Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2014 19:02 - Навуходоносор, Адам Вайсхаупт, пророк Еремия и Първи май
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1166 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.03.2014 17:42


 
От Уикипедия, свободната енциклопедия, четем дословно:
«Илюминати (от латински: illuminati — просветлени, озарени) е общото наименование на няколко тайни групи, съвременни или исторически, реално съществували или измислени, разкрити или предполагаеми. Основано от Адам Вайсхаупт на 1 май 1776 г.
Под илюминати обикновено се разбират баварските илюминати, най-голямото и най-могъщото от всички тайни общества в света. Целта им е да установят контрол над хората, световните ресурси и да променят из основи съществуващия ред.
...
С баварските илюминати и останалите тайни общества се свързват многобройни теории на конспирациите. Най-често като техни цели се сочат желание за световно господство и/или пълен контрол над човешките, научните и финансовите ресурси. През 1797 г. свещеникът Огюстин де Барюел публикува в Хамбург своя роман с продължение "Спомени, които да послужат за историята на якобинството", описващ глобален заговор с участието на многобройни тайни групи, координирани от илюминатите, в резултат на което е проведена Френската революция. Според де Барюел следващата им цел е унищожаването на християнството, държавата и обществото като такива. Сред участници той споменава розенкройцерите, тамплиерите и якобинците. Де Барюел характеризира Вайсхаупт като "отвратителна приумица на природата" и го смята за главния виновник за действията на тайните общества. По същото време, независимо от него, Джон Робисън, шотландски професор и бивш масон, започва да публикува книгата си "Доказателства за тайния заговор срещу всички религии и правителства на Европа". Той прочита книгата на де Барюел, и започва да го цитира в своя трактат. Робисън цели да докаже съществуването на заговор, който има за цел да заменени всички религии с хуманизма и да създаде единно световно правителство.
image

Обратната страна (гръб) на държавния печат на САЩ


Привържениците на теорията на конспираците обръщат внимание и на влиянието на илюминатите върху революцията през 1917 г. в Русия. Много изследователи на масонството разглеждат баварските илюминати, които се стремят към разрушаване на нациите и дестабилизация на държавата, като вдъхновители не само на анархизма на Бакунин, но и на самия марксизъм. Отбелязват също и съвпадението на празника 1 май с датата на основаване на Ордена. Лансира се и версията, че много от бащите на нацията на САЩ, са не само масони, но и илюминати. На обратната страна (реверса) на държавния печат на САЩ е изобразена недостроена пирамида с Всевиждащото око, символът на илюминатите, над нея. Около пирамидата има надписи "Начинанието е успешно" и "Нов ред на епохите". Аналогично изображение има и върху еднодоларовата банкнота. »
(бел. Н.Т. - подчертаното мое)
Евреите тенденциозно от векове омаловажават не случайно, станалия по-късно християнски празник, денят на пророк Еремия – Първи май. Идеята на Адам Вайсхаупт е била за тях "манна небесна". Пророк Еремия, живял около 600 години пр. Хр. бил страстен изобличител на на юдейските "пророци" на своите съвременници и дълбок прорицател за идващите събития през вековете. Неговата „Книга на пророк Еремия” е включена в Стария завет. Той предсказвал, че вавилонският цар Навуходоносор ще завладее и съсипе Йеросалим, а народът му ще бъде пръснат по света, за да изстрада в робство свойте грехове. Преселил се в Египет, предсказвал идващата гибел и завладяването на Египет. Бил убит с камъни.

(Вж. по-долу в Навуходоносор в Библията, че „Книга на пророк Еремия” не включена, а е включена само „ Книгата на пророк Даниил”. Всред юдейството Даниил е признат чрез свидетелството на Йосиф Флавий през I в. на нашата ера за “най-великия от пророците”, “защото не само предсказва бъдещи събития, както правят другите пророци, но дава и точното време на тяхното изпълнение”[1]. В Талмуда Даниил е адмириран “като най-мъдрия и най-могъщия от всички люде”[3], а за пророк Еремия - библейския изобличител на еврейските грехове нито дума – бел. Н.Т.)

В бита на българите срещу празника на свети пророк Еремия става гоненето на змии и гущери. Съществува поверие, че змия влезе ли в къщата, някой ще умре. Деца и възрастни жени бият по тенекия с желязна пръчка и нареждат:
Бягайте, змии и гущери,
утре е Еремия,
ще ви връзва с ремъци,
ще ви стяга с конопци.
или
Еремия по поле,
а вси змии у море...
На много места в страната ни, рано преди изгрев слънце на Еремия, бездетни и болни жени излизали на полето и се търкаляли голи по тревата. Момите също се търкаляли, като пеят и наричат за омъжване. Също преди изгрев в полето отивали стари и млади и оставяли по храсталаците червени конци или парцалчета от дрехите си за здраве и сбъдване на желанията им. Събирали цветя и билки, потапяли ги във вода да престоят една нощ и после с нея миели косите си, за да не ги боли главата или против косопад. Също правели „майосана ракия”, като в бутилка ракия поставяли листа от различни билки и след това пиели.

