Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2017 21:43 - САЩ вече не са демокрация, те са олигархия
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 600 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.01.2017 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да видим как е сега в САЩ през погледа на неколцина уважавани американци.

Първо, на журналиста Джеймс Райзън от „най-демократичния вестник“ – “The New York Times”, автор на книгата „В състояние на война: Тайната история на ЦРУ и на правителството на Буш“.[Вж. James Risen – “State of War: The Secret History of the CIA and the Bush Administration”, Free Press, New York, NY, 2006 г.] След него – на колегата му от същото издание Чарли Савидж, носител на наградата „Пулицър“ за 2007 година като коментатор на вестник “The Boston Globe”. Неговото изследване на връзките между военнопромишления комплекс на САЩ и политическите елити, озаглавено „Властови войни: Вътре в президентството на Обама след 11 септември 2001 г.“ е смятано за откровение, доказващо, че вече не съществува американска демокрация.[Вж. Charlie Savage – “Power Wars: Inside Obama’s Post-9/11 Presidency”, Little, Brown and Company, New York, Boston, London, 2015 г.]

Следва Дана Прийст, която от близо 30 години работи в “The Washington Post” и е съавторка на политико-икономическото разследване „Строго секретната Америка: Възходът на новата американска държава на службите за сигурност“.
[ Вж. Dana Priest, William M. Arkin – “Top Secret America: The Rise of the New American Security State”, Little, Brown and Company, New York, Boston, London, 2011 г.] След нея – познатият от посещенията си у нас и любим на комунистическите псевдоикономисти, като Сталинка „Кристалина“ Георгиева, да речем, теоретик Джефри Сакс, професор по икономика в Колумбийския университет в Ню Йорк.

Накрая, но не на последно място по важност на онова, което споделя, е Алън Грейсън – повече от 4 години пратеник на Флорида от Демократическата партия в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

Те проговарят в предаването „Преизчисление – от Обама до Тръмп“ с водещ Марван Бишара, което телевизия “Al Jazeera” представи на 19 януари 2017 г.

www.youtube.com/watch

Верният отговор в спора дали САЩ са олигархия или плутокрация, е: И двете, както твърди конгресменът Алън Грейсън. Никой не смее да признае, че имаме работа с диктатура на парите, притежавани от тесен кръг свръхбогати люде. Те представляват световна номенклатура и се намесват в политиката на почти всички държави на планетата. За тези твари животът на народите няма никакво значение. Единствено важни са целите, които преследват.

Какво би казал Давид Драш, бившият главен равин на Париж, който преди 170 лета се покръстил? Навярно отново щеше да зададе въпроса:

„Какво могат да свършат най-мъдрите мерки на властите във всички страни срещу широкообхватната и перманентна конспирация на един народ, който като обширна и здрава мрежа се е разпрострял върху цялото земно кълбо, и който насочва мощта си, за да обсеби всяко случващо се събитие, стига да е в интерес на името Израел?“[David Drach, Chevalier, P. L. B. – “De l’Harmonie entre l’Eglise et la Synagogue”, Tome premier, Editeur Paul Mellier, Paris, 1844 г., стр. 79.]

Да попитам: Какво би могъл да стори президентът Доналд Тръмп, който се намира под чехъла на ционистите? Нали затова го принудиха да назначи своя зет, еврейския активист на ционисткото движение Джаред Кушнър, съпруг на дъщеря му Иванка, приела юдаизма? Без решението на могъщото еврейско и произраелско лоби „Козът“ щеше да развява перчема си по вашингтонския “Pennsylvania Avenue” и да гледа Белия дом през крив макарон.

Той, милиардерът, от когото се очаква да управлява в името на богатите, предлага само социалистически мерки. Зарежете онова, което плещеше по време на предизборната си кампания. Не обръщайте внимание на указите, които подписва. Не е работа на добре организирана капиталистическа държава да се превръща в предприемач и да се грижи за създаването на работни места. Това е социализъм.

