Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2014 18:22 - Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
3



 Голяма част от българите все още не знаят, че живеем от 30 години в епохата на последния стадий на капитализма известен с името неолиберализъм и познат с още имена: "глобализъм", "корпоративен капитализъм", "финансов капитализъм","олигархичен капитализъм". Негов главен бог e парите и при него "хората обслужват парите". Той е не само икономическа доктрина, а мощна дясна ретроградна и реакционна идеология, обхващаща всички сфери на живота и формираща по друг начин ценностната система на индивида и обществото.

Действащият сега по целия свят неолиберализъм е в американския му вариант, роден e в 70-те години в Чикагската неолиберална икономическа школа на Милтън Фридмън и работи само за САЩ и неговите банки. Неолиберализмът се различава коренно от предишните фази на капитализма, най-вече от „класическия капитализъм“, чийто формула Карл Маркс намери и описа в своя епохален труд "Капитала".
Класическият капитализъм е действал само до II Световна война в Европа. След това в Европа той бе заменен с най-развитата и усъвършенствана форма на капитализма, т.н. „ социализирания капитализъм“ на левия английски икономист Джон Мейнард Кейнс и който става модел на социалната държава на Европа, започнала да се строи в края на 50-те години в двете части на Европа.
А в края на 70-те началото на 80 години в Европа започна да нахлува американския неолиберализъм който е пълна противоположност на предишните два вида капитализъм и започва да атакува и руши социалната европейска държава. Неолиберализмът се различава от класическия капитализъм с три важни елемента, единият е глобалния пазар.
Той у нас е родител на явлението "олигархия" и бе внесен след 1990 г, с направата на американския икономически платн Ран Рът в чикагската икономическа школа и поръчан от двете първи партии- БСП и СДС.

Световната олигархия навлиза и се бетонира в България именно с глобалния пазар на неолиберализма. Неолиберализмът е обществен модел на България след 1989 г, докаран с плана Ран Ът от САЩ през Русия от последния елит на БКП около Луканов-същият, който създаде партия БСП и всички останали партии и който е свързал капиталите на руската и българска олигархия след 1989 г по комунистически връзки и любовта на комунистите на двете партии КПСС и БКП.

Българската олигархия, която управлява чрез партиите си сега-БСП, ДПС, СДС( рИформатори),НДСВ, ГЕРБ и слугата на големите- АТАКА, отваря вратите на България както за руската олигархия, така и за американската и турската да навлизат под формата на инвеститори, концесионери и приватизатори, да експлоатират българския народ и изнасят неговите национални богатства и пари в десетократен размер заедно със земята, небето, слънцето, водата и свободата на българите и им нахлузват оковите на новото олигархично робство.

Представете си глобалния пазар като една верига с начало и край, по която се движат капитали без национални рамки и никакви правила.
В началото на веригата стои най-слабата икономика, а в края най-силната, която обира лаврите.
Българската е в началото, понеже България няма икономика, по средата стои руската икономика, която няма производства, но има природни богатства, а накрая на веригата стои най-силната икономика- за сега остава тази на САЩ.
И капиталите се движат по тази верига. Капиталите на руските олигарси като по-силните дърпат българските, но пък те са дърпани от американските олигарси и в края на краищата парите и на руснаци и на българи се оказват на едно място- в банките на САЩ известни като “ банкови райски кътчета“ , където не се плащат данъци и пълнят държавната хазна на САЩ.