Пак от Уикипедия, свободната енциклопедия, четем:
«Навуходоносор II
цар на Вавилон

Навуходоносор II
image
Роден: около 634 пр.н.е.
Починал: 562 пр.н.е. (на около 72 години)
Навуходоносор II е вавилонски цар, син на Набопаласар, основател на Нововавилонското царство.
Навуходоносор e най-значимият владетел на това царство, който разширява значително територията на държавата.
Счита се, че той построява Висящите градини на Вавилон - едно от седемте чудеса на света.
Име

Името му на акадски Nabы-kudurri-uЯur означава „Бог Наву, закриляй моя първороден син“. На иврит се пише נבוכדראצר, а в Септуагинтата - Ναβουχοδονοσορ.
Навуходоносор II е известен и с италианското име „Набуко“, по едноименната опера на Джузепе Верди.
Историята с кивота

След превземането на Йерусалим и сриването на Соломоновия храм от Навуходоносор II кивота изчезва и оттогава за неговото местонахождение в продължение на повече от 2500 години се носят неизброими на брой взаимноизключващи се легенди, като най-популярната, но и недостоверна е, че той е в Етиопия отнесен още от Савската царица.

Навуходоносор в Библията

В Библията Навуходоносор е представен основно в Книгата на пророк Даниил, където е разкрит от една страна като безбожен тиранин, който впоследствие се разкайва, а от друга страна е представен от пророците като божий инструмент за наказание на Израел за неговите грехове.
Източници

§ Навуходоносор (Български Библейски речник)
Вижте също


§ Вавилонска кула

§ Операта Набуко от Джузепе Верди

§ Газопровода "Набуко"
Външни препратки

§ Навуходоносор (според дъновистите)
Няма човек в света, който да не се отзовава на Божественото. То се проявява във вид на милосърдие. Дето е милосърдието, там почвата е обработена. Без него човек е подобен на пустиня. Казва се, че пустинята нищо не ражда. Тя е бездетна жена. За бездетния се казва, че е жесток. Като знаете това, пазете се от жестокостта, която спъва човешкото развитие. Когато Навуходоносор завладял Йерусалим, решил да посети еврейския храм. Като влязъл вътре, той видял, че близо до храма клокочела кръв. Крайно учуден от това, той извикал свещениците да ги пита отде иде тая кръв. Те му отговорили, че причината за кръвта се дължи на жертвите, които евреите принасяли на Бога. Значи кръвта била от животни. Навуходоносор взел една чаша, пълна с кръв, и я сравнил с тая на животните. Оказало се, че кръвта около олтара не била животинска. Настоял да му кажат истината. Какво излязло? Той разбрал, че преди година в тая местност живял един добър, благочестив свещеник на име Захарий, който често им говорел, че не живеят добре. Те го намразили и за да се освободят от него, го убили. Ядосан, Навуходоносор заповядал да убият всички свещеници и да турят телата им в кръвта, която клокочела. Обаче кръвта не престанала да извира. Тогава той заповядал да убият много деца и да ги хвърлят в кръвта. И след това кръвта не престанала да извира. Чудел се Навуходоносор каква е тая кръв, че от нищо не се насища. Най-после заповядал да убият много моми и момци. Кръвта пак не престанала да тече. Дълбоко замислен, Навуходоносор си казал: “Чудно нещо, само един човек убит и кръвта му с нищо не може да се насити! Тогава как ще се насити кръвта на хилядите невинни хора, които аз убих?” Той се разкаял за погрешката си и заплакал. Няколко сълзи паднали на мястото, отдето извирала кръвта. Каква била изненадата му, когато кръвта престанала да клокочи. Само една сълза била в състояние да утоли кръвта на убития Захарий. Питате: “Защо плаче човек? Какво е предназначението на сълзите?” Една сълза, излята от окото на човек, може да го спаси от престъплението, което е извършил. Тя е сълзата на милосърдието. (35, с. 51)

Така че каква 1886 година, какъв 1 май, какъв САЩ, какво Чикаго, какъв Втори интернационал - 1889, каква Международна конференция на социалистите в Амстердам - 1904, каква работническата класа, какъв социализъм, какъв комунизъм...!!!
На 1 Май Адам Вайсхаупт (1 май 1776 г.) просто е поставил началото на тайните ложи на илюминатите!

И те го празнуваха, празнуват това и днес!

Рожденният ден на илюминатите!                                          /ПЛЕВЕН ОНЛАЙН ПОРТАЛ

Д-р инж. Никола Тодоров  
                                 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8743684
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930