То издава отсъствие на пазар и управление на една висша номенклатурна класа единствено в интерес на нейните представители. Точно както беше тук и продължава да е днес. Както стана във всички уж бивши социалистически страни и на първо място в СССР, превърнал се в Руска федерация. Не е ли все едно как ще наричат Номенклатурия?

На всичко отгоре мерките, които Тръмп възнамерява да приложи – сигурен съм, че не са негово изобретение – представляват капка в морето на безработицата. Икономиката на страната е закъсала отдавна. Преднамерено я водеха към фалит. Навсякъде по света се намират осъзнати и мислещи хора, които виждат истинската картина и дори иронизират напразните и безплодни усилия на Рейгъновци, Клинтъновци, Бушовци, Обамовци и Тръмповци.

В случая ще представя оценката на германска журналистка, направена в предаване на правителствената телевизия “Deutsche Welle”, за която следва да предполагаме, че е на страната на „десния“ нов наемател на Белия дом. Все пак „дясната“ комсомолска активистка Ангела Меркел и нейните „християн-демократически“ другари имат числено превъзходство в коалицията, обединила „левицата“ и „десницата“.

Като коментатори, редом до водещата Мелинда Крейн, главна политическа кореспондентка на “Deutsche Welle”, думата взимат Том Гоелер – експерт по сигурността и Улрике Херман – икономическа редакторка на берлинския всекидневник “Die Tageszeitung”. Предаването се състоя на 19 янураи 2017 година.

www.youtube.com/watch


САЩ са бивша империя, икономически слаба страна с тоталитарно управление на една партия – комунистическата. При това силно зависима от настроенията и волята на ционистите. Водят ги „първа икономика“ на земята и „единствена свръхсила“, както навремето СССР. Всички нещастници, които бяхме принудени да обитаваме огромния съветски концлагер и не се отказваме да научаваме и мислим, отлично знаехме, че това беше тежко болен колос с прогнили глинени крачка.

Както преди дни прогнозира в едно от изданията на неоконсерваторите евреинът Анатол Лийвен, професор в Джорджтаунския университет в Катар и член на Фондацията „Нова Америка“ във Вашингтон,[Един от инкубаторите за интернационални мръсници, основан от неоконсерваторите – до един бивши комунистически екстремисти.] „може би ужасната перспектива за САЩ е да бъдат глобална суперсила с вътрешна политика като тези във Филипините и Аржентина“. И стига до заключението, че „САЩ е олигархия“, запътила се към Третия свят.
[“Is America Becoming a Third World Country?” by Anatol Lieven, “The National Interest”, nationalinterest.org, Washington, DC, January 13, 2017 г., online: http://nationalinterest.org/feature/america-becoming-third-world-country-19050]

„Когато бях икономически наемен убиец“ – продължава Джон Пъркинс, – „едно от нещата, които вършехме, беше да предоставяме огромни заеми на тези [закъсали] страни. Но в действителност парите никога не отиваха в държавите. Те отпътуваха към нашите големи корпорации, за да изграждат инфраструктура в тези страни. А когато правителствата не можеха да изплащат своите дългове, настоявахме да приватизираме техните водоснабдителни системи, канализационните им мрежи, техните системи за електроснабдяване.

Сега виждаме съвсем същото да става в Съединените щати. Флинт, щата Мичиган, е най-добрият пример за това.[Замърсиха водата във водоснабдителната мрежа на града, за което своевременно и надлежно информирах в тази медия.] То не е империята САЩ. Това е една корпоративна империя, отбранявана и подкрепяна от американската армия и ЦРУ. Но това не е американска империя. Тя не помага на американците. Експлоатира ни по същия начин, по който беше свикнала да експлоатира всички онези страни по света.“
[ “Vote and Then Act in Favor of Democracy” by John Perkins, “John Perkins”, johnperkins.org, Seattle, WA, 23 February 2016 г., online: http://johnperkins.org/global-politics/vote-and-then-act-in-favor-of-democracy]

Нещо да ви напомня тукашното дередже? Нима преди година не забелязах и не изтъкнах: И Хитлери Клинтън, и Доналд Тръмп обещаваха да оправят… инфраструктурата на САЩ. Обикновен държавен капитализъм – социализъм.

