Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2017 00:39 - Полицията обяви Симеон Дянков за издирване
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 1189 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Връчват му призовка за явяване в прокуратурата
ВИП беглец!

Полицията обяви Симеон Дянков за издирване

На бившия финансов министър ще бъде повдигнато обвинение за продажбата на държавните дялове в ЕВН

image

image


Виден комунистически „антикомунист“, нашумелият като „Хер Флик“ заместник министър-председател и финансов министър Симеон Дянков от БКП-ГЕРБ, възнамеряваше, „ако трябва, да напляска руснаците“. Беше го изтърсил по повод строителството на АЕЦ Белене в България и договорките с руската страна.


image

Впоследствие, на 23 януари 2013 г. на изненадващо посещение в Москва, в интервю за „Российская газета“ заявява, че „ще затопля отношенията с Русия“. И че „България залага на руските инвестиции“, което става в седмицата на референдума за или против ядрена енергетика в Бъргария, в това число АЕЦ „Белене“. Добавя, че България ще дава визи за руснаците на границата, което е в противоречие с европейските конвенции и на политиката на ЕС по визовия режим към Русия. Също така противоречи на приетия на 14 декември 2012 г. в САЩ Закон „Магнитски“, който включва и визови санкции.

image


Нали не сте забравили, че домъкнаха другаря Дянков от… Световната банка. Там се е подвизавал в компанията на „дъщерята на полка“, другарката Сталинка „Кристалина“ Георгиева. У дома и двамата са получили тежко болшевишко възпитание. „Хер Флик“ е випусник на Ловешката езикова гимназия, която беше школа за кадри на Държавна сигурност.

След като известно време се е водил „преподавател в Харвард“, понастоящем „борецът против Русия“ Дянков, Симеон Денчевич, е ректор в Руската икономическа школа (РИШ) в Москва!

image

Преди това, през май 2012 Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)!


image

Столичната полиция обяви за издирване бившият финансов министър Симеон Дянков от първия кабинет на Борисов. МВР го търси, за да му връчи призовка да се яви в прокуратурата, където да му повдигне обвинение за сделката по продажбата на държавния дял от акциите на енергодружеството ЕВН, пише „Монитор“.

Става въпрос за сделката през 2011 г., при която на Българската фондова борса е продаден остатъчният пакет акции от „EVN България Електроразпределение“ АД на неизгодна цена, с която хазна. В скандалната продажба тогава активно участие взима и фирмата на енергийният олигарх Иво Прокопиев „Булброкерс“, която изтъргува акциите на държавата на смешно ниска цена.

По същата сделка ще отговаря и бившият енергиен министър Трайчо Трайков, който вече е обвиняем за сделката с ЕВН, с която е ужилил хазната с близо 88 млн. лв.. На 28 декември държавното обвинение го подведе под наказателна отговорност за умишлена безстопанственост, съобщи говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова.

Не е ясно къд в момента се намира Симеон Дянков - в България или в САЩ, където живеят съпругата и децата му. Факт е обаче, че през последните 2 месеца на миналата година, ексминистърът беше редовен гост на сутрешните тв блокове, от където даваше съвети и оценки на действията на премиера в оставка Бойко

epicenter.bg/article/Politsiyata-obyavi-Simeon-Dyankov-za-izdirvane/117535/3/75
 



Гласувай:
3



1. bojinkata - Свински черва!
04.01.2017 14:18
Свински черва!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8745130
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930