Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. zaw12929
10. hadjito
11. sparotok
12. bosia
13. getmans1
14. rosiela
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. zaw12929
10. hadjito
11. sparotok
12. bosia
13. getmans1
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
22.05.2018 21:42 -
Знаете ли какво е "джиджи папо"?
Автор: mt46
Категория: Рецепти
Прочетен: 2745 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 22.05.2018 21:43
Прочетен: 2745 Коментари: 5 Гласове:
18
Последна промяна: 22.05.2018 21:43
.
.
.
Джиджи папа
Снимка: gotvach.bg ‹› "По-различен вариант на любимите ни пържени филийки, който определено трябва да опитате"
Необходими Съставки
Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното мляко (на струйка), содата за хляб и солта.
Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.
Готовите филийки се поръсват с пудра захар.
ПП: Така баба и майка ми /Бог да ги прости!/ наричаха пържените филии - "джиджи папо". Ако имате стар, сух хляб, може да го оползотворите по този начин... Вместо мляко може да сложите вода. Пудрата захар не е задължителна...
.
.
Джиджи папа
Снимка: gotvach.bg ‹› "По-различен вариант на любимите ни пържени филийки, който определено трябва да опитате"
Необходими Съставки
- хляб - 1 бр.
- брашно - 3/4 ч.ч.
- яйца - 4 бр.
- прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
- масло - 250 гр.
- сода - 1/2 ч.л.
- сол - 1/2 ч.л.
- пудра захар - 1/2 ч.ч.
Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното мляко (на струйка), содата за хляб и солта.
Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.
Готовите филийки се поръсват с пудра захар.
ПП: Така баба и майка ми /Бог да ги прости!/ наричаха пържените филии - "джиджи папо". Ако имате стар, сух хляб, може да го оползотворите по този начин... Вместо мляко може да сложите вода. Пудрата захар не е задължителна...
Няма коментари
Търсене