Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 15:49 - Отворете очите си! Това е животът, който избрахме, Болшой театър / Джо Байдън вербуван от КГБ през 1979 г
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 710 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.08.2015 15:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                              Понастоящем, наближавайки финала на своето президентстване, Барак Обама се прави на мъж и непрестанно „заплашва“ Русия. Неговият вицепрезидент има син, който се подвизава като директор на украинската нефтогазова компания “Burisma Holdings”, в която е заедно с бившия полски президент, комуниста Александър Квашниевски, с наследника на висш украински съветски номенклатурчик Вадим Пожарски, който е работил с поляка и с председателя на Европейския парламент Пат Кокс, и с „краля на кетчупа“ Девън Арчър, доведена рожба на държавния секретар Джон Кери – Кан. Шуробаджанащина по социалистически. Кръговрат на комунистическата номенклатура.

image

Само че действащият вицепрезидент Джо Байдън е вербуван или най-малкото купен от Съветите най-късно още през 1979 г. Това разкрива строго секретен документ на Централния комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз от 24 август 1979 г. (Вижте илюстрацията.) Дължим го на Владимир Буковски.

image

Това специално посещение, на чиято програма няма да се спирам, е красноречиво. Във време, когато на всеки що-годе информиран човек му миришеше на съветско нахлуване в Афганистан. А в Кабул представители на СССР и САЩ имитираха кавги.

Точно тогава идва засекретената визита на „милия“ Джо Байдън. А от целия документ, с който разполагам, лъха противната гробищна миризма на неестествена тайнственост, чийто етикет е изразът на шефа на Stasi, убиеца Маркус Волф, че „в света на разузнаването „никога нищо не изчезва“, припомнен ни от „недовербуваната“ от същата служба британска журналистка Ан Макавой. В текста се съдържат заповеди и указания към съответните органи на КПСС за перфектното посрещане и протичане на „височайшето“ американско посещение. Навсякъде вратите следвало да бъдат широко отворени за отвъдокеанските приятели, сенаторите Прайър, Боурън, Лугър и техния ръководител Байдън, Джоузеф Робинетович.

Това означавало – от Изпълкома на Ленинградския народен съвет, през тамошното Пискарьовско мемориално гробище (съветските другари изпитваха особено влечение към местата, смятани за преходни към отвъдното; макар да отричаха Бога и да вярваха в Маркс, Ленин, а тогава и в Брежнев – може би за застраховка, за всеки случай), във всички министерства в Москва, до Президиума на Върховния съвет на СССР, Големия кремълски дворец, та чак до… цирка!

Последното, вместо Болшой театър, издава специфичните културни интереси на гостите. Какво пък, съветският цирк се славеше почти толкова, колкото и балетът. Всичко, носещо марката „сделано в СССР“, беше най и по! Нали най-големите джуджета на света бяха съветските! Пак Съветският съюз произвеждаше най-бързите часовници на земята…

За мен най-любопитна е точка 3 от строго секретния протокол № 173 § 49гс на Секретариата на ЦК на КПСС от 24 юли 1979 г. Тя гласи:

„Да се задължат ТАСС АПН, редакциите на вестниците „Правда“ и „Известия“, Държавния комитет на СССР по телевизионно- и радиоразпръскване да осигурят отразяване на гостуването на групата сенатори от САЩ.

image

В случай на желание от американска страна, на Джо Байдън – ръководител на групата, да бъде предоставена възможност за изява по московската телевизия и радио.“

Кой, както иска да го разбира. Аз се уча от Стоян Михайловски. Той наставлява:

„Светът отворена е книга, и всякой може да успее по нещо в нея да прочита и нещичко да разумее.

Но онзи пълно я разбира, онзи мъдрец и тайновед, неявни знаци, който вижда вред, гдето спира своя глед…

Не стига само да прочиташ – и слепий знае да чете: учи се думи да откриваш между самите редовце…“

По онова време Джо Байдън е на 37 години. Последователно се жени за две криптоеврейки. Родителите на първата му съпруга са били против нейния брак с католик. През 1972 г. в автомобилна катастрофа той губи жена си Нейлия и тяхната малка дъщеря Наоми. Деветдесет дни след като бива развеждан като ябълкарски кон из СССР, но същевременно понякога изчезва за някакви срещи, Червената армия нахлува в Афганистан.

image

Все през ония месеци Збигнев Бжежински подготвя книга, озаглавена „Голямата шахматна дъска“. Къде се намира планинската държава, която е царството на опиумния мак, в нея? Век по-рано Русия и Великобритания играели „Голямата игра“ там. Тя прерастнала във Втората опиумна война – от 1890 до 1917 г. Макар мнозина да отминават това с повдигане на рамената, тя фактически приключила с Болшевишката революция. А Лондон сложил ръка върху реколтите от опиумен мак. За да бъде изместен след Втората световна война от Ленгли, щата Вирджиния. Но в тази нова „Голяма игра“ ЦРУ и КГБ вече действат съвместно.