Надявам се все някой да е запомнил точната, макар и неизчерпателна дефиниция на комунизма, формулирана от Александър Зиновиев. Поне според мен той пръв изтъкна, „веднъж установена, комунистическата организация може да съществува без компартия, без марксистка идеология и дори с многопартийна система.“[Сюзан Лабен – „Тайният план за завладяване на Европа“, Издателство Монархическо-Консервативен Съюз, София, 1993 г., стр. 60.]

В САЩ това е станало доста преди Европа. Скоро след като тази система била наложена в Русия, а след това в Монголия.

Имате ли представа как през есента на 1932 година сакатият еврейски социалист Франклин Делано Рузвелт е бил назначен за стопанин на Белия дом? Използвали системата „Тамани Хол“. Обяснявал съм откъде произлиза названието й и какво представлявала тя. Накратко, наричали Тамани Хол седалището на нюйоркската община през първата половина на ХХ век. Тогава лидерите на еврейската организирана престъпност в града – все имигранти от Руската империя, по-малко от Германия и Австро-Унгария, извили ръцете на синдикалните лидери. И започнало масовото принудително участие на работниците на избори. Оттам и синдикат като нарицателно за организираната престъпност.

Та в разгара на икономическата криза, при смазващата безработица, през 1932 година из целите Съединени щати събирали безработните в бригади за гласуване и ги отвеждали с камиони до избирателните бюра. Известно е, че при „избирането“ на Рузвелт били счупени рекорди. Някои безработни гласували по 12, 13 даже 15 пъти!

Дни след като влезе в Овалния кабинет, новият стопанин на Белия дом обяви, че „ще предприеме мащабно разследване на изборните измами“ през ноември миналата година… Чуруликанията[Tweets. Тоест, оповестяване чрез т. нар. социална мрежа “Tweeter”.] на президента в сряда [25 януари т.г.] не заявиха специално желание за преразглеждане на президентските избори през 2016 г., на които той победи в електоралната колегия, независимо, че Хилъри Клинтън спечели с повече от 3 милиона гласа.

Ще настоявам за голямо разследване на ИЗБОРНИТЕ ИЗМАМИ, включително на онези, регистрирани да гласуват в два щата, на тези, които са извън закона, и… даже на онези, които са регистрирани да гласуват, но мъртви (а мнозина – от дълго време). В зависимост от резултатите ще укрепим процедурите за гласуване!“ – написа той в две послания.“[“Trump plans ‘major investigation into voter fraud’ amid groundless claims: President says he will seek inquiry into voters ‘who are illegal’ and dead people after White House says he still believes millions voted illegally” by David Smith and Ben Jacobs in Washington, “The Guardian”, theguardian.com, London, Wednesday, 25 January 2017 г., online: https://www.theguardian.com/us-news/2017/jan/25/donald-trump-voter-fraud-investigation-illegal-voting]

Напомня една повест на Николай Гогол. И това е „демократичният пример“, който човечеството е длъжно да следва във фазата на глобализацията? Халал да ви е! Не случайно само комуняги и ченгета станаха „евроатлантици“. Гнусно!

Такива работи. По същото време – началото на трийсетте години – в Съветска Украйна – страната на Ленин, еврейските болшевишки комисари планомерно и систематично изтребвали християнското население. На първо място – трудовото селячество. След година-две Рузвелт щял да се възползва от „светлия“ опит на своите съветски съидейници и на бъдещия си съюзник Йосиф Сталин… Уинстън Чърчил – един от създателите на концентрационните лагери – изпробвал по-мек вид на тази репресия по-рано – по време на Англо-Бурската война в юга на Африка…

diagnosa.net/Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 5602258
Постинги: 4190
Коментари: 1141
Гласове: 1514
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31