Например концесионерът на челопечкото злато е канадската фирма „Дънди“ е основана с капитали на „Мултигруп“. Канада е свързала и обединила търговското си пространство със САЩ. А „Мултигруп“ е основан от смесени руско-български олигархични капитали(много престъпно грабени от всички нас).
„Дънди“ изнася 99% златото на България навън предимно в американски банки и пълни джобовете както на наши и руски олигарси,но и хазната на САЩ.
Като "Дънди" са и много други концесионери и приватизатори в България, доведени от олигархичните партии управлявали България последните 24 години- БСП, ДПС, НДСВ, СДС( сега дегизирани като реформатори), ГЕРБ и тяхната слуга АТАКА.
В България фирми на концесионери и приватизатори със смесени капитали на нашата и световна олигархия освен Дънди са; Софийски води; големи предприятия за добив на метални подземни богатства-Челопеч, Елаците, Асарел Медет, рудниците на Горубсо и МДК Пирдоп; фирмите в енергоразпределението ЧЕЗ, Е.ON, EVN; фирмите в телекомуникационния сектор- БТК, мобилните оператори; Лукойл, посредническите газови и нефтени фирми при вноса на горива в целия отрасъл; мултинационални компании регистрирани в търговския ни регистър-Монсанто България ООД,Синджента България ЕООД (същата, предвиждаща в Африка инвестиции от 1 млрд долара в земеделски земи),Каргил България, ЕООД,Шеврон България, Експлорейшън енд Продъкшън - ЕООД и много други, владеещи предимно най-важните и най-печеливши отрасли от икономиката, националните подземни и надземни богатства.
Не случайно в тези отрасли първо се зародиха крупните олигарси и мултимилионери,направили богатствата си за 1 петилетка и ограбващи труда на хората.
Отделно българските олигарси владеят почти всички природни източници и ги добиват, като изнасят печалбите навън, вместо да влезнат в държавната хазна и увеличат заплати и пенсии.

Истинска трагедия е споходила руския народ с управлението на Путин, който е майка и татко на олигарсите, владеещи всички природни източници ,плащащи само 13% данък и останалите 87% прибиращи в джобовете си.
Руски икономисти са установили, че руските олигарси изнасят в американски банки ежегодно на 300 милиарда долара , колкото са данъците внасяни ежегодно от руските данъкоплатци.

Почти всички райски банкови кътчета са на САЩ( и пудела му Англия), в тях те привличат парите на европейците и на целия свят и ги обират.
Не случайно Меркел беше бясна от тези банкови райски кътчета и уж нещо правеше да запуши дупките на Германия за изтичане на капитали от там, но нищо не е направила, защото е неолиберал. От друга страна за страните членки на ЕС такава политика трябва да се направи на ниво Брюксел за целия ЕС, но няма кой да го направи, защото цялото ръководство на ЕС са неолиберали.

Западноевропейските страни имат друг тип държава с друга правна система, казва се СОЦИАЛНА /ПРАВОВА ДЪРЖАВА( welfare state), която не допуска раждането на олигархия, нито капиталите да управляват държавата. 8-те най-развити социални държави от северна и средна Европа със силно работеща правова държава- Швеция, Норвегия, Финландия,Дания, Холандия, Германия Австрия, Швейцария са намерили начини за спиране навлизането на тъмни фирми като „Дънди“, като са въвели "закон за проверка на чистотата на началния и въртящ се капитал в инвестициите" и правовата им държава изпълнява закона с точките и запетайките. Така спират нахлуване на мръсни капитали от вън и държат бизнес пространството си чисто.
Докато България няма и помен от правилата на западноевропейската правова държава, освен това я управлява директно олигархия свързала капиталите си със световната олигархия и тя води всички външни мошеници в България да експлоатират българския народ, но да пълнят своите джобове и партийните каси.

Що се отнася да Турция, тя има друга политика. Еродоган просто използва факта, че България сега има окрадена и разрушена икономика, че е съсед и това, че е сложил своята 5-та колона "партия ДПС" в най-високите етажи на властта и всички наши разноцветни политици отварят пътищата на Ердоган за инвестиции в България, а той им пълни джобовете с тлъсти комисионни.
Ердоган внася инвестиции само в смесени райони и после взима цигани и помаци от района да му работят в тях, като им забранява да говорят на негова територия български език, а само турски. Така нашите помаци и цигани се потурчват насила и по този начин си увеличава турския контингент в България, който Ердоган използва за своя 5-та колона.
В последните години 300 000 наши цигани са се обявили за турци, също потурчване става и сред помаците ни.
Пример е половин милиарда долара инвестиция на Ердоган „Шишеджам“ в Търговище, където заводът е заел 100 000 дка хубава българска земя, взима на работа само мюсюлмани от района, превърнал се е в мини турска република, където се говори само на турски.

За разлика от други страни в Европа, които са изяждани само от олигархията на една голяма геополитическа сила-САЩ, то малка България е изяждана от олигархиите на още две големи геополитически сили в Европа-Турция и Русия (и САЩ) и ако така продължава, животът на България е до 5 години - не повече!                                                 Възхода и залеза на САЩ и неговия театрален "враг"- Русия.        



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8742218
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930