Днес шепата български овощари и зеленчукопроизводители търпят щети заради наложените санкции на Русия от Европейския съюз. Защо не попитат полските, гръцките, кипърските, френските, португалските, испанските, холандските? Кой компенсира техните загуби? Докато Барачето се заканва с още по-строги санкции, европейците прогресивно обедняват. Какво съчетание на думи – прогресивно и обедняване, а! Това ли е целта на този вид обединения на бивши държави в една грамадна – народите да бъдат приведени в състояние на регрес, да живеят все по-зле?

Преди почти половин век възприеманата като „свръхинтелектуалка“ Сюзън Зонтаг беше постановила:

image

„Ако Америка е кулминацията на бялата западна цивилизация, както всички от левицата до десницата декларират, тогава трябва да има нещо ужасно сбъркано в бялата западна цивилизация. Това е голата истина; малцина от нас желаят да отидат толкова далече… Истината е, че Моцарт, Паскал, Булевата алгебра, Шекспир, парламентарното управление, бароковите катедрали, Нютън, еманципацията на жените, Кант, Маркс, балетът на Баланчини и т.н., не могат да изкупят онова, което точно тази цивилизация изработила на света. Бялата раса е раковият тумор на човешката история; тъкмо бялата раса и никоя друга – нейните идеологии и изобретения – е която, докъдето и да достигне, изкоренява автономните цивилизации, нарушила е природното равновесие на планетата, а сега заплашва самото съществуване собствения си живот.“                                                                                     
Тук липсва разграничаване. Знаменателят е общ. Под „бялата раса“ минават както нашествениците с техните военни походи и завладени чужди земи, с покорените от тях – даже поробени народи, така и онези, които ако не винаги, достатъчно дълго са се свивали в рамките – границите – на своите собствени обиталища. Така е с нас, но и с швейцарците, финландците, иранците и още други бели народи. В историческото си развитие всички ние сме имали и владетели и елити, които са били завоеватели. Предците ни са вършили злини. Кой ще измери колко?

Общият знаменател е характерен за обсебените, които вярват единствено в собствената си правда. Не съм далече от схващането, че е добре светът да принадлежи на онези в бяло – не на съответната раса. На хората, които правят добрини, а не на злите. Но черното съществува и често се появява в различни нюанси на сивото. Както Калигула, Нерон, Наполеон, Сталин, Хитлер са сторили и по нещо добро, така няма как да приемем, че всички бели хора по земята непременно са нейния „раков тумор“.

Не ме винете, че диря корените на подобни крайности. Нито, че неизменно – даже неизбежно, ги намирам все у едно семе. Нюйоркчанката Сюзън Зонтаг беше дъщеря на Милдред Якобсон и на Джак Розенблат, съответно евреи от Литва и Полша. Тоест – от Руската империя. „Ирландци“, както би ги квалифицирал Яков Кедми.

В злобата си, тя беше достигнала до там, да уточни: с думите си „не желаела да оклевети страдащите от рак“! А кого? Само белите хора, към които явно не смятала, че принадлежи? Коя сила ги тласка към изяви от такъв род – безцеремонно да обиждат всички наред? Кои постъпват така?

           image

В началото на седемдесетте „интелектуалката“, на която и днес посвещават игрални филми, заживяла с френската киноактриса Никол Стефан. Зад артистичния псевдоним се криела… баронеса Никол дьо Ротшилд (1923–2007). Точно така – наследница на парижкото коляно на прочутия банкерски род.[59] Тя била по-голямата от двете дъщери на Джеймс-Анри дьо Ротшилд от първия му брак с не коя да е, а издънката на друга свръхбогата еврейска фамилия – Dupont – Клод Дюпон!

Никол Стефан изглежда наследила някакъв талант от своя дядо – барон Анри дьо Ротшилд. Той бил театрален продуцент и драматург. Пишел под псевдонимите Шарл дьо Фонтен и Андре Паскал. Бил собственик на театри. А една от неговите първи братовчедки – Филипин дьо Ротшилд, се изявявала като актриса на сцената на “Comйdie–Franзaise”. На свой ред чичо му Филип дьо Ротшилд, станал известен като най-крупния производител на вино в Европа, също пишел пиеси, купувал театри и продуцирал филми.

Вън от съмнение е, че мъжките представители на фамилията Ротшилд имали афинитет към младите красиви момичета. Явно женските им издънки – пак към момичета…

image

За склонността им към разврат например свидетелства евреинът Хърман Голдшмидт, син на личния секретар на Салъмън Ротшилд – Мориц Голдшмидт. От своя страна един от потомците на основоположника на най-богатото семейство – Филип Ротшилд, проявявал лош вкус, като не на шега признавал как бил „убеден“, че баща му Нейтън „спечелил рицарското си звание, докато яздел слугините на баба“ му. А самият той „скачал от легло в легло…“

За първото е достатъчна шумната интимна връзка между Сюзан Зонтаг и Никол Стефан, всъщност Ротшилд. През Втората световна война актрисата постъпила като доброволка в армията. Пленили я в Испания и лежала в затвора. Била шпионка в нацистка Германия. По което можете да съдите за взаимоотношенията в несъстоялото се семейство със Зонтаг…                                                                                                                        diagnosa.net/            



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8739577
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930