак Ильич ЛЕВИТАН

http://www.liveinternet.ru/







Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8744434
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930