Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2016 17:24 - МИСТЕРИОЗНИ ФАКТИ ЗА МАЧУ ПИКЧУ, КОИТО НЕ ЗНАЕТЕ
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1924 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.12.2016 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Призрачните руини на Мачу Пикчу са мечтана дестинация за всеки турист. Те са една от най-големите атракции на Южна Америка и най-известната останка от загиналата Империя на инките. Точно и поради тази причина са щателно изследвани и добре проучени. Въпреки всичко тайнственият град в облаците продължава да разкрива своите тайни всяка година и все още има факти, които изумяват учените. Ето и няколко от тях.

Кой е живял в Мачу Пикчу


image

Учените все още не могат да си обяснят защо Мачу Пикчу е бил построен и каква е била неговата функция. Последни находки обаче разкриха, че той е имал религиозни функции и е бил духовен център за инките и в него живеели основно жреци и техните семейства.

Кой е открил града в облаците


Днес се смята, че градът е намерен от професора от университета Йейл Хирам Бингам, но истината е, че за да стигне до Мачу Пикчу, той се е водел по записките на холандски изследователи, били на мястото век по-рано.

Мистериозните статуи

Първите описания на Мачу Пикчу споменавали, че в центъра на града се издигали две огромни статути – едната от камък, другата от злато. Те обозначавали гроба на последния инкски император – Пачакути. Монументите изчезват малко след появата на Хирам Бингам на мястото. Днес местоположението им е неизвестно.

Терасите на Мачу Пикчу

image


Дълго време се смяташе, че терасите, разположени около древния град, се използвали за земеделие, но последни проучвания показаха, че тяхната функция била да балансират града да не пропадне в пропастта под него.

16-те фонтана

image


В целия град на инките са разпръснати 16 фонтана, от които жителите някога си набавяли вода. Тя не е изворна, а е доведена до града с уникална инженерна система. Те действат и до днес, а учените все още не могат да повярват на способностите на древните инки.

Каменната кариера

Малко известен факт е, че в източния край на Мачу Пикчу има каменна кариера. Добиваният там материал бил толкова качествен и известен, че е използван за строеж на храмове и дворци в цяла Южна Америка.

Системата срещу земетресения

Друг факт, изумил днешните учени, е, че Мачу Пикчу имал уникална система против земетресения, която действа и до днес. Древните инки използвали специални дялани камъни, които поемали земните трептения, с което правели сградите изключително устойчиви.

image

Сатурновата матричка е създадена върху основата на божествената матричка от негативна цивилизация ревесирайки словото/кодовете на холограмата за да манипулират, насочват съзнанието( което създава реалноста) към шахматната матрица.
Негативната извънземна програма и управляващият елит не искат земното население да се развива в по-високите честоти, както и да има достъп към достъпни за момента органични бъдещи времеви линии. За да се противопоставят на планетарния подем и да скрият течащата бифуркация, те поддържат своята желязна хватка над човечеството и агресивно насаждат всякакъв разсейващ хаос, успоредно с дневния ред на трансхуманизма.
Знамето на трансхуманизма се проявява под всяка форма на биологично залавяне и изземване на съзнанието с помощта на технологични, синтетични и цифрови методи, които се опитват да задигнат енергията на съзнанието, която съществува в органична материя.
Тази цялостна стратегия създаде набор от изкуствени честоти и технология за картографиране на мозъка, копирайки цялата божествена земна реалност във виртуалните реалности, като така се надяват да завземат пълен контрол.


Изненадващи връзки между инките и египтяните

image

1. пирамиди египетски и СТАРИ инките / предварително инките ... Каменнite пирамиди и стъпаловидни пирамиди в пустинята край реките са съобразени с посоките на света. И в двата случая починали са били погребвани вътре.


image
image
2. Както в Египет и инките са ... мумифицирани мъртвите си, символ на живота след смъртта. Мумиите са били погребани вътре в пирамидите, често с предлагане на храна и лични вещи. И двете култури са вярвали в живота след смъртта.

3. Mумиите са със скръстени ръце както при египтяни така и при инките. Това е трябвало да покаже състоянието на "баланс", че смъртта е въведена като живеят балансиран живот. Двата клона означават противоположности в баланс, а лявата и дясна страна кръст.

image


4. Погребална маска от злато както при египтяни, така и при инките. Златни маски на своите мъртви, символизиращи влизането обратно във вечността от "другата страна" на завесата, най-високата жилището в небето, това което е вечно и духовно, за разлика от земята, която е временна и физическа. Също така се пренася в алхимичен смисъл идеята, че докато са тук, тези вечни души вземат човешка форми

image


5. КОЛИЕТА противоположни ЖИВОТНИ

Както египтяни така и инките / предварително инките ... украсявали мъртвите си със златни огърлици, чиито краища са оформени от главите на близнаци животни, изглед, символизиращ нашите / балансирани животински сили на човека и в състояние на равновесия в мир на мястото на власт и вечността. Това състояние "баланс" е като постигане на алхимическа трансформация, оттам златото.

image
6. каменна зидария е ПОДОБНО както на египтяни и инките / предварително INCAS ... облицовките са много сходни / 

image

7. Като египтяните и стари инките / предварително INCAS ... са строили с такава точност, че парче хартия едва се побира между камъните. Често без хоросан. Това символизира желанието да се постигне съвършенство, или близостта до съвършенство, което води по-близо до нашият духовен и небесен дом и вечен източник.

image

8. ВРАТИ както египтяните и стари инките / предварително INCAS ... са строили трапецовидни врати, което означава възходяща духовен напредък. Трапеца е подобен на триъгълник, което отразява възхода и духовната трансцендентност. Трапецовидна врата се използва от много древни култури. Той се отнася един вид футуристичен състояние на човечеството, която е възникнала в далечното минало, когато хората са спокойни и са достигнали нирвана; тази врата е символ на най-висшата мъдрост. Както египтяните и стари инките / предварително инките ... проектирани симетрични двойни змии над входната трапецовидна врата в техните храмове. Идеята за балансиране противоположни енергии определено е представена и тук, чрез тези отделни животни в балансирани симетрични пози.

image

9. Удължение черепи при египтяните и стари инките / предварително инките ... са опъвали черепи на децата си, за да се изострят сетивата и засилва духовното им зрение.

image

10. обелиски с йероглифи при египтяните и стари инките / предварително инките ... конструирани и построени обелиски са свещени, захранващи устройства, за плодородие, раждане, дълголетие, сила. Голяма почит е била отдавана на обелиските, които са сред най-почитаните места.

image

11. Древните храмове са строени антиземетръсно (доказателство вид с PICTURE) както египтяните така и старите инки/ предварително INCAS ... те построени сгради земетресение - доказателство е дизайна, използвайки същите наклонена навътре, който са издържали теста на времето. За разлика от днешните псевдомасонски строители, които строят кааба блокове псевдоземетръсно без необходим наклон във височина.


image

12. Слънчевата символика като определена част от тяхната религия. В Египет, бога на слънцето Ра беше в Перу култ към слънцето Инти. И в двете култури, които са култ към слънцето, слънцето е символ на душата. Вие сте божествено вечно слънце. Те доброволно сте се въплътили в материята, но сега имате амнезия на истинската си духовна същност , който е загубила пътя си, за към дома.

image

13. Използвани животински божества в симетрични нагласи съпътстващи емблемата на централно. Както слънцето поддържа перфектен баланс между зимата и лятото, екстремни студени и екстремни горещи сезони ... което е от жизненоважно значение за собственото им вътрешно пространство (слънцето символизира вечната ни душа) за балансиране на енергията положителни и отрицателни отделни животни , импулси, и т.н., за да остане в равновесие и в хармония с природата.

image


14. Както египтяните така и при инките / предварително при инките ... използване на "животното в орнамент отпред", за да се предаде властта на третото око. И двете култури са разбрали, че ние можем да създаваме в състояние на транс, в който "събуждаме" "ума на око," нашето така - наричано "вътрешно око" или  "третото око", символ на духовната мисъл просветление като съществуваща в близост до предната част от горе и между очите, точно там, където животното се поставят в изображението по-горе.

image

image
image

image

15. Представените спирали символизират нашия вход / или изход от материалите светове/, които обхващат светове от двете страни на нашия материален към по-висши ( или нисши -бел.ред.) духовни светове.

image
http://www.taringa.net/posts/


image


инфо: sanovnik.bg

 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8742599